donderdag 28 oktober 2021

‘Een mbo-straat in iedere stad of dorp maakt het mbo zichtbaar’

Als Landelijk Ambassadeur mbo heeft Louise Babel een belangrijke missie. Ze wil de diversiteit van het mbo laten zien. “Door straten met veel ondernemers en bedrijvigheid in heel Nederland om te toveren tot mbo-straten, kan iedereen zien en ervaren dat het mbo overal aanwezig is.”

In juni 2021 opende Louise samen met drie andere mbo-studenten en met Klaas Verschuure, wethouder mbo in Utrecht, de mbo-straat. De Voorstraat, een winkelstraat in het centrum, werd een week lang omgedoopt tot mbo-straat om alle bezoekers te laten zien dat het mbo niet weg te denken is in de maatschappij. Die boodschap pikten de mensen ook op, zegt Louise. “De meeste mensen wisten niet dat er achter de gevels van al die winkels en ondernemingen mbo’ers werken die ervoor zorgen dat onze maatschappij blijft draaien. Met de mbo-straat wil ik laten zien hoeveel invloed het mbo heeft op ons dagelijks leven.”

Louise wil de mbo-straten opzetten in samenwerking met gemeenten, ondernemers en studenten en docenten van de mbo-scholen. Ze wordt daarbij ondersteund door de mbo-ambassadeurs en de MBO Raad. “De mbo-straat in Utrecht kwam er door de samenwerking van ROC Midden Nederland, MBO Utrecht, Grafisch Lyceum Utrecht en Nimeto met de gemeente Utrecht. Ik hoop dat er meer gemeentes zijn die het mbo in hun stad of dorp zichtbaar willen maken met de mbo-scholen.”

Het is de bedoeling dat in 24 maart 2022 op diverse plaatsen in Nederland een mbo-straat van start gaat. Om dit te kunnen realiseren, zet Louise zich in om gemeenten en mbo-scholen bij elkaar te brengen. “Mijn missie als Landelijk Ambassadeur mbo is om te laten zien hoeveel mogelijkheden het mbo biedt voor allerlei groepen mensen. Die diversiteit van het mbo kan ik het beste laten zien via de mbo-straat.”

Bekijk hier het promofilmpje van Louise Babel. Voel jij ervoor om ook een mbo-straat in jouw gemeente te realiseren? Stuur dan een mail naar info@ditismbo.nl. Wij nemen dan contact met je op.