Met zijn actie ‘Zeg NEE tegen de Zeeuwse Dienstregeling’ heeft Stijn de maatschappelijke discussie rondom het OV op gang gebracht. 

Bij het zien van de nieuwe Zeeuwse Dienstregeling voor het openbaar vervoer schrok de 19-jarige Stijn van Kervinck zich aan het begin van zijn schooljaar een hoedje. Per 1 maart 2015 kon hij als student van de opleiding Juridisch Medewerker bij Scalda College voor Commerciële en Zakelijke Dienstverlening niet meer na 18.00 uur van school naar zijn eigen woonplaats. Het kon niet anders dan dat ook andere studenten hierdoor in de problemen moesten komen.

Stijn heeft laten zien een grote betrokkenheid te voelen bij de regio. Met zijn actie "Zeg NEE tegen de Zeeuwse Dienstregeling" heeft hij het voor elkaar gekregen om de maatschappelijke discussie rondom het openbaar vervoer op gang te brengen. Ook in het Provinciehuis hebben ze dat geweten: met zijn campagne, die hij belangeloos voerde, wist hij 13.000 handtekeningen te verzamelen, die hij aanbood aan Provincie Zeeland
Alle inspanningen resulteerden in een aanpassing van de nieuwe dienstregeling tot aan het eind van het schooljaar 2015-2016. Ook werden enkele hete hangijzers aangepast. Toch laat Stijn het daarbij niet zitten. Hij zet zijn acties via social media onverminderd door.

Stijn laat zien dat je ook in je eentje (maatschappelijke) veranderingen op gang kan brengen. Je moet alleen wel lef hebben, open staan voor anderen en willen 'gaan met die banaan'. Dat is aan Stijn wel toevertrouwd. Bovendien is hij sociaal, beleefd en heeft hij geen moeite om met wie dan ook het gesprek aan te gaan. Wat zijn school Scalda betreft een échte ambassadeur voor het mbo.
Scalda is trots op Stijn: omdat hij durft op te komen voor zichzelf, belangen van een ander weet te verdedigen en lef toont om het gesprek met provinciale bestuurders aan te gaan.

Uitblinker
'Euh ja, dat vind ik wel leuk', antwoordde Stijn droog op de vraag of hij mbo Uitblinker van Scalda wilde zijn. Stijn deed mee aan de landelijke Uitblinkerverkiezing 2015 waar hij net de top tien niet bereikte. ‘Toch was het een mooie ervaring, die ik niet had willen missen!’  

Toekomstplannen
Na zijn studie is Stijn aan de slag gegaan in het klant contact centrum van Gemeente Goes. Zijn doel is de politiek in: Den Haag maak je borst maar nat!
Stijn blikt deze week terug op zijn ervaringen in het mbo en kijkt vooruit! Alles meekrijgen? Volg hem dan via: