Marc gaat doelgericht voor een toekomst als scheeps- en jachtbouwkundige!


Mark neemt zijn vak heel serieus, beschikt over vakmanschap en gaat doelgericht voor een toekomst als scheeps- en jachtbouwkundige. Mark heeft heel bewust voor de opleiding Scheeps- en Jachtbouwkundige gekozen. Op de middelbare school besloot hij al een snuffelstage in de wereld van scheeps- en jachtbouw te volgen en inmiddels is Mark zijn mbo-opleiding aan het afronden!

Het Scheepvaart en Transport College koos Mark in 2015 als Uitblinker! Het hele docententeam staat achter hem. Hij zet zich voor de volle 100% in en is altijd in de les aanwezig. “Mark is een intelligente jongen en een harde werker. Een serieuze mbo’er die met presentaties altijd een sterke pitch weet neer te zetten. Hij heeft een innemende persoonlijkheid en heeft een bijzondere band met zijn klasgenoten. Hij is betrokken en staat altijd voor hen klaar; hij helpt hen met het voorbereiden van toetsen en maakt aantekeningen voor klasgenoten die niet aanwezig kunnen zijn.” Aldus Marc’s docententeam. Maar ook andersom zijn klasgenoten bereid om Mark te helpen. Ze vinden de nominatie van Mark ook super en zijn heel trots op hem.

Verbindende factor
Wat docenten bijzonder vinden is dat Mark in zijn klas de verbindende factor is. Hij is in staat om de hele groep tot een hogere prestatie te leiden doordat hij het vermogen heeft om afstand te nemen van bepaalde situaties waardoor hij anderen vanaf dat niveau weet mee te krijgen. Dat is heel knap voor een jongen van die leeftijd en dat zie je ook niet vaak. Mark is volwassen voor zijn leeftijd.

‘Ik ben trots dat ik als Uitblinker het mbo mag vertegenwoordigen!
Mark voelde zich vereerd dat hij door zijn docenten genomineerd was voor de titel Uitblinker en daarna door de STC-jury uit zes kanshebbers is gekozen tot Uitblinker van het STC. "Ik had de nominatie niet aan zien komen, maar ik ben zeer dankbaar voor deze kans. Marc heeft tijdens de landelijke verkiezing erg zijn best gedaan en er alles uitgehaald wat erin zat. “Ik voel me ontzettend vereerd dat ik op deze manier het mbo mag vertegenwoordigen. Ik ben trots dat ik als Uitblinker voor het Scheepvaart en Transport College en mijn opleiding mag uitkomen!"
 
Toekomstplannen
Mark wil na het behalen van zijn diploma gaan werken in de jachtbouw als ontwerper van megajachten. “Als ontwerper verwacht ik mijn passie voor architectuur en techniek optimaal te kunnen combineren. Als ik eenmaal een aantal jaren werkervaring heb wil ik graag mijn eigen ontwerpbureau voor megajachten opzetten. Dat is een droom die ik al sinds de start van mijn studie heb.”

Wil je meer weten over het werken in de jachtbouw of ben je geinteresseerd in Mark zijn ervaringen? Volg hem dan deze week in #52wekenmbo: