Marieke leeft voor het fotografie vak!


Jonge, talentvolle Marieke werd in 2015 Uitblinker van het ROC van Twente omdat ze leeft voor haar vak. En omdat ze in alle facetten van beroepshouding en vakdeskundigheid boven het verwachte niveau uitstijgt. Ze is altijd op pad met haar fotocamera. Haar werkhouding en gedrag zijn heel volwassen. De beeldredacteur van de Twentse Courant Tubantia stuurde haar met veel vertrouwen op pad voor allerlei nieuwsitems waar een foto bij moest komen. Dat heeft ze zo goed gedaan, dat ze na het behalen van haar diploma aan de slag gaat als freelance fotograaf bij de krant.

Meer dan 1000 opdrachten
Marieke heeft tijdens haar stage meer dan 1000 opdrachten uitgevoerd. Al deze foto's zijn ook daadwerkelijk gepubliceerd in de krant. Dat is erg uniek voor een stagiaire. Daarnaast had zij een prachtige foto gemaakt voor de Tubantia die kort daana door een ervaren fotograaf van de Volkskrant is gekopieerd. Dan blink je toch echt uit!

Meedoen aan de landelijke verkiezing voelde voor Marieke als een hele eer! Ze heeft erg genoten van de verkiezingsperiode. ‘Ik heb nieuwe mensen leren kennen, nieuwe contacten gelegd. Daar heb ik veel van geleerd!’ Marieke schopte het tot de top 10 door de vele online stemmen die zij kreeg.

Toekomstplannen
Marieke gaat aan de slag als freelance fotograaf bij de Twentse Courant Tubantia. Dit combineert zij met haar eigen onderneming 'Bakker Fotografie' waarvoor ze o.a. in haar eigen studio fotografeert.