Betrokkenheid, ambitie en loyaliteit maken Leanne bijzonder!

Leanne is een ondernemende dame die wel van een uitdaging houdt. Ze is student bij ROC Menso Alting en volgt daar de opleiding Medewerker Maatschappelijke Zorg; Gehandicaptenzorg. Leanne valt op vanwege haar toewijding voor haar cliënten bij haar stagebedrijf, haar betrokkenheid, ambitie en loyaliteit. Ook maakt zij indruk met haar creativiteit waarmee zij een bijdrage weet te leveren aan het welbevinden van haar cliënten.

Op de afdeling van Leanne’s stagebedrijf beschilderen cliënten producten die vervolgens verkocht worden. Leanne denkt creatief na over verbeteringen in de werkomstandigheden van haar cliënten, zodat hun arbeidsvreugde vergroot wordt. Leanne heeft voor een cliënt met een trillende hand een steuntje bedacht, zodat de cliënt makkelijker kan schilderen. Bij een andere cliënt heeft zij nagedacht over een sjabloon waarbinnen geschilderd kan worden zodat ook van deze cliënt de producten verkoopbaar zijn. Dat geeft natuurlijk extra voldoening en dat wordt erg gewaardeerd!

Uitblinker
Leanne werd door ROC Menso Alting genomineerd voor de landelijke Uitblinkerverkiezing. "‘Erg leuk! Ik had het niet verwacht. Ik volg deze opleiding met veel plezier en zet me er graag voor honderd procent voor in. Daar hoef ik eigenlijk geen moeite voor te doen. Het is super dat dat zo gewaardeerd wordt.’ Van de 47 deelnemers aan de Uitblinkersverkiezing is Leanne in de top 10 geëindigd.

Wat zijn zijn/haar toekomstplannen?
Leannes vader heeft een autobedrijf. Stiekem droomt Leanne ervan om het bedrijf later over te nemen. "Het lijkt me fantastisch om er een bedrijf van te maken waar ook mensen met een handicap aan de slag kunnen. Er wordt veel op dagbesteding bezuinigt en het lijkt me geweldig als ik er aan bij kan dragen dat mensen met een handicap toch deel kunnen nemen aan het arbeidsproces. Maar het zijn nog maar vage plannen. Mocht deze droom niet uitkomen dan wil ik hoe dan ook aan de slag in de gehandicaptenzorg."