Visspecialist Diana kiest voor het mbo omdat kennis het werken nóg leuker maakt! 

Vroeger wilde ze nooit in het visvak, maar nu is ze helemaal om! Diana Waasdorp heeft haar passie gevonden in de viszaak van haar ouders. Ze zet zich vol overgave in, is actief, ambitieus en communiceert heel open en gemakkelijk.

Diana’s ambitie en leergierigheid hebben ertoe geleid dat ze de opleiding Verkoopmedewerker Vis bij SVO Vakopleiding Food in twee periodes al heeft afgerond en ze direct doorstroomt naar de opleiding Visspecialist. SVO koos voor Diana als Uitblinker van 2015: “Ze weet wat ze wil maar heeft toch altijd oog voor anderen. Ze wil graag medestudenten helpen en staat klaar voor iedereen.”

Diana zelf was zeer verrast en vereerd met de titel die zij kreeg van haar onderwijsinstelling. “De opleiding doe ik met veel plezier. Dat komt vooral omdat ik wat ik leer direct kan toepassen in de zaak. Als je meer kennis hebt, maakt dat het werk nog leuker! Wat ik doe, doe ik al met veel plezier én als je dan ook nog eens genomineerd wordt als mbo Uitlinker is dat helemaal geweldig!” 

Tijdens de afgelopen Uitblinkersverkiezing liet Diana zien dat zij naast ambitie ook over doorzettingsvermogen beschikt. Met hulp van haar grote achterban heeft ze bijna de hele verkiezing in de top 10 gestaan en deze ook niet meer verlaten. Tijdens het Uitblinkersgala op 15 oktober in Hart van Holland in Nijkerk heeft Diana de vakjury overtuigd voor plek in de top 4 waarna ze op een podium voor 500 gasten zichzelf in één minuut mocht presenteren. Ze greep net naast de titel Landelijke mbo Uitblinker maar kreeg van Lange Frans wel een eigen couplet in een zelfgeschreven rap voor de top 4.

Na afloop straalde Diana nog meer dan anders! “Het Uitblinkerschap eindigt voor mij niet hier. In de toekomst willen mijn zus en ik de zaak van mijn ouders overnemen. Ik blijf iedereen via social media op de hoogte houden van de ontwikkelingen in mijn vakgebied én nodig iedereen uit om een visje te komen proeven bij Visspecialist De Dolfijn in Haarlem!”