‘Met mijn passie voor mensen koos ik voor een mbo-opleiding Marketing communicatie!’

Denise is een gepassioneerde Marketing en Communicatie medewerker die haar opleiding heeft genoten op het Friesland College. Volgens hen is Denise een échte Uitblinker. Alles wat ze aanpakt doet ze met een grote mate van professionaliteit. Denise weet wat er van haar verwacht wordt en doet daar dan nog een schepje bovenop. Tijdens haar opleiding Marketing en Communicatie heeft Denise een bijzondere stage gelopen. Één waarin ze haar maatschappelijke betrokkenheid omgezet heeft in een concreet adoptieplan om mee te helpen aan het welzijn en de gezondheid van kinderen en jongeren in Indonesië.

Volgens stagebegeleiders Gerard Draaisma en Ritsko van Vliet van Stichting Amurang is Denise door het Friesland College geselecteerd voor de Uitblinkersverkiezing 2015 omdat zij de durf heeft gehad om uit haar vertrouwde omgeving te stappen en zich heeft laten onderdompelen in een andere cultuur waarbij zij het vermogen heeft gehad de verbinding aan te gaan met het leven aan de andere kant van de wereld. Denise is er sterk in om haar geraaktheid om te zetten in concrete daden.

Adoptieplan
Met haar bedachte adoptieplan wil Denise Nederlandse instellingen, bedrijven en particulieren vragen mee te helpen om Indonesische jongeren te ondersteunen bij een studie. Hierbij zoekt ze een koppeling tussen het soort opleiding dat de jongere wil doen en het soort bedrijf (bv een sportzaak voor een jongere die sportleraar wil worden). Terug in Nederland organiseerde Denise presentaties waarin ze over haar persoonlijke ervaringen met kansarme jongeren in Indonesië vertelt. Een verhaal, waarin zij ingaat op het recht op onderwijs, dat in Indonesië alleen is weggelegd voor jongeren waarvan de ouders het kunnen betalen, de rijkeren. De jongeren waarmee zij gewerkt heeft hebben ouders die niet geschoold zijn en een arm bestaan leiden. De overheid biedt geen helpende hand met een toereikende studiebeurs. Beide factoren maken het voor deze jongeren onmogelijk om een kansrijke toekomst op te bouwen.

Uitblinker
Tijdens de landelijke Uitblinkersverkiezing van Dit is mbo haalde Denise nét de top 10 niet. Maar, zegt ze: ‘de Uitblinkersverkiezing 2015 was geweldige ervaring. Ik ben erg trots op mijn prestatie en heb van begin tot eind van de Uitblinkersverkiezing genoten. Ik heb nieuwe mensen leren kennen met inspirerende verhalen. Het was een top tijd!’

Toekomstplannen
Na het behalen van haar diploma is Denise een aantal studenten gaan bezoeken in Indonesië die door haar adoptieplan een studiebeurs hebben ontvangen en konden studeren. Momenteel is ze werkzaam binnen de stichting Amurang als bestuurslid en is ze freelance aan het werk als vormgever om een mooi portfolio op te bouwen. In augustus hoopt ze te starten aan een opleiding communicatie. ‘Want mijn passie voor mensen wil ik blijven combineren met communicatie!’

Nieuwsgierig geworden naar de ervaringen van Denise op het mbo?  Volg haar dan deze week via: