Cora gaat voor haar droom!

Cora, opgegroeid in een klein dorpje waar haar ouders een café en cafetaria runden, volgde na het vmbo groen, de mbo-opleiding Paardenhouderij op Groenhorst Barneveld. Van een verlegen meisje, dat het liefst alleen werkte en eigenlijk alleen haar grote passie voor paarden volgde, veranderde Cora tijdens haar opleiding in een jonge vrouw, die voor groepen mensen staat te presenteren en voorlichting geeft. Deze verandering maakte Cora door tijdens haar stages, waarin zij zich, stapje voor stapje, tot een leerling ontwikkelde die steeds meer van haarzelf durfde te laten zien. In het laatste jaar van haar opleiding ging Cora op stage naar een paardenhouderij in Amerika. Een spannende en pittige periode, waarin ze leerde dat ze goed voor haarzelf op kon komen.

In haar tijd op school excelleert Cora tijdens het organiseren van een evenement ‘Fotoshoot met je paard’ op een manege. Dit werd een groot succes en werd zelfs tot twee keer toe herhaald.

Ondanks dat de periode op het mbo voor Cora niet altijd makkelijk was heeft ze veel mooie ervaringen opgedaan om op terug te kijken. Ze heeft als lid van het promotieteam van Groenhorst Barneveld op onderwijsbeurzen gestaan en voorlichting gegeven aan verschillende groepen scholieren. Daarnaast was ze gastvrouw op het paardencentrum waar zij leiding gaf aan leerlingen en succesvolle bijdrages leverde tijdens open dagen. “Een van de leukste gebeurtenissen tijdens mijn opleiding is het meewerken aan een film van de school over de opleiding Paardenhouderij. Hierin heb ik verteld over mijn ervaringen op school.”

Uitblinker
Cora werd in 2014 uitgeroepen tot Uitblinker van Groenhorst Barneveld. Een mooie prestatie voor haar werk en doorzettingsvermogen. “Toen ik tot Uitblinker werd verkozen, wist ik dat ik echt een boodschap de wereld inbrengen en mezelf laten horen! Ik wil nog steeds laten zien dat er een weg is om je dromen waar te kunnen maken, ook al heb je weinig vertrouwen in jezelf.”

Toekomstplannen
Cora wil doorgroeien tot docent. Ze volgt de hbo-studie Educatie en Kennismanagement op het hbo. “Na deze studie zal ik bekijken of ik eerst in de praktijk aan het werk wil of dat ik voor de klas wil gaan staan als docente om leerlingen iets te leren, maar ook te kunnen helpen.”

Ben je na het lezen van deze tekst benieuwd naar Cora? Volg haar deze week via

Cora met haar grootste passie