Willem Neef
Aantal stemmen

Wie anders dan

Niemand anders dan Willem Neef van Friesland College

Promotie


Deel mijn verhaal

Interview met Willem

Waarom is hij/zij geselecteerd als ambassadeur?

Willem is voor mij dé uitblinker van het Friesland College voor het schooljaar 2013/2014 omdat hij in vele opzichten een opvallende cursist is gebleken. Hij is zo iemand die je je leven lang bijblijft.
Waarom? Welnu: al bij inschrijving voor de opleiding Meubelmaken, maar ook gedurende de tijd die hij bij ons op school zat, viel Willem op door zijn houding. De eerste tijd onzeker - veel vragen stellen en zoeken naar bevestiging - naar een zelfverzekerde jongeman die precies op zijn netvlies heeft staan waar hij naar toe wil. Hij heeft een enorme ontwikkeling doorgemaakt, zowel op het persoonlijk vlak als op het gebied van vakmanschap. Van een onzekere jongeman naar een gedreven, ambitieuze en evenwichtige man. Hij weet waar hij naar toe wil en welke wegen hij daarvoor moet bewandelen. Een goudklomp voor een opleiding als die van ons, een voorbeeld voor de collega-cursisten.
Hij gaat het ver schoppen; is een uitstekend vakman en nog lang niet aan het eind van zijn vakmanschap.

Welke speciale prestatie heeft hij/zij geleverd?

Speciale prestatie is in mijn optiek zijn groei als persoon, maar zeker ook als vakman, als ambachtelijk meubelmaker. Zijn vakmanschap is opgevallen tijdens Skills Masters (landelijke beroepenwedstrijd) waar Willem 2e geworden is in de categorie Meubelmaken. Dat je zo iemand in dienst moet nemen, zag ook Meubelmakerij Westra in Burgum, waar Willem stage heeft gelopen. Willem is aangesteld als werkvoorbereider en gaat daarnaast de opleiding Werkvoorbereider op niveau 4 (BBL) aan het Friesland College volgen.

Wat vindt de ambassadeur zelf van zijn/haar nominatie?

"Deze nominatie ervaar ik als een grote eer, een blijk van waardering voor mijn inzet en motivatie. Ik vind het leuk dat ik verkozen ben tot FC-Cursist van het Jaar. Mijn vakmanschap zal hierdoor echter niet groeien. Ik blijf gewoon Willem Neef, een nuchtere boerenzoon uit Friesland die het leuk vindt om mensen blij te maken en om meubels te maken. De combinatie van beide is helemaal super.

Wat zijn zijn/haar toekomstplannen?

In augustus 2014 begin ik met de opleiding Werkvoorbereider, niveau 4. Dit is een BBL-opleiding bij het Friesland College die ik bij Westra Interieur kan volgen. Al eerder liep ik stage bij Westra Interieur. Het bedrijf was erg tevreden en hebben mij een BBL-werkplek aangeboden. Ik hoop mij verder te ontwikkelen en te groeien in mijn vakmanschap. Na de opleiding tot werkvoorbereider kan ik me nog lange tijd vermaken bij Westra Interieur.

Waarom vindt de stagebegeleider de ambassadeur een uitblinker?

't Is een vakman in hart en nieren, bevlogen en met passie!

Wat vindt het leerbedrijf van de nominatie?

Westra Interieur is zeer enthousiast over de titels die ik heb mogen behalen. Zij motiveren mij en steunen mij, geven me vrij wanneer dat nodig is. Vinden het bijzonder en heel knap! Maar liever hebben ze mij gewoon op de werkvloer en in het kantoor aan het werk.

School: Friesland College
Adres:
Postbus 45
8900 AA Leeuwarden
Website:Leerbedrijf: Westra Interieur
Adres:
Mr. W. M. Oppedijk van Veenweg 22d2
9251 GA Burgum
Telefoon:
0511-402559


Reacties (6)

 • Sven Harms
  En ook nog heel veel succs he willem!!!
     vrijdag 31 oktober 2014 11:12
 • Jellie Adema
  Succes Willem!
     vrijdag 3 oktober 2014 8:01
 • harrie en myriam
  Hey die Willem,

  Op de valreep nog net 2 stemmen erbij. Omdat jij een kanjer bent op velerlei vlak. Maar vooral om hoe je als mens bent! Maar dit geldt ook voor je ouders en broers hoor;)
     donderdag 2 oktober 2014 22:28
 • Pieter Messchendorp
  Geweldig Willem dat je dit mocht doen en ervaren veel succes voor je verdere toekomst
     donderdag 25 september 2014 21:22
 • Jantzen
  Fantastisch, weer eens een echte vakmen met die met zijn handen werkt. Willem succes!
     donderdag 25 september 2014 15:14
 • Simon Kuipers
  Veel succes met je prachtige wek.
     donderdag 25 september 2014 15:11