top 11
Kyra Meijer
Aantal stemmen

Wie anders dan

Niemand anders dan Kyra Meijer van Friesland College

Promotie


Deel mijn verhaal

Interview met Kyra

Waarom is hij/zij geselecteerd als ambassadeur?

Kyra is voorgedragen omdat zij een uitzonderlijke leerling is. Zij komt van Terschelling en had daar geen gelegenheid om danslessen te volgen. Er was simpelweg geen dansschool. Maar ze wist wel dat ze wilde dansen, dat zat in haar bloed. Kyra deed auditie, had talent en passie voor de dans en werd aangenomen. Ze kwam dus op de opleiding zonder enige danservaring. Zij ontwikkelde zich in een rap tempo en in het 3e jaar startte ze naast haar dansopleiding een dansschool op Terschelling.

Welke speciale prestatie heeft hij/zij geleverd?

Als Terschellingse had Kyra geen gelegenheid om danslessen te volgen. Op het eiland was geen dansschool. Dus startte ze in het derde jaar naast haar dansopleiding een eigen dansschool op Terschelling.

Dat betekende dat ze een dansruimte moest zoeken en inrichten, een financieel plan moest maken, een marketingonderzoek moest doen, zich moest inschrijven bij de KvK en reclame moest maken. Dat is haar buitengewoon goed gelukt: ze heeft nu 150 leerlingen in de leeftijd van 4 t/m 60 jaar en nog steeds groeit de dansschool. Ze heeft ook al twee grote voorstellingen neergezet met deze dansleerlingen.

Wat vindt de ambassadeur zelf van zijn/haar nominatie?

Het feit alleen al dat ik ben genomineerd vind ik geweldig. Hier ben ik onwijs trots op, dit is zeker een erkenning voor al die jaren keihard werken. Dansen is mijn passie! Dat is wat ik het liefst de hele dag doe. Met veel plezier heb ik dan ook mijn dansopleiding aan het Friesland College gevolgd en ga ik nu verder het werkveld in om mijn passie en liefde voor het vak over te brengen op anderen. Mijn motto is dan ook: ‘Choose a job you love and you will never have to work a day in your live.’

Wat zijn zijn/haar toekomstplannen?

Sinds het derde jaar van de opleiding Artiest Dans, D'Drive aan het Friesland College ben ik gestart met mijn eigen bedrijf (Dansstudio) op Terschelling. Hier ben ik mee begonnen omdat ik vroeger zelf geen danslessen kon volgen op het eiland en dit onwijs miste. Als ik mijn diploma straks op zak heb wil ik mijn eigen bedrijf nog meer gaan uitbouwen en fulltime aan het werk op Terschelling. Zo kan ik de kinderen en volwassen op Terschelling bieden wat ik vroeger zelf heel erg miste. Mijn droom is om uiteindelijk een eigen danszaal te hebben waarin ik mijn passie met mijn leerlingen kan delen. In de toekomst wil ik een dansgroep opzetten met de meest getalenteerde leerlingen en ga ik projecten doen bij Oerol.

Waarom vindt de stagebegeleider de ambassadeur een uitblinker?

Kyra is iemand die altijd haar afspraken nakomt. Ze neemt initiatieven binnen haar stage. Ze kan erg goed lesgeven, ze haalt veel uit de leerlingen.
Ze legt de bewegingen goed uit en de leerlingen zijn hard aan het werk in haar les.

Wat vindt het leerbedrijf van de nominatie?

Ze heeft haar eigen dansschool op Terschelling. Hier vervult ze een belangrijke rol in de gemeenschap. Zowel sociaal als op het gebied van het verbeteren van de danstechniek.
Ik ben erg tevreden over haar stagejaar. En gun haar de titel van uitblinker van het jaar van harte.

School: Friesland College
Adres:
Postbus 45
8900 AA Leeuwarden
Website:Leerbedrijf: Gymnastiekvereniging Goutum
Adres:
De Bourren 13a
Goutum
Dansstudio Terschelling
Dansstudio Terschelling

Promotiefilmpje Dansstudio Terschelling (Kyra Meijer)

Finalisten FC-Awards
Finalisten FC-Awards

De drie finalisten van de FC-Awards (de uitblinkersverkiezing van het Friesland College).

Kyra wint de FC-Awards
Kyra wint de FC-Awards

Kyra Meijer, winnares van de uitblinkersverkiezing van het Friesland College!

Kyra wint ook LC Award
Kyra wint ook LC Award

De Leeuwarder Courant heeft dit jaar voor het eerst LC Awards uitgereikt. Eén voor het MBO, één voor het HBO en een publieksprijs. Van de negen genomineerden werd Kyra Meijer de winares. Belangrijkste criteria hierbij waren "fris" en "maatschappelijk relevant".Reacties (15)

 • Sora
  veel succes
     vrijdag 27 september 2013 19:10
 • Tupac Amaru Shakur
  :D
     donderdag 26 september 2013 13:07
 • Solin Katane
  Veel succes
     woensdag 25 september 2013 21:03
 • Kim
  veel succes Kyra! ik hoop echt dat je wint:)

  x Kim
     woensdag 25 september 2013 18:40
 • Grietine Molenbuur
  Kyra,
  4 1/2 jaar geleden heb ik je leren kennen. Je kwam op de Open Dag van de MBO dansopleiding van D'Drive van het Friesland College. Daar was ons eerste contact. Je kwam met je ouders van Terschelling en je wilde maar één ding: DANSEN. Dan was de enige dansopleiding in het noorden natuurlijk het goede adres voor jou. Je gaf je op voor de auditie en je werd aangenomen.
  In september van dat zelfde jaar begon je en kreeg je les in allerlei dansstijlen. Ik weet nog dat je dat geweldig vond. Heerlijk om je uit kunnen leven in jazz, modern, klassiek ballet etc. Maar ook het leren lesgeven, het maken van choreografieën ging je steeds meer onder de knie krijgen. Na 2 jaar liep je met de gedachte rond om een eigen dansschool te beginnen op Terschelling. Het vak ondernemen kwam goed van pas. De organisatie van het opzetten van een eigen bedrijf vond plaats naast de dagelijkse lessen op school, de stages die je 's avonds nog ging volgen, de lessen die je moest voorbereiden en het reizen van en naar Terschelling. Je ging in Leeuwarden wonen. Dat vond je moeilijk. Weg van het heerlijke eiland. We hebben er menig gesprekje over gehad,.Ook met je moeder, die dan van het eiland kwam. Maar je hebt het overwonnen. Je bent van een verlegen meisje een volwassen en mooie vrouw geworden.
  Een mooie ontwikkeling en fijn dat ik je daarin heb mogen begeleiden. Je bent met recht een Kanjer. Van het Friesland College ben je dit jaar al benoemd tot Cursist van het Jaar.
  Nu op naar de Landelijke finale. Wij gaan mee en zijn er 10 oktober bij. Heel veel succes en respect voor je doorzettingsvermogen en wil om DANS op TERSCHELLING een podium te geven.
     woensdag 25 september 2013 18:04
 • P. Sessink
  Dit is pas talent in actie.
     woensdag 25 september 2013 9:07
 • Albert en Miranda Meijer
  Lieve Kyra / beste Jury
  Nu met je diploma MBO4 artiest Dans docente in the pocket, willen wij als ouders je graag succes wensen even wat kwijt aan de Jury van landelijke uitblinker MBO 2013.
  Over de inspanningen en prestaties die jij de afgelopen 4 jaar hebt geleverd tijdens je opleiding.
  Zo klein als je was, stond je al te dansen in de kamer, werden stoelen, tafels en banken aan de kant geschoven. En stond je niet te dansen dan stond je wel op je kop in de kamer of was je bij de gymnastiek vereniging aan het turnen. Op school waren dansjes het meest favoriete bij maandvoorstellingen en de jaarlijkse musical.
  Eind van de lagere school wist je al dat je iets met dansen wilde gaan doen. En waar een wil is, daar is een weg, dat heb jij de afgelopen jaren wel bewezen. Niet alleen door het volgen van een opleiding aan de wal terwijl je op Terschelling woont en door de weeks zelfstandig al op kamers vanaf je 16e. Maar ook tijdens je opleiding op school, door naast je opleiding en stages je eigen dansstudio te starten en danslessen op Terschelling te gaan geven. Als klapper op de vuurpijl zette je op 20 april j.l een dijk van een eindvoorstelling Schylge ús Lântse neer met 140 leerlingen.
  Als jij ergens aan begint dan maak jij het af,… ook al kost dat veel energie en moet je daar soms veel voor laten schieten. Choreografieën schrijven is aan jou wel besteed even als een voorstelling tot in de puntjes te verzorgen en neer te zetten.
  Je hebt Terschelling aan het dansen gekregen en inmiddels heb je 177 enthousiaste leerlingen.
  Als het aan jou ligt krijg jij heel Terschelling aan het dansen.
  Begin dit jaar werd aan jou de FC-Award toegekend en werd je genomineerd voor de LC-Award, die je ook moeiteloos binnen haalde. Met als gevolg dat je nu in de finale van de landelijke uitblinker MBO 2013 staat.
  Met alle plannen die je nog hebt en de wens om ooit een eigen danslocatie te kunnen bemachtigen op Terschelling, Oerol 2014 te mogen gaan openen met een prachtige choreo met je selectiegroepen, is er weer volop werk aan de winkel voor jou dit seizoen. Al met al kunnen we rustig stellen dat Terschelling weer een stuk rijker is geworden met jou als dansjuf.
  Lieve Kyra, wij zijn als ouders trots op je, je bent een kanjer met hoofdletter K.
  Wat ons betreft verdien jij de verkiezing als MBO uitblinker van 2013!
     dinsdag 24 september 2013 21:01
 • Marta Torrente
  Veel succes
     dinsdag 24 september 2013 16:37
 • AntonettA Brolsma
  succes
     dinsdag 24 september 2013 16:03
 • Th. Blom
  Succes
     dinsdag 24 september 2013 16:01
 • Petra
  Dit seizoen begonnen met Zumba les van Kyra. Echt leuk dat we nu ook Zumba lessen op Terschelling hebben en wat een energie straalt er van Kyra af, heerlijk!
     vrijdag 20 september 2013 11:31
 • Neeltje
  Zoveel kinderen die met zoveel plezier dansen!
  Nu 4 lessen in het nieuwe seizoen gedanst door dochter en de termen en passen vliegen je wekelijks om de oren! Haha!
  Respect Kyra, vind het enorm van je!
     donderdag 19 september 2013 22:41
 • Antoinette
  Enorme positieve aanvulling op Terschelling
     donderdag 19 september 2013 21:56
 • maaike
  Kyra geeft heel goed les en we hebben altijd lol
     maandag 24 juni 2013 12:11
 • Truus van der wal
  Top zo'n dansjuf op een eiland als terschellingTOP
     dinsdag 18 juni 2013 10:08