donderdag 27 augustus 2020

Van crisis naar kans: Alex haakte een thuiswerkplek

Alex Douw (23) kon door de coronacrisis niet terecht in de werkplaats van Cibap om zijn eindwerkstuk te maken. Hij haakte thuis een privéwerkplek waar hij ongestoord ideeën kon opdoen voor Brutalex, zijn eigen bedrijf in wording.

Leestijd: 2 minuten

“Door corona zaten we thuis met z’n allen aan de eettafel te werken. Ik had behoefte aan een privéwerkplek, zodat ik mijn eigen ding kon doen. Zo ontstond het idee voor de private work space”, vertelt Alex, die net zijn opleiding International Creative Business Developer aan het Cibap heeft afgerond.

Haaktechniek
De mobiele werkplek bestaat uit een ronde opbouw van hout met een gehaakte wand. Binnen in de werkplek heeft hij een bureau gemaakt met verlichting. “Het haakwerk heeft als voordeel dat het geluiddempend is en genoeg licht doorlaat”, legt Alex uit. Hij haakt al sinds zijn zeventiende en wilde laten zien dat deze techniek niet alleen voor oma’s is. “Haaktechnieken zijn bruikbaar voor allerlei toepassingen.”

De eindexamencommissie van het Cibap was lovend over Alex’ ontwerp en de uitvoering ervan. “Ik denk wel dat mijn idee potentie heeft om ook op kantoren, scholen en in bijvoorbeeld de horeca te gebruiken.” Hij hoopt dat zijn privéwerkplek het bedrijf dat hij aan het opzetten is, een extra duw in de rug geeft.

Brutaal
“Brutalex is een woordgrapje. Daar houd ik van en die naam past ook bij mij. Ik ben niet bang om op mensen af te stappen en te experimenteren met technieken, vormen en kleur. Met Brutalex wil ik eigen producten op de markt brengen, de vormgeving doen en het interieurontwerp van bedrijven. Bij sommige zaken zie je dat de sfeer binnen niet overeenkomt met de online uitstraling. Ik wil bedrijven helpen bij het creëren van meer overlap daartussen.”

Alex Douw vertelt meer over zijn ideeën en werk tijdens de Nationale Opening van het mbo-jaar op donderdag 10 september om 15.00 uur. Nieuwsgierig? Bekijk dan onze livestream op youtube.com/ditismbo.
 

Van crisis naar kans: Alex haakte een thuiswerkplek