dinsdag 19 september 2017

Prinsjesdag, mede mogelijk gemaakt door het mbo

Zestien Tweede Kamerleden begonnen Prinsjesdag met een bezoek aan talentvolle jonge kappers en schoonheidsspecialisten uit het mbo. De Kamerleden lieten hun haar stylen en/of hun make-up verzorgen door nationaal kampioenen en deelnemers aan WorldSkills Abu Dhabi 2017. Parlementariër Dennis Wiersma (VVD) kreeg een maatpak aangemeten, ontworpen en gemaakt door de nationaal kampioen modeontwerpen. 

Met het Prinsjesdagevenement van Dit is mbo vragen mbo-studenten aandacht voor de maatschappelijke en economische waarde van het beroepsonderwijs. Naast de schoonheidsactiviteiten verschenen in aanloop naar Prinsjesdag een aantal vlogs en video’s op de website van Dit is mbo. Nederlands kampioen bloembinden Esther Weijenberg bezocht de bloemist die de Ridderzaal aankleedt op Prinsjesdag en Landelijke Ambassadeur mbo Lisanne Fons, werkzaam bij Team Handhaving, vertelde in een video over de inzet van beveiligers op landelijke evenementen als Prinsjesdag.  Alle foto’s en video’s kun je hier bekijken. 

Dit is mbo

Dit is mbo is het platform waarbinnen de MBO Raad met partners samenwerkt om met activiteiten de Nederlandse samenleving te laten zien dat het mbo veel te bieden heeft. Het Prinsjesdagevent, in samenwerking met WorldSkills Netherlands en het ministerie van OCW, is een van deze activiteiten.