maandag 9 oktober 2017

Gemotiveerde mbo’ers naar WorldSkills in Abu Dhabi

28 nationaal kampioenen van WorldSkills Netherlands vertrekken deze week naar WorldSkills in Abu Dhabi. Zij vertegenwoordigen Nederland tijdens de 44ste WorldSkills, het ‘WK voor beroepen’, dat van 14 t/m 19 oktober plaatsvindt in Abu Dhabi, Verenigde Arabische Emiraten. Eerder dit jaar werden de winnaars geselecteerd tijdens de nationale finalewedstrijden van Skills Heroes en VHG (tuinaanleg). Tijdens vaktechnische trainingen, mentale trainingen én teambuildingsdagen werden de deelnemers de afgelopen tijd klaargestoomd voor deze wereldwijde competitie in vakmanschap.
 
Op het WK komen veel internationale prominenten uit de politiek, het bedrijfsleven en het beroepsonderwijs, onder wie vertegenwoordigers van mbo-scholen, brancheorganisaties en het ministerie van OCW uit ons land. Landelijke Ambassadeur mbo Lisanne Fons reist Team NL ook achterna, en doet mee aan het conferentieprogramma. Daar heeft ze ontzettend veel zin in.
Dit is mbo vroeg Lisanne wat ze precies gaat doen:
 
Waarom ga je mee naar Abu Dhabi?
“Ik reis met Team NL naar Abu Dhabi, waar naast de WorldSkills wedstrijden, ook een Youth Conference plaatsvindt. Ik ben gevraagd om als Landelijke Ambassadeur mbo deel te nemen aan deze conferentie, samen met Jasper van Doremalen  van JOB. Tijdens de conferentie gaan wij deelnemen aan de discussies over WorldSkills en het beroepsonderwijs.”
 
Wat ga je daar vertellen?
Het thema’s van de conferentie is ‘Zuinige innovatie over de hele wereld met mbo'ers uit de hele wereld’. Het onderwerp waar ik over mee ga praten is : How to learn more with less?
Er zal veel besproken worden over de economie en over Frugal Innovation.
Ook ben ik van plan het school systeem wat wij in Nederland hebben, te delen met andere studenten, en te luisteren naar hun manier van leren.  Ik ben benieuwd hoe de andere landen dit doen.”
 
Waarom vind je het belangrijk?
“Ik vind het belangrijk dat zo'n conferentie als deze wordt georganiseerd. Vooral omdat er allemaal jongeren zijn uitgenodigd van over de hele wereld.  Op deze manier kunnen wij heel veel nieuwe ideeën uitwisselen. En over elk land discussiëren.
In elk land is het anders om naar school te gaan. Denk aan rijk en arm, groene economie, bedrijfsleven etc. Ik denk dat het heel leerzaam en vooral een geweldige ervaring is om hier aan deel te nemen in Abu Dhabi!”
 
Benieuwd naar Lisanne’s ervaringen tijdens de Youth Conference? Houd dan de social media kanalen van Dit is mbo in de gaten.
 


Gemotiveerde mbo’ers naar WorldSkills in Abu Dhabi