donderdag 9 december 2021

Op naar de bouw

Jeanine de Wit liet zich omscholen van kleuterjuf tot werkvoorbereider in de bouw. Ze ging als 33-jarige alsnog in de leer bij Van Dillen Bouw.

Leestijd: 2 minuten

Hoe kom je nu van de kleuterklas naar een bouwplaats? Jeanine: “Wat me destijds aansprak, is dat kinderen zo open, gezellig en spontaan zijn. Tegelijk vond ik de bouw altijd interessant. Maar toen ik van school kwam en er bijna geen meisjes voor de bouw kozen, zag ik dat op die jonge leeftijd nog niet zitten. Nu heb ik de stap alsnog gezet.”

Wil om te knokken

Jeanine meldde zich aan bij Techniek College Rotterdam voor de niveau4-opleiding tot middenkaderfunctionaris bouw. Op zoek naar aansprekende bedrijven in de buurt, kwam ze terecht bij Van Dillen. Ze begon op de afdeling Calculatie. Vervolgens werd ze toegevoegd aan een project in Vianen, waar woningen hoogwaardig worden geïsoleerd, gevolgd door een project van zes flats op Kanaleneiland in Utrecht. Als assistent-uitvoering op de bouw doet Jeanine alles eromheen, zoals de oplevering en contact met bewoners. Haar sociale achtergrond is daar een voordeel.

Ze heeft het naar haar zin en haar baas is blij met haar. Hij zou wel tien Jeanines willen hebben. Maar eerst wil ze zelf nog extra ervaring opdoen. Ze lacht: “Mijn collega’s hebben zelfs een roze helm voor me gekocht. Maar die laat ik lekker thuis.”

Lees het hele verhaal van Jeanine op de website van SBB.


Op naar de bouw