woensdag 2 juni 2021

Louise deelt haar passie voor het mbo in het Gooi

Mega belangrijk onderwijs heeft er twee fans bij. Burgemeester Nanning Mol en wethouder Jan van den Dunnen van de gemeente Laren willen samen met Louise Babel, de kersverse Landelijk Ambassadeur mbo uit Laren, het mbo in het Gooi op de kaart zetten.

Leestijd: 3 minuten

Wij zijn er trots op dat je vanuit ons dorp in het hele land het mbo verder gaat versterken. Ik ben heel benieuwd hoe je dat gaat doen,” zegt de burgemeester tegen Louise Babel als hij het speldje met daarop ‘Dit is mbo’ aanneemt. Dat weet de ondernemende studente Mediamanagement en Marketing aan het Grafisch Lyceum Utrecht wel. Louises missie is om in het komende jaar te laten zien dat het mbo heel veel mogelijkheden biedt aan allerlei verschillende studenten. “Mbo-studenten zijn intelligent. Dat komt niet altijd duidelijk naar voren, omdat veel mbo’ers bescheiden zijn en zichzelf niet laten zien,” zegt Louise tegen de burgemeester.

Passie voor het mbo
“Ik las in een artikel dat je rustig overkomt, maar niet te stoppen bent als het aankomt op iets wat je heel belangrijk vindt,” zegt burgemeester Nanning Mol tegen Louise. “Ik heb passie voor het mbo. En als ik ergens passie voor heb dan ga ik er helemaal voor. Dat is voor het mbo en voor Dynamic Arts,” zegt Louise.

Dynamic Arts is een platform voor jongerencultuur en urban arts in Laren en maakte veel indruk op de burgemeester en wethouder tijdens de lockdowns. “Jongeren verveelden zich omdat alles gesloten was. De mensen van Dynamic Arts hebben toen corona challenges bedacht die heel populair waren. Dat kwam onder andere door de inzet van social media waar Louise verantwoordelijk voor was,” schetst de burgemeester.

Stageplekken voor mbo’ers
“Sterker nog: die challenges kwamen van mbo-studenten of mensen die op het mbo hebben gezeten. Dynamic Arts draait op mbo’ers,” vult Louise de burgemeester aan. “Daar ben ik supertrots op. Dat is de kracht van het mbo die ik graag wil laten zien. Ook aan de bedrijven in Laren. Laren heeft veel ondernemers en mensen die bij bedrijven werken die misschien nog nooit aan mbo-studenten hebben gedacht om stage te laten lopen of als werknemer.”

De burgemeester en wethouder zijn meteen enthousiast over het plan van Louise om ondernemers en bedrijven in het Gooi meer te interesseren voor mbo-studenten. “Door corona hebben veel mbo-studenten geen stage kunnen lopen. Die stage moeten zij wel inhalen om een diploma te krijgen,” zegt Louise. De burgemeester vult haar aan. “Wij willen graag dat werkgevers in deze regio stimuleren om nog meer verantwoordelijkheid te voelen voor mbo-studenten. Het mbo is zeer nodig in Nederland.”

Kijk hier terug hoe Louise Babel Landelijk Ambassadeur mbo werd


Louise deelt haar passie voor het mbo in het Gooi