vrijdag 15 oktober 2021

Jelske leerde anderen mee op avontuur te nemen

Je moet wel een beetje sportief zijn en niet te bang uitgevallen. Maar dan kun je net als Jelske zomaar anderen begeleiden bij hun avontuur. Dankzij haar opleiding Outdoor Activities bij Lentiz is ze nu hoofd-instructeur in een klimbos.

Leestijd 2 minuten


“Anderhalf jaar geleden ben ik afgestudeerd en ik ben nu al hoofdinstructeur bij het klimbos in Rotterdam,” vertelt Jelske. “Klimmen, buiten zijn, op kampen gaan, snowboarden in Oostenrijk, of klimmen in Frankrijk alles vond ik geweldig: toen ik begon met de opleiding had ik nog niet echt een idee welke kant ik op wilde. Maar gelukkig duurt de opleiding drie jaar en krijg je steeds meer een idee over wat je wel of juist niet bij je past. Met name de kampen en de stages zijn voor mij heel belangrijk geweest bij het kiezen.”

Klimbos
“In het eerste jaar liep ik stage bij Fun Forest in Rotterdam. Ik merkte direct dat ik dat echt gaaf vond. In een klimbos komen mensen van alle leeftijden. Je ontvangt ze, hangt ze een gordel om en geeft instructies over het materiaal waarmee ze moeten werken en hoe je het beste kunt klimmen. Dat is best een verantwoordelijkheid.”

“Na mijn stage mocht ik er blijven werken, maar heb ik wel ook nog een aanvullende cursus gedaan tot redder. Want: als iemand in het parcours niet meer verder durft is het mijn taak om ze te motiveren toch door te gaan. Ik sta dan beneden aanwijzingen te geven. Durven ze echt niet verder, dan red ik ze uit de bomen.”

Trots
“Tijdens de opleiding werden mijn vaardigheden steeds beter. Daarom sta ik nu als hoofdinstructeur in het bos. Daar ben ik trots op. Ik houd me nu niet alleen meer met de gasten bezig, maar stuur ook andere personeelsleden van het klimbos aan.”

“In de winter is het klimpark gesloten, dus ik heb ook geleerd wat ik in die tijd kan doen. Ik heb veel instructeursvaardigheden én ik houd van wintersporten. Dus ik kan nu ook ski- en snowboardlessen geven. Ik ga deze winter dan ook een paar maanden naar Oostenrijk om les te geven. Ook dan kan ik mijn passie en mijn vaardigheden combineren, hoe mooi is dat!”

Ook een sportieveling net als Jelske? Kijk dan eens op kiesmbo.nl voor een opleiding tot allround coördinator-instructeur buitensport of Vakbekwaam medewerker natuur, water en recreatie.Deze productie kwam tot stand in samenwerking met Lentiz.


Jelske leerde anderen mee op avontuur te nemen