vrijdag 20 oktober 2017

Goud en acht medailles excellent vakmanschap voor Team NL na WorldSkills

Tijdens WorldSkills, het ‘WK voor beroepen', dat van 14 t/m 19 oktober plaatsvond in Abu Dhabi, Verenigde Arabische Emiraten heeft Pien Hoveling een gouden medaille veroverd. Pien (21), komt uit Koog aan de Zaan en studeert bij Nimeto Utrecht. Zij is al nationaal kampioen, Europees kampioen en nu dus wereldkampioen. In Abu Dhabi werd ze bovendien uitgeroepen tot Best of Nation. Verder sleepten acht Nederlandse deelnemers een medal of excellence in de wacht, een medaille voor een bovengemiddelde prestatie.

De medals of excellence werden omgehangen bij:

  • Berend van de Donk en Lennard Buck (ROC Summa College/Prodrive Technologies) voor Mobiele Robotica.
  • Brent Koekkoek (ROC van Twente/Smeot/Machinefabriek Westerhof) voor Lassen
  • Esther Weijenberg (Groen Welle/Fleur Inn) voor Bloembinden
  • Julian van Lohuizen (Deltion College/Installatiewerk Noord Oost Flevoland/Elders Totaalinstallateur) voor Sanitaire- en Verwarmingstechniek
  • Rick Lammerink (ROC van Twente/Bouwmensen Almelo) voor Bouwtimmeren
  • Tim Klessens (ROC ter AA/Hartman Bouwbedrijf) voor Metselen
  • Wilhelm Scholten (ROC van Twente/Bouwmensen Twente Almelo/Rietmeijer Tegelzetbedrijf) voor Tegelzetten
 
Tijdens deze 44-ste editie van WorldSkills deed Nederland mee met 28 deelnemers in 25 beroepen. Experts, afkomstig uit het bedrijfsleven en van scholen, trainden en begeleidden de deelnemers. Door de wereldwijde groei van de WorldSkills organisatie en het hoge niveau wordt het elke editie lastiger om een plek op het erepodium te bemachtigen.
 

Grootste beroepenevent ter wereld

WorldSkills is het grootste beroepenevenement ter wereld. Vier dagen lang strijden de beste jonge vakmensen ter wereld voor een felbegeerde plek op het podium. In het Abu Dhabi National Exhibition Centre (ADNEC) deden bijna 1.300 deelnemers uit 77 bij WorldSkills aangesloten landen/regio's in 51 beroepen mee. Tienduizend bezoekers uit de Verenigde Arabische Emiraten en uit de rest van de wereld bezochten het evenement.


Goud en acht medailles excellent vakmanschap voor Team NL na WorldSkills