maandag 18 november 2019

Dit zijn de winnaars van het Ambassadeursgala 2019!

In de daverende finale op het podium van Theater Orpheus in Apeldoorn heeft tv-presentator Jan Versteegh de vijf nieuwe winnaars in het mbo bekendgemaakt. Onder het toeziend oog van honderden collega’s, vrienden en familieleden zijn de awards van het Ambassadeursgala uitgereikt.

De winnaars:

Landelijke Ambassadeur mbo 2019: Hendrik de Kok (ROC Tilburg) is de winnaar van de challenge en Youtube-serie Mbo’ers Pakken Aan waarin 42 mbo-studenten zijn uitgedaagd om hun vaardigheden in leiderschap, communicatie, oplossend denkvermogen, samenwerken en creativiteit te tonen.

• Beste Leerbedrijf: JC-Electronics Leek
Het bedrijf dat zich in 2019 het beste heeft ingezet voor het opleiden van mbo-studenten in de beroepspraktijk.

• Beste Praktijkopleider: Alexander van der Doorn van Kennemer duincamping Bakkum
De praktijkopleider die in 2019 als beste studenten wist te begeleiden bij het invullen van hun stage of leerbaan.

• WorldSkills Netherlands Berg Award: Jasper Olthuis (Deltion College)
Deze prijs is voor de student die zich buitengewoon heeft ingespannen in aanloop naar en tijdens de WorldSkills Kazan, Rusland. De wereldkampioenschappen voor beroepen!

• Beste Onderwijsteam van het jaar: ROC Nijmegen
Een onderwijsteam dat in 2019 een bijzondere prestatie heeft verricht, een innovatieve oplossing heeft bedacht of een bijzonder initiatief heeft ontwikkeld. 
Het Ambassadeursgala mbo
Het Ambassadeursgala mbo is de feestelijke finale van de Dag van het mbo. Het gala en de Dag zijn initiatieven van het samenwerkingscollectief Dit is mbo (powered by de MBO Raad, de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) en het ministerie van OCW). De organisatie van het gala en de Dag is in handen van de MBO Academie.
Op uitnodiging van het samenwerkingscollectief Dit is mbo hebben Worldkskills NL, BVMBO en de AOb het initiatief genomen tot de Berg Award en de prijs Onderwijsteam van het jaar 2019.
Het gala, een begrip in het mbo, verbindt iedereen die in het mbo werkt en leert door awards uit te reiken voor studenten, onderwijsteams en bedrijfsleven. De landelijke ambassadeur mbo is een jaar lang hét boegbeeld van het mbo.

Bekijk hier de foto's van het gala die gemaakt zijn door Joep van Aert.
 


Dit zijn de winnaars van het Ambassadeursgala 2019!