Sibrich Wijnia

Sibrich pakt aan!

Wordt Sibrich, student mediavormgeving, van Friesland College de landelijke ambassadeur mbo 2019?
Volg de razend spannende competitie via YouTube.com/ditismbo.

Support mij

Sibrich Wijnia

Deel mijn verhaalSibrich Wijnia


Interview met Sibrich

Waarom is hij/zij geselecteerd als ambassadeur?

Sibrich is een voorbeeldstudent voor mediavormgeving. Geïnteresseerd in het vak, ondernemend, vernieuwend, multitalent, enthousiast en verrassend. Ze is fervent museum bezoeker, doet stedentripjes met haar vrienden, zoekt al naarstig naar een buitenlandstage, is behulpzaam en inspirerend. Doet naast haar opleiding aan allerhande activiteiten die het Friesland College biedt.

In het 1e jaar deed ze mee aan het excellentieprogramma Overdrive. Daarnaast behaalde ze met haar verhaal over een project met Deense mbo-studenten de tweede prijs in de landelijke verkiezing Mobility Awards. Samen met een aantal andere D’Drive-studenten maakte zij in 2018 – in het kader van LF2018 - met leerlingen van het Techcollege in Aalborg een kinderboek over M.C. Escher. Van dit avontuurlijke project - dat zich eerst in Leeuwarden en vervolgens in Denemarken afspeelde - schreef Sibrich een prettig verslag voor Erasmus+, dat dergelijke projecten vanuit de Europese Unie financieel ondersteunt. Het resultaat van de samenwerking met de Deense studenten is een boek over de jonge M.C. Escher: Mauk op zoek naar reptielen. Door al deze extra activiteiten en haar prettige persoonlijkheid en ambitieuze houding is ze door haar coach genomineerd voor de FC-Awards (verkiezing van student van het jaar) en heeft ze deze verkiezing gewonnen. De volgende stap is de landelijke ambassadeursverkiezing in november.

Welke speciale prestatie heeft hij/zij geleverd?

Sibrich kwam op zestienjarige leeftijd binnen op de opleiding mediavormgeving met grote dromen. In haar eerste jaar rondde ze het excellentieprogramma D’Drive Overdrive succesvol af door een korte film te maken over haar vrienden. Daarnaast kreeg ze de kans om mee te gaan op uitwisselingsproject naar Denemarken om samen met Deense studenten een kinderboek te schrijven. Dit heeft ze succesvol volbracht waarna ze haar ervaring over het project heeft ingestuurd bij een schrijfwedstrijd van Erasmus+. Hier werd haar verhaal tweede. Haar coach nomineerde haar voor student van het jaar waar ze ook werd herkend voor haar passie en ambitie. Daar kreeg ze de nominatie voor de LC Awards van de Leeuwarder Courant waar ze binnenkort het kinderboek project mag vertegenwoordigen te midden van heel Friesland.

Wat vindt de ambassadeur zelf van zijn/haar nominatie?

“Fantastisch! Het is een erg mooie kans mijn horizon te verbreden en mensen te ontmoeten van alle kanten van het mbo. Ik ben erg dankbaar dat ik deze kans mag krijgen en op deze manier mijn stem kan later horen op een hele andere manier dan dat ik gewend ben. Het is niet zomaar iets en ik ben ontzettend benieuwd naar wat mij te wachten staat.”

Wat zijn zijn/haar toekomstplannen?

Sibrich: “In het derde jaar van het mbo wil ik graag naar het buitenland gaan om stage te lopen. Hier zie ik zeker een toekomst in en ik zou ook graag na mijn opleiding in het buitenland willen gaan werken. In de tussentijd hoop ik na het mbo door te stromen naar het hbo om daar audiovisuele media te gaan studeren. Ik heb een passie voor het vertellen van verhalen en zou die graag willen overbrengen op beeld.”

Waarom vindt de stagebegeleider de ambassadeur een uitblinker?

Sibrich is een uitblinker omdat zij altijd het beste nastreeft en daarvoor geen concessies doet. Ze wil het beste uit haarzelf en anderen halen. Daarnaast steekt ze haar mening niet onder stoelen of banken, wat erg verfrissend is.

Wat vindt het leerbedrijf van de nominatie?

De nominatie is compleet terecht en zeer verdiend.

School: Friesland College
Adres:
Postbus 45
8900 AA Leeuwarden
Website:Leerbedrijf: Studio Plakband
Adres:
Pottebakkersrijge 16-2
9718 AG GRONINGEN
Telefoon:
050-3644396
Sibrich wint FC-Awards
Sibrich wint FC-Awards

Genomineerd in de categorie Student van het jaar! En gewonnen.

Team Noord-Nederland