Doutsen pakt aan!

Wordt Doutsen, student artiest theater, van het Friesland College de ambassadeur van het mbo?
Volg de razend spannende competitie via YouTube.com/ditismbo

Support mij


Deel mijn verhaal

Interview met Doutsen

Waarom is hij/zij geselecteerd als ambassadeur?

Doutsen is vorig jaar gestart met het excellentieprogramma Ambassadeurs. Met als doel om als zichzelf 'op het podium' te zetten. Doutsen is met haar havo-diploma naar het HBO gegaan, maar kwam daar absoluut niet tot haar recht. Pas op de mbo-opleiding Artiest Theater kwam ze in haar kracht te staan. Het MBO is niet "gewoon een niveau', maar een manier van leren. En die manier van leren paste Doutsen perfect! Ze heeft zich enorm ontwikkeld als persoon. Ze heeft tijdens het gehele excellentieprogramma laten zien dat ze lef heeft door alle uitdagingen die op haar pad kwamen aan te gaan!

Welke speciale prestatie heeft hij/zij geleverd?

Doutsen begon op het MBO als een stil en verlegen meisje. Daarom heeft ze zich aangemeld voor één van de excellentieprogramma's van het Friesland College: ambassadeurs. Daar is ze een aantal flinke uitdagingen aangegaan. Zo opende ze in Stadsschouwburg de Harmonie in Leeuwarden voor 1100 professionals uit het gehele land de CVI-conferentie Kultuer & Mienskip. Presenteerde ze de FC-Awards in poppodium Neushoorn in Leeuwarden. Was gastvrouw en gesprekspartner in workshops tijdens de Provinciale decanendag in Sneek. Presenteerde de Dag van de duurzaamheid in de Kanselarij in Leeuwarden. En was panellid op het podium tijdens het afscheid van CvB-voorzitter van het Friesland College Liesbeth Vos.

Wat vindt de ambassadeur zelf van zijn/haar nominatie?

Ik ben erg trots op de ontwikkeling die ik heb doorgemaakt binnen het excellentieprogramma, en heel dankbaar dat ik genomineerd ben. Ik zie het als een eer mijn school te mogen vertegenwoordigen en kijk uit naar alle uitdagingen die op mijn pad zullen komen.

Wat zijn zijn/haar toekomstplannen?

In september 2018 start ik de Hbo-opleiding Writing for performance aan het HKU (Hogeschool voor de Kunsten Utrecht). Mijn droom is om als creatief schrijfster een positief verschil te kunnen maken in de maatschappij. Daarnaast wil ik ook bezig blijven met het op de kaart zetten en verbeteren van het mbo.

Waarom vindt de stagebegeleider de ambassadeur een uitblinker?

Gertrude de Goede: Gedurende schooljaar 2017 – 2018 heeft Doutsen, opleiding Artiest, het excellentieprogramma Ambassadeurs gedaan. Ze had als doel om te leren zichzelf te zijn tijdens presentaties (en niet een gespeeld persoon). Om dit doel te bereiken heeft ze verschillende opdrachten gedaan. Daardoor is ze out of her comfortzone gestapt. Tijdens het excellentieprogramma heeft ze presentaties gedaan voor grote groepen mensen met als top gastvrouw zijn voor de conferentie CFI, in Schouwburg de Harmonie, en voor 1100 mensen de conferentie te openen.
Ze heeft alles uit het excellentieprogramma gehaald wat er in zit maar ze heeft vooral alles uit zichzelf gehaald!

Wat vindt het leerbedrijf van de nominatie?

Sanne van der Hulst: ik ben supertrots op Doutsen! Ze is echt een fantastisch voorbeeld van een student die zich als een vis in het water voelt in een excellentieprogramma: ze is spontaan, evenwichtig en durft risico te nemen door te improviseren. Ze staat open voor nieuwe ervaringen en pakt deze met beide handen aan, durft nieuwe dingen te doen, heeft lef en ambitie, is leergierig en bovenal ontzettend aardig en bescheiden! Met deze mix van mooie eigenschappen zet ze een stevige persoonlijkheid neer en is ze een inspirerende ambassadeur voor het MBO!

School: Friesland College
Adres:
Postbus 45
8900 AA Leeuwarden
Website:Leerbedrijf: Excellentieprogramma Ambassadeurs
Adres:
Julianalaan 97
8931 AH Leeuwarden
Student van het jaar Doutsen van Gosliga
Student van het jaar Doutsen van Gosliga

In een spannende finale wordt Doutsen van Gosliga student van het jaar 2018 van het Friesland College.

Pitch Doutsen
Pitch Doutsen

In een pitch van twee minuten vertelt Doutsen waarom zij student van het jaar wil worden.

CVI conferentie Kultuer & Mienskip
CVI conferentie Kultuer & Mienskip

Doutsen opent de landelijke MBO conferentie op 7 maart in Stadsschouwburg De Harmonie in Leeuwarden. Elfhonderd professionals zijn naar Leeuwarden afgereisd om deze conferentie bij te wonen.