Aantal stemmen

Geef me je stem en je hoort van me

Ik ben Lydia Pieksma, studente D'Drive, Creatief vakman (keramiek) aan Friesland College
Door passie met doorzettingsvermogen en zelfstandigheid te combineren, heb ik een nominatie verdiend. Want wilskracht brengt je verder. Daarom ben ik ook bezig een eigen bedrijf op te richten! Je moet doorgaan tot je niet meer kan.

Word ik de Landelijke Mbo Ambassadeur? Jij bepaalt!

Promotie


Deel mijn verhaal

Interview met Lydia

Waarom is hij/zij geselecteerd als ambassadeur?

Omdat Lydia ondernemend is, zichzelf en haar producten overtuigend kan presenteren. Tijdens de Designexpo in 2016 in Stadschouwburg De Harmonie haalde ze de hoogste omzet met de verkoop van haar keramische producten. Onlangs is ze gevraagd te exposeren in Hornhuizen (naast Rietveld Academie studenten) en één van haar ontwerpen is in productie genomen. Ze is creatief en commercieel en zet het ambacht van Keramist weer op de kaart.

Welke speciale prestatie heeft hij/zij geleverd?

Creatief, commercieel en ondernemend: dat is Lydia. Door haar keramische producten op tentoonstellingen te laten zien en succesvol via een webwinkel te verkopen, zet ze het ambacht van keramist weer op de kaart!

Wat vindt de ambassadeur zelf van zijn/haar nominatie?

Ik vind het heel leuk en heel spannend. Ik had het niet verwacht maar ben erg trots dat ik ben uitgeroepen tot student van het jaar!

Wat zijn zijn/haar toekomstplannen?

Mijn grote droom is een eigen bedrijf starten. Ik heb nu net een eigen atelier, dus de eerste stap is gezet. Verder zou ik het heel erg leuk vinden als mensen keramiek associeren met Lydia Pieksma. Dat ze zien dat een bepaalde object van mijn hand is. Verder wil ik me blijven ontwikkelen op dit gebied!

Waarom vindt de stagebegeleider de ambassadeur een uitblinker?

Ik heb Lydia in de drie jaar dat ik haar nu volg, als docent en als stagebegeleider, leren kennen als een vrouw die recht op haar doel afgaat. Zij is zich heel bewust van haar keuze om keramist te worden. Ze is gepassioneerd. En talentvol. Ze ontwikkelt langzaamaan een eigen stijl. De techniek is daarbij een wezenlijk onderdeel. Bij keramiek is dat eigenlijk een lange weg, een trial-and-error-weg. Je hebt daar doorzettingsvermogen voor nodig en dat heeft Lydia. Lydia weet ook een balans te vinden tussen de talloze mogelijkheden die keramiek biedt en haar eigen stijl.

Wat vindt het leerbedrijf van de nominatie?

Als stagebegeleider heb ik dat doorzettingsvermogen en die tomeloze inzet gezien. Lydia is nieuwsgierig, stelt vragen over alle processen die in het atelier/bedrijf gaande zijn. Experimenteert daarmee. Ze heeft geleerd van de geijkte paden af te gaan en nieuwe ontdekkingen toe te staan. Kortom, ik vind Lydia dé Uitblinker van het jaar!

School: Friesland College
Adres:
Postbus 45
8900 AA Leeuwarden
Website:Leerbedrijf: Lies Keramiek
Adres:
Blokhuisplein 40
8911 LJ Leeuwarden
Lydia Pieksma
Lydia Pieksma

Lydia, trots in haar pas geopende atelier.

Lydia Pieksma, keramist
Lydia Pieksma, keramist
Sieraden
Sieraden