‘Ik wil laten zien dat mbo’ers meer in hun mars hebben dan vaak wordt gedacht!’

Hoewel ze jong is, gedraagt en uit Yaomi zich uitermate volwassen en professioneel. Ze is ontwapenend, krachtig en weet zichzelf en haar opleiding mbo Directiesecretaresse / Managementassistente op ROC Nijmegen goed te ‘verkopen’.

Ze is een enthousiaste, spontane en gedreven studente. Ze legt makkelijk contact en stapt op haar mede-studenten en docenten af. Dit heeft zij al meerdere malen laten zien tijdens diverse gelegenheden.

Yaomi is een positieve student die kritisch kijkt naar de rol van Mbo-ers in de samenleving. Ze is in breed geïnteresseerd en wil graag meer verantwoordelijkheden om zichzelf uit te dagen. Volgens ROC Nijmegen beschikt Yaomi over een unieke uitstraling en een positief karakter dat haar al snel een rolmodel maakt. Daarom nomineerde de school haar in 2015 voor de landelijke mbo Uitblinkersverkiezing, georganiseerd door Dit is mbo.

Uitblinker van ROC Nijmegen
‘Ik ben echt super trots en dankbaar dat ik verkozen ben tot uitblinker van ROC Nijmegen. Het is een hele eer om mijn mede studenten te hebben mogen vertegenwoordigen. Mijn missies als Uitblinker: “Ik wil een rolmodel zijn voor mijn opleiding en voor de school. Daarnaast wil ik het vaak negatieve beeld over mbo-ers mee helpen veranderen. Ik wil laten zien dat wij meer in ons mars hebben dan vaak wordt gedacht. Tot slot wil ik mede-studenten inspireren om de juiste opleiding te kiezen en ervoor te gaan om hun doelen te bereiken.’

Toekomstplannen
Yaomi ziet haar opleiding als een goede basis voor een vervolgstudie aan het hbo of een studie in Amerika. Waarom Amerika? Omdat zij daar naast een studie haar (al zeer goede) tennisvaardigheden sterk kan verbeteren! Ze wil zowel in haar beroep als in haar sport uitblinken. Twee zaken die haar ongetwijfeld gaan lukken!

Sinds begin 2016 is Yaomi loco-burgemeester van MBO Stad. In de stad geeft ze je elke maand tips over het studeren op het mbo, handig en erg leuk!

Wil je nog meer weten over Yaomi haar opleiding en ambities? Deze week deelt ze haar ervaringen op het mbo via: