Ondanks tegenslagen blijft Samantha positief en studeert zij met plezier!

Samantha van Uden werd in 2015 genomineerd voor de landelijke mbo Uitblinkersverkiezing door Edudelta College Goes. Waarom? Ondanks haar beperkingen, die zich vooral uiten in enorme moeheid en het moeilijk onthouden van zaken, blijft Samantha altijd positief!

Als 14-jarige heeft Samantha een ernstig ongeluk gehad. Zij is op weg naar school op haar fiets aangereden door een auto. Hierdoor heeft zij hersenletsel opgelopen en moest zij stoppen met haar vwo-opleiding en is afgestroomd naar havo. In de vierde klas is Samantha overgestapt naar een mbo-opleiding niveau 4.
Volgens Edudelta College Goes werkt Samantha hard tijdens haar opleiding Ondernemer/manager recreatiedieren (paard) en heeft ze keurig op tijd haar eerste proeve behaald. ‘Ze verdient het om in het zonnetje gezet te worden!’  Ook de stal Hexagon, waar Samantha haar stage heeft gelopen, gunt haar de Uitblinkersnominatie: ‘positieve punten van Samantha zxijn haar interesse, oprechtheid en eerlijkheid. Ze is een fijne persoonlijkheid.’

Uitblinker
Samantha is erg trots op haar nominatie namens Edudelta College Goed. ‘Ik heb een enorm leuke periode gehad tijdens de landelijke verkiezing waarin ik veel inspirerende verhalen van andere Uitblinkers heb gehoord. Daarnaast ben ik samen met mijn moeder geïnterviewd door Omroep Zeeland. Het interview is hier terug te zien.

Toekomst
Samantha staat nog niet veel stil bij haar toekomst. Ze neemt het dag voor dag. Haar ouders hebben thuis een pensionstal, dus daar zal ze prima kunnen gaan werken.
Ben jij benieuwd hoe Samantha haar opleiding ervaart? Volg haar dan deze week in #52wekenmbo via: