“Mijn droom is een eigen bedrijf beginnen. Ik denk aan offshore!”

Ruben is mbo-student Technicus/High Tech Metalektro op het Koning Willem l College. Volgens zijn docenten en medestudenten wil hij altijd een optimale prestatie leveren, zijn al projecten altijd zeer goed verzorgd en van uitmuntende kwaliteit. Hij zorgt daarbij ook dat zijn teamleden goed presteren, en ook onder tijdsdruk is hij hulpvaardig. Hij communiceert op een rustige en duidelijke manier waarbij hij iedereen in zijn waarde laat. Zowel zijn praktijkopleider als zijn docenten zien leidinggevende capaciteiten in hem; hij zal zeker het best tot zijn recht komen in het aansturen van mensen en het begeleiden van het productieproces.

Naast zijn studie is Ruben leidinggevende verkoopklaar in een supermarkt. Ook is hij vrijwilliger bij de Oranjevereniging (organiseren Koningsdag). Daarnaast heeft hij 15 jaar aan karate gedaan, zelf getraind, en zo’n drie jaar lesgegeven aan kinderen en jongeren.

Uitblinker van Koning Willem l College
Ruben heeft ervoor gekozen zijn studie niet in vier maar in drie jaar te doen. Daarbij heeft hij tijdens zijn laatste stage een doorstroomprogramma hbo gedaan. Dat betekent veel opdrachten in een kortere tijd afronden! Bovendien heeft hij, op eigen verzoek, een project getekend met een onbekend, nieuw elektrotechnisch tekenprogramma. Daarna was Ruben de vraagbaak van de klas als het om elektrotechnisch tekenen gaat. Dit alles was voor het Koning Willem I College genoeg aanleiding om Ruben als Uitblinker te benoemen en hem te nomineren voor de landelijke mbo Uitblinkersverkiezing van Dit is mbo. Ruben haalde nét de top tien niet, maar kijkt terug op de verkiezing als een mooie ervaring.

Toekomstplannen
“Ik zit niet graag stil, ben graag lekker bezig en ben niet de beroerdste om ook in de productie mee te lopen. En daarbij weet ik, later in een leidinggevende functie, hoe je het moet maken, waar de mannen mee bezig zijn. Ik ga hierna hbo doen, werktuigbouwkunde, ik zit nu al in een instroomprogramma. Uiteindelijk wil ik een eigen bedrijf beginnen, ik denk aan offshore.”

Wil je Ruben’s ervaringen in het mbo volgen? Neem dan deze week eens een kijkje op zijn profiel: