Remo liep een bijzondere stage die niet onopgemerkt bleef!

Remo Mangré werd als tweedejaars student medewerker beheer ICT bij ROC Friese Poort genomineerd voor de Friese Poort STARS verkiezing en won de categorie ‘Student met een uitblinkende stage’. Een geweldige erkenning voor zijn werk tijdens zijn stage én als kers op taart leverde het Remo een plaats op in de landelijke Uitblinkersverkiezing van Dit is mbo.

Remo heeft tijdens zijn opleiding medewerker beheer ICT 25 weken stage gelopen bij de Klimboom in Emmeloord. De Klimboom is een basisschool voor speciaal onderwijs, waar Remo zelf vroeger op school heeft gezeten.

Tijdens zijn stage was Remo verantwoordelijk voor alles op het gebied van ICT. Hij was netwerkbeheerder, heeft het netwerk bekeken en aangepast, storingen gelost en adviezen gegeven op ICT gebied. Ook heeft hij zelfstandig 11 computers vervangen en de school is op zijn advies over gestapt op een andere provider. Remo heeft dit uiteraard tot in de puntjes geregeld. “Naast mijn ICT werkzaamheden heb ik met de groep 8 leerlingen een film gemaakt over alle gebeurtenissen in groep 8. Hier heb ik erg van genoten en het was ook nog eens een groot succes!”
Remo heeft een onuitwisbare indruk achter gelaten bij de Klimboom. “Een oud leerling die stage komt lopen en laat zien welke kwaliteiten hij heeft ontwikkeld, daar mogen we echt trots op zijn.” Aldus Remo’s stagebegeleider.

Remo is een bescheiden jongen maar hij is ontzettend blij en trots met zijn titel als ROC Friese Poort Star. In de landelijke verkiezing, georganiseerd door Dit is mbo haalde Remo nét de top 10 niet. Maar dit deerde hem niet. ‘”Ik heb een enorm leuke tijd gehad tijdens alle bijeenkomsten met de Uitblinkers uit heel het land. We hebben veel gelachen maar ook van elkaar geleerd!”

Wil jij net als Remo een baan in de ICT? Volg hem dan deze week op social media. Je steekt dan wat op van zijn kennis én wie weet volg jij volgend jaar een mbo-opleiding tot medewerker ICT!