Rachelle: doorzetter, zakelijk en doelgericht!

Rachelle is een doorzetter, zakelijk en doelgericht. Ze durft naar de toekomst te kijken en maakt plannen. Ze heeft het hart op de goede plaats en wil graag iets terugdoen voor mensen, in het bijzonder de Molukse gemeenschap. Ze is een echte vakvrouw met ondernemerszin en straalt zelfvertrouwen en trots uit. Vanwege al deze kwaliteiten koos ROC Mondriaan Rachelle in 2015 voor de rol van Mondriaan Uitblinker.

“Ik kan een inspiratiebron zijn voor anderen”
Rachelle ontwikkelde zich de afgelopen jaren van een bescheiden meisje tot een ondernemende vakvrouw. Ze is na 4 havo naar het mbo gegaan. Op de School voor Mode presteerde ze buitengewoon goed, ze zette zich ook extra in voor school. Met haar liefde voor schoonheid en de natuur wil ze iets doen aan de milieuvervuiling op de Molukken daarom heeft ze een plan opgevat om daar met kinderen een project op te zetten om zwerfvuil uit de natuur te verwijderen. Dit alles omdat ze graag iets goeds wil doen voor het land waar haar wortels liggen.

Rachelle wil blijven leren, wil zich blijven ontwikkelen én wil ondernemen. Ze is een zeer veelzijdig jong talent en zet zich in haar omgeving in als ambassadeur van het mbo: ‘’Ik kan een inspiratiebron zijn voor anderen.’’

Mondriaan Uitblinker 2015
Rachelle is zeer creatief en past in een bijzondere eigen stijl speciale materialen en technieken toe in haar collecties. Naast haar schoolwerk werkte ze aan een eigen collectie waarvoor ze een lange periode voor dag en dauw opstond om daar in haar uppie op school aan te werken. Via een atelier in Den Haag werd de collectie ook verkocht. Op stage functioneerde ze uitmuntend en nam ze de leiding: ze bleek in staat hbo-stagiaires aan te sturen op het terrein van kledingtechniek. Het bedrijf groeide tijdens haar stageperiode en dit leverde veel ervaring op. Zowel in 2013 als 2014 presenteerde ze tijdens de jaarlijkse modeshow van ROC Mondriaan een eigen collectie. Haar grootouders komen uit de Molukken en Rachelle heeft daardoor een passie voor de eilanden en de lokale kleding. Een droom is om samen met haar oma die als coupeuse gewerkt heeft, een kledinglijn te ontwikkelen, om zo de verbinding te zoeken tussen toen-daar en hier-nu.

“Ik wil andere mensen motiveren het beste uit zichzelf te halen”
Ik vind het een ontzettende eer om zo een voorbeeld te mogen zijn. Ik wil heel graag anderen mensen motiveren om het beste uit zichzelf te halen. Op school hielp ik ook graag mijn medestudenten in de les. Elke dag kan je wel weer wat nieuws leren, waarom zou je die kansen dan niet pakken? Zelf wil Rachelle in de toekomst graag ervaring op doen bij ontwerpers, zich specialiseren in technieken en misschien ooit nog wel naar het buitenland.

Ben jij benieuwd naar de ervaringen van Rachelle en haar eigen collectie? Volg haar dan deze week via: