Murat is zo’n beveiliger die je met een gerust hart voor je bedrijf zet!

‘Enthousiasme, hoge cijfers en uiterst correct. Murat is zo’n beveiliger die je met een gerust hart voor je bedrijf zet. Want hij heeft dat vriendelijke, dat je niet afschrikt. En toch: voor gespuis is-ie niet te missen. Echt niet.’
Dit zijn de eerste zinnen die docenten uitspreken wanneer je vraagt naar hun student Murat. Volgens hen is hij bijzonder. ‘Murat is een vriendelijke leider maar op een besluitvaardige manier. Hij is niet alleen verantwoordelijk; hij voelt zich dat ook.’.

Ook op Murat’s stagebedrijf zijn ze het eens met de lovende woorden van zijn docenten van ROC Ter AA. Ze hebben maar geluk daar, in Maastricht! Want daar loopt hij stage. Ja, da’s eigenlijk best ver, maar hij vindt de opdracht leuk. Dus reist-ie gewoon wat verder. En vaker, want Murat draait een stuk meer dan verplichte 80 uur mee. Bij ‘één van de grootste bureaus van Nederland, want hé, een beetje uitdaging moet er wel inzitten.
 
Uitblinker
ROC Ter AA nomineerde Murtat in 2015 voor de landelijke Uitblinkersverkiezing van dit is mbo omdat hij zich in éém kaar heeft ontwikkeld tot bijzonder vaardig vakman. Ook heeft hij te maken gehad met een paar 'gezondheidsdingetjes'. Maar hij is zijn mannetje gaan staan. Letterlijk; Murat is goed getraind en zorgt ervoor dat hij dat blijft.
 
De Uitblinkersnominatie heeft Murat enorm verrast. Hij heeft enorm genoten van de tijd met de andere Uitblinkers. Voor hem was de verkiezing een bijzondere periode die hij op een spectaculaire wijze heeft afgesloten. Tijdens het Uitblinkersgala ging Murat op zijn knieën en vroeg zijn vriendin ten huwelijk. Die natuurlijk volmondig ja tegen hem zei.

Toekomstplannen
Murat is al heel ver, maar nog niet klaar. Na zijn diploma beveiliger wil hij het liefst doorstuderen. Politie, dat lijkt ‘m op termijn een droombaan.
Ben je benieuwd naar Murat zijn stage of zijn opleiding op ROC Ter AA? Deze week vertelt Murat over zijn ervaringen in het mbo.