Landelijke Uitblinker 2015

Uit 47 mbo-Uitblinkers is Jordy van Tongeren van ROC Tilburg tijdens het 14e Uitblinkersgala gekozen tot Landelijke Uitblinker 2015. Met een geldprijs ter waarde van 2.500 euro voor persoonlijke ontwikkeling en een gouden pauwenveer in zijn zak vertegenwoordigt Jordy het komende jaar het mbo als ambassadeur. ‘Dit is het toppunt van waardering. Ik ben zo dankbaar en blij dat ik deze kans krijg. Ik ga heel erg mijn best doen!”, aldus de kersverse Landelijke Uitblinker mbo 2015.

De jury roemde Jordy om zijn maatschappelijke inzet. Met zijn website Small Effort zamelt hij geld in en voert de wensen uit van mensen met terminale kanker. Voorzitter van de jury, Jan van Zijl:  “Met een klein gebaar heeft hij iets groots bereikt.”

Small Effort
Jordy heeft voor het examenonderdeel Lef & Daadkracht de website Small Effort gemaakt, waarbij hij geld inzamelt en wensen uitvoert van mensen met terminale kanker. Hij is hierin bijzonder succesvol, weet de lokale gemeenschap te mobiliseren en is zelfs uitgebreid geïnterviewd door het Brabants Dagblad. Hij steekt met heel veel plezier en enthousiasme veel energie en tijd in zijn goede doel en boekt mooie resultaten. Hij weet het verschil te maken voor hele gezinnen in een moeilijke periode.

Je kunt vaak veel meer bereiken dan je zelf denkt!”
“Ik heb een lange weg doorlopen om dit te bereiken. Ik hoop dat ik daarmee een voorbeeld kan zijn voor anderen. Ik wil graag mbo’ers motiveren om eruit te halen wat erin zit. Je kunt vaak veel meer bereiken dan je zelf denkt! Helemaal gaan voor je eigen droom en je eigen drive! Dat vind ik belangrijk, daar ga ik voor en ik hoop jij ook!"

Toekomstplannen
Jordy heeft gekozen voor een tussenjaar voordat hij verder gaat studeren aan het hbo. Tijdens zijn tussenjaar wil Jordy graag zijn eigen stichting Small Effort uitbreiden én nog meer mensen helpen. Daarnaast wil Jordy zijn Uitblinkersjaar ten volste benutten. “Ik ga hier heel veel uithalen, ervaring opdoen en het imago van het mbo een boost geven!”