Sterk in communiceren en verantwoordelijkheid nemen. Dat is Anke Waaijer!

 
Anke werd in 2014 verkozen tot Uitblinker van de Groene Welle. Ondanks het missen van veel lessen op school wegens ziekenhuisopnames, revalidatie en aansterkperioden was Anke altijd op de hoogte van de lesstof en toetsing en reageert ze proactief naar docenten. Een afwachtende houding is Anke onbekend. Ze anticipeert, soms wel een half jaar van het voren, op zaken die komen gaan. Ze zoekt zelf naar mogelijkheden en oplossingen en bespreekt deze op een constructieve manier met haar coach en stage bedrijf. Daarnaast weet Anke wat ze wil. Al op de basisschool wist ze dat ze wilde werken met dieren en mensen. Op het vmbo heeft ze hiervoor direct alle vakken gekozen die nodig waren voor de mbo-opleiding van haar dromen: dierenartsassistent paraveterinair.Een flexibele instelling en aanpassingsvermogen zijn Anke’s sterke kanten

Anke heeft haar opleiding op een aangepaste manier gevolgd en hierin veel zelfinitiatief genomen en (wanneer nodig) doorgewerkt in haar eigen tijd. In menig vakantie heeft ze haar stages afgerond en door goed vooruit te denken heeft ze verschillende theorie vakken in zelfstudie opgepakt. Anticiperen, een flexibele instelling en aanpassingsvermogen zijn Anke's sterke kanten.'Zeer verrast', was de eerste reactie van Anke op haar Uitblinkerstitel. 'Het is leuk wanneer mensen je inzet waarderen. Ik heb er veel voor gedaan om te komen waar ik nu ben. Deze titel is dan ook een stimulans om door te zetten. En natuurlijk is het ook goed voor mijn CV. Bovendien kan ik mijn opleiding nu mooi in het zonnetje zetten en mensen laten zien dat het werken met dieren en mensen geweldig is!Wat zijn zijn/haar toekomstplannen?

Anke, nét afgestudeerd Paraveterinair, wil graag doorsturen aan het hbo. Ze heeft zich ingeschreven voor Verpleegkunde met doorstroom operatieassistente. Deze studie heeft een loting. ‘Ik hoop dat ik erbij zit en kan starten met de opleiding maar anders ga ik solliciteren als Dierenartsassistente want mijn passie is het zeker!’Volg Anke’s route richting HBO-V deze week via: 
Vorige Overzicht Volgende