Juan Hofland is Ambassadeur van het Beroepsonderwijs 2010
Juan Hofland, CIOS opleiding Sport- en Bewegingscoördinator van ROC Nova College, werd op 6 oktober 2010 gekozen als Landelijk Ambassadeur Beroepsonderwijs 2010. Juan was één van de 51 Uitblinkers beroepsonderwijs, die eerder dat jaar door hun mbo-school zijn voorgedragen voor de landelijke verkiezing. De jury roemde Juan om zijn durf (hij vertrok in zijn eentje naar Ghana), enthousiasme en authenticiteit.

Ambassadeur omdat
Juan viel op vanwege zijn boodschap: via sport de wereld verbeteren. Tijdens zijn stage in een weeshuis in Ghana richtte hij zich op respect en samenspel en bedacht 'tweelingvoetbal' waarbij kinderen leren samenwerken door hand in hand te voetballen. Om het weeshuis financieel te ondersteunen zette Juan een low budget sportwinkel op met betaalbare sportartikelen. Juan zit vol plannen: eerst een nieuwe reis naar Suriname en Ghana en daarna de hbo-opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening. Dit wil hij blijven combineren met sport.

Juan won een speciale award en een geldprijs van € 2.500,- die hij mag besteden aan zijn persoonlijke ontwikkeling. Juan heeft een speciale bestemming voor het prijzengeld, namelijk zijn eigen stichting , Unity Life Seeds. Met deze stichting wil hij door sport mensen dichter bij elkaar brengen, of zoals hij zelf zegt: 'Unity verspreiden onder de mensen en door mensen.