Verena van der Veen
Aantal stemmen

Wie anders stimuleert de ontwikkeling van kinderen?

Niemand anders dan Verena van der Veen van ROC Friese Poort
Ze maakte zich onmisbaar met haar enthousiasmerende initiatieven. Daarom is deze studente Onderwijsassistent genomineerd als Landelijke Uitblinker mbo. Geef jij haar talent het podium dat het verdient? Stem op de trots van het ROC Friese Poort.

Promotie

Verena van der Veen

Deel mijn verhaalVerena van der Veen


Interview met Verena

Waarom is hij/zij geselecteerd als ambassadeur?

Verena is om twee redenen geselecteerd.

De eerste:
Dit schooljaar draait er een pilot "OA op de campus"dit houdt in dat studenten een werkervaringsplek krijgen in het MBO of VO op en rond de campus van ROC Friese Poort. Voor veel studenten een pittige uitdaging en soms moeilijk om hun draai te vinden. Docenten waren zelf ook nog zoekende naar taken en invulling van de OA studenten in deze pilot. Verena heeft hier een hele mooie invulling aan weten te geven. Ze heeft leerlingen geobserveerd, begeleid, administratie gedaan en zelfs dagopeningen voorbereid. Alles op eigen initiatief. Waardoor ook de invulling van de taak van een Onderwijsassistent in het VO een duidelijker profiel ging krijgen.

Vervolgens ging ze stage lopen op het Stellingwerf College in Oosterwolde. De afgelopen jaren hebben meerdere studenten van ons hier een stageplaats gehad. Werken op een studieplein doet een beroep op discipline en initiatiefrijk aanwezig zijn. Voor velen een lastige opdracht maar ook hier heeft Verena weer blijk gegeven van hoge inzet, veel initiatieven nemen diverse werkzaamheden uitgevoerd van leerlingen begeleiden tot het mee organiseren aan de kerstmarkt.

Kortom: bovenstaande was voor ons reden om Verena als uitblinker te selecteren.

Welke speciale prestatie heeft hij/zij geleverd?

Verena heeft een goede stage gelopen bij het Stellingwerf College in Oosterwolde, een openbare school voor vwo+, vwo, havo, mavo en vmbo.

Tijdens haar stage heeft Verena, samen met haar collega-onderwijsassistenten, met name eerstejaars vmbo-leerlingen begeleid in het studielandschap. De begeleiding bestond onder andere uit het helpen bij diverse huiswerkopdrachten. Daarnaast gaf ze na schooltijd huiswerkbegeleiding aan leerlingen die dat nodig hadden. Ook het toezicht houden in het studielandschap behoorde tot haar werkzaamheden. Tot slot heeft ze samen met collega’s de kerstmarkt georganiseerd. Al met al heeft Verena voor haar brede inzet en enthousiasme veel lof toegezwaaid gekregen. Voor een tweedejaars Onderwijsassistent in opleiding is de prestatie van Verena bijzonder te noemen.

Wat vindt de ambassadeur zelf van zijn/haar nominatie?

Verena: "Super leuk! Het is een eer om als uitblinker genomineerd te worden. Ik merk, dat door je in te zetten voor anderen, je echt gewaardeerd wordt. Ik ben nu al best trots op mezelf."

Wat zijn zijn/haar toekomstplannen?

Verena: "Nadat ik klaar ben met mijn opleiding Onderwijsassistent, ga ik waarschijnlijk nog de PABO doen. Als ik daarmee klaar ben, wil ik aan het werk als lerares op een basisschool. Dan kan ik daarnaast misschien nog een thuisstudie doen. Een vak zoals Engels of Nederlands. Ik kan dan aan het werk op een basisschool en in het voortgezet onderwijs."

Waarom vindt de stagebegeleider de ambassadeur een uitblinker?

Verena heeft stage gelopen bij het Stellingwerg College in Oosterwolde. De afgelopen jaren hebben meerdere studenten van ons hier een stageplaats gehad. Werken op een studieplein doet een beroep op discipline en initiatiefrijk aanwezig zijn. Voor velen een lastige opdracht maar hier heeft Verena blijk gegeven van hoge inzet, veel initiatieven nemen diverse werkzaamheden uitgevoerd van leerlingen begeleiden tot het mee organiseren aan de kerstmarkt. In haar stage werd ze gemist in de periode dat ze er niet was. Zelfs zo dat er over eventuele vervanging werd nagedacht.

Wat vindt het leerbedrijf van de nominatie?

Verena heeft bij ons 2 x 10 weken stage gelopen. Zelf heeft ze hier haar mavo-diploma gehaald, dus ze was bekend met de school. Destijds was ze een ‘stille’ leerling. Toen ze zich aanmeldde voor een stage op onze school, waren we wel benieuwd of ze zich hier staande kon houden in de positie van stagiaire.

Verena heeft zich enorm ontwikkeld tot een collega waarop we kunnen bouwen. Ze weet ondanks het kleine leeftijdsverschil tussen haarzelf en de doelgroep en het feit dat ze hier op school ook nog leerlingen privé kent, zich staande te houden en gezag uit te stralen. Haar aanpak is duidelijk en consequent. Ook de contacten met medecollega’s legt ze op een vanzelfsprekende en respectvolle wijze. Ze neemt zelf initiatief en is creatief op momenten dat het onduidelijk is hoe een les ingevuld moet worden. Bij ons werk ligt de invulling van de dag niet van tevoren vast, maar hier redt ze zich prima mee.

Wij hebben een fijn jaar gehad met Verena en vinden het erg leuk dat ze genomineerd is. We gunnen haar de overwinning van harte!

School: ROC Friese Poort
Adres:
Postbus 140
8900 AC Leeuwarden
Telefoon:
058 284 93 40Leerbedrijf:
Adres:
Drachten
Telefoon:
0512-767796


Reacties (10)

 • Douwe en Engeltje
  Hoi meid wat een kanjer mijn stem heb je hoor groetjes
     vrijdag 7 oktober 2016 12:45
 • Rowena
  Meid wat ben jij een kanjer!
     donderdag 8 september 2016 22:31
 • Charlotte
  Verena je bent een topper. Je hebt een mooie functie op het stellingwerfcollege neergezet. Mijn stem heb je.
     donderdag 8 september 2016 20:57
 • Ankie Schaafsma (GOB Silke)
  Dag Verena, ik ken je niet, maar hoorde van je moeder hoe goed je bezig bent met school. Heb je verhaal gelezen, klasse en mijn stem heb je! Succes!
     dinsdag 6 september 2016 21:32
 • Kees Smit
  Verena je hebt mijn stem. Goed verhaal heb je. Je sprak mij aan bij de pomp op de snelweg en ik heb jou verhaal gelezen. Top, zet m op.
     dinsdag 6 september 2016 1:04
 • alida van der veer
  mijn stem heb je hoor
     maandag 5 september 2016 17:01
 • jellie wijnja
  succes verena mij stem heb je
     maandag 5 september 2016 16:46
 • Anja
  Respect. Mijn stem heb je ook
     donderdag 30 juni 2016 21:12
 • A Weeber
  Verena is ook buiten haar stage een bijzondere jonge vrouw die terecht als uitblinker gezien word!
     donderdag 30 juni 2016 13:15
 • d.koehoorn
  ik vind het geweldig stem daarom ook op jou greats from Eastersee
     donderdag 30 juni 2016 12:51