Twan van Lier
Aantal stemmen

Wie anders legt het stadspark aan?

Niemand anders dan Twan van Lier van CITAVERDE College
Hij werd binnen no-time het visitekaartje van zijn stagebedrijf. Daarom is deze student Tuin, Park & Landschap genomineerd als Landelijke Uitblinker mbo. Geef jij zijn talent het podium dat het verdient? Stem op de trots van Citaverde College.

Promotie

Twan van Lier

Deel mijn verhaalTwan van Lier


Interview met Twan

Waarom is hij/zij geselecteerd als ambassadeur?

Twan van Lier is onze Uitblinker omdat we hem een voorbeeld vinden voor het hele MBO. Dat komt met name door de brief die zijn leerbedrijf stuurde naar onze school in Roermond toen zij hoorden dat de docent hem had voorgedragen bij zijn locatie. De trots die je als school voelt bij het ontvangen van zo'n lovende reactie is fantastisch. Dit is waar wij het in het MBO voor doen! Als je hoort hoe professioneel hij omgaat met klanten en hoe hij klaar staat voor zijn collega's, dan is dat een voorbeeld voor ons allen. Iemand die zo in elkaar steekt is écht een visitekaartje voor het bedrijf, hij zal in zijn verdere carrière altijd een streepje voor hebben op anderen daardoor.
Deze eigenschappen vinden wij bij CITAVERDE minstens net zo belangrijk als goed vakmanschap. Wij noemen dat ons CITAVERDE DNA en hij toont dat zeker. En ook met het vakmanschap van Twan zit het heel goed. Twan is een echt buitenmens, hij wil heel graag als hovenier aan de slag (wellicht met een HBO-diploma op zak om ervoor te zorgen dat hij later in zijn carrière ook nog voldoende doorgroeimogelijkheden heeft). Als je als tweedejaars student vanuit je leerbedrijf zelfstandig naar klanten mag om een klus uit te voeren, dan ben je als toekomstig vakman goed op weg! Wij zijn trots op onze Uitblinker!

Welke speciale prestatie heeft hij/zij geleverd?

Hij heeft tijdens zijn stage zowel zijn klanten als zijn leerbedrijf aangenaam verrast met zijn instelling en communicatieve vaardigheden. Hij kan zeer goed omgaan met klanten en hij is bereid een stapje meer te zetten voor zowel hen als voor het leerbedrijf. Zie bij de laatste vraag de tekst uit de brief van zijn leerbedrijf die is toegevoegd.

Wat vindt de ambassadeur zelf van zijn/haar nominatie?

Twan had het niet verwacht dat hij CITAVERDE´s Uitblinker zou worden. Maar zijn eerste reactie was: "Keileuk". Hij vindt het bijzonder en hij is er trots op want hij wil het verhaal over zijn beroep graag vertellen. Hij wil dat mensen weten dat "het meer is dan schoffelen".

Wat zijn zijn/haar toekomstplannen?

Twan denkt dat hij na het MBO naar het HBO wil gaan. Want hij beseft dat hij met hovenier voor een lichamelijk zwaar beroep kiest, waarbij hij ook vaak met kruiwagens stenen of zand in de weer zal zijn. Hij beseft dat hij later in zijn carrière misschien wil kiezen voor een lichamelijk minder zwaar beroep als tuinarchitect of planner. Of zoals hij het zegt: "Dan kan ik altijd nog naar binnen". Hij wil zeker eerst als hovenier aan de slag en vooral veel buiten werken. Dat is voor hem de basis die hij wil hebben om later door te kunnen groeien.

Waarom vindt de stagebegeleider de ambassadeur een uitblinker?

Zijn stagebegeleider vanuit school is Jean Pustjens. Hij is zeer trots op Twan en vindt hem een voorbeeld voor de rest. "Twan wil écht meer leren van het vak. Volgend jaar zou hij 12 weken op stage naar Tenerife kunnen. Dat is voor veel studenten 1 groot feest. Maar Twan kiest bewust iets anders, hij heeft een stagebedrijf op het oog dat gespecialiseerd is in de aanleg van rotstuinen en natuurvijvers en daar denkt hij veel meer te kunnen leren. Dat is nu typisch Twan. Hij is echt bezig met het zo goed mogelijk worden in zijn vak"

.

Wat vindt het leerbedrijf van de nominatie?

Wij ontvingen van zijn leerbedrijf een brief, waarin een warme pleitbezorging stond om Twan als onze Uitblinker te verkiezen:

Geachte heer, mevrouw,

Onlangs vroeg u mij waarom we Twan v. Lier voor wilden dragen voor “de Uitblinker van het MBO”
Waarom zijn we zo tevreden over Twan ?
Twan is vorig jaar bij ons begonnen aan zijn stage. Wanneer een stagiaire ons benaderd voor een eventuele stageplek binnen ons bedrijf nodig ik degene eerstens uit voor een kennismakingsgesprek.
Mijn eerste indruk was zeer positief. Hij kwam serieus voor de dag en had veel interesse voor het vak en ons bedrijf.
Tijdens de stage viel me op dat hij zeer secuur te werk ging, en wat ik ook zeer op prijs op prijs stel is wanneer leerlingen veel goede vragen stellen.
Al gauw merkte ik dat Twan zeer zelfstandig was. Daarom besloot ik om hem zelfstandig de eerste tuinbeurt te laten doen.
Dit ging zeer goed. Ik kreeg van de klant een telefoontje waarin ze aangaven aangenaam verrast te zijn door Twan zijn communicatieve vaardigheid en zijn manier van werken.
Buiten de opdrachten welke we besproken hadden stelde hij voor aan de klanten om ook even de dakgoten schoon te maken. Aangezien de mensen op leeftijd waren leek het hem goed om dit ook even na te kijken.

Wat de klant ook aangenaam verraste was onder andere de opmerking toen hij alles netjes had opgeruimd, op de klant afstapte, en hen hun een hand gaf. Hij bedankte hen voor de goede zorgen en het gunnen van het werk.
Dit is voor een stagiaire zeer opmerkelijk. Naast het perfect uitvoeren van het werk ook een goede sociale vaardigheid te hebben ontwikkeld.

Wat mij tijdens het samenwerken met hem opviel is bijvoorbeeld ook het meedenken in bepaalde situaties.
Ten slotte ben ik zijn “leermeester” en hij een stagiaire.
Tijdens de aanleg van een authentiek straatwerk met maaskeien ventileerde hij zijn ideeen over een bepaald patroon. Dit betekend dat hij enthousiast is in het vak en hetgeen hij uit moet voeren.
Aangezien Twan van zich zelf zeer bescheiden is , vind ik dit vrij opmerkelijk.

Het meedenken en het bespreken van technische zaken of ideeën kan ik zeer op prijs stellen. Zeker wanneer iemand toch bescheiden blijft.
Hovenierswerk vergt een technisch inzicht, een goede doorwerkmentaliteit, maar zeker het omgaan met mensen is belangrijk. Met dit laatste heeft hij ons duidelijk verrast.

Ook tijdens onze bedrijfsverhuizing en het gereedmaken van de nieuwe werkplek heeft hij zijn interesse getoond en zelfs aangeboden om eens extra te helpen buiten zijn stagetijd.
Hij stelde zelfs voor om de volgende dag in zijn tijd wat materiaal bij de bouwmarkt mee te nemen. “Hij kwam er toch langs”(op de fiets)
Wat ik ook zeer positief vind, is dat Twan foto’s van de projecten maakt . Dit geeft aan dat hij trots is op hetgeen hij maakt. Vervolgens de vraag stelt of hij deze op facebook mag plaatsen.

Bij deze dragen wij Twan voor als uitblinker van het MBO.!
Veel succes.

School: CITAVERDE College
Adres:
Postbus 569
6040 AN Roermond
Website:Leerbedrijf: Hermans Tuin en bestratingsspecialisatie
Adres:
Parallelweg 8
5961 GS Horst
CITAVERDE Uitblinker 2016 MBO - Stem op Twan!
CITAVERDE Uitblinker 2016 MBO - Stem op Twan!

Hij werd binnen no-time het visitekaartje van zijn stagebedrijf. Daarom is deze student Tuin, Park & Landschap genomineerd als Landelijke Uitblinker MBO 2016. Bekijk hier het verhaal van Twan van CITAVERDE College Roermond. Geef jij zijn talent het podium dat het verdient?

Stem op de trots van CITAVERDE College en maak kans op één van de tien Duifhuizen Tassen & Koffers giftcards t.w.v. €50!

Twan aan het werk

Samen met stagebegeleider CarlosReacties (13)

 • Lara
  Goed zo Twan
     maandag 31 oktober 2016 12:55
 • Lara
  Go go go!
     maandag 31 oktober 2016 12:53
 • Fam Stegmeijer
  Succes!!
     donderdag 20 oktober 2016 18:32
 • Kim
  Super Twan!
     vrijdag 9 september 2016 16:31
 • Lau
  Super Twan . Dit ga je zeker winnen
     vrijdag 9 september 2016 13:02
 • Nancy
  Mooi als iemand zoveel passie voor zojn werk heeft. Dat mag beloond worden!
     donderdag 8 september 2016 9:40
 • simone lenssen
  Geweldig Twan wat ben je toch een gedreven kerel!!!Goed bezig!!!6
     woensdag 7 september 2016 19:25
 • Jacqueline
  Tuurlijk heb je mijn stem! Top leerling en gedreven gepassionneerd voor een geweldig vak.
     woensdag 7 september 2016 16:59
 • Philomène
  Reuze trots op je, Twan. Het beeld dat in de tekst hierboven van jou geschets wordt klopt helemaal met het beeld dat ik van je heb! Ik hoop dat je wint! Dat verdien je!
     woensdag 7 september 2016 9:38
 • Marly Fleuren
  Uiteraard stem ik op je! Dat je een kanjer bent weet ik allang!👍
     woensdag 7 september 2016 7:10
 • Dre'
  Good bezig 👍👍
     dinsdag 6 september 2016 23:08
 • els theloesen
  Super Twan!
  Mijn stem heb je!
     dinsdag 6 september 2016 22:33
 • Mariëlle
  Goed bezig Twan!
     dinsdag 6 september 2016 22:22