Sandra Donker
Aantal stemmen

Wie anders leidt engineering projecten?

Niemand anders dan Sandra Donker van MBO Utrecht
Ze wordt gedreven door passie voor het vakmanschap. Daarom is deze studente Werktuigbouwkunde genomineerd als Landelijke Uitblinker mbo. Geef jij haar talent het podium dat het verdient? Stem op de trots van MBO Utrecht.

Promotie

Sandra Donker

Deel mijn verhaalSandra Donker


Interview met Sandra

Waarom is hij/zij geselecteerd als ambassadeur?

Sandra is verkozen tot Uitblinker van MBO Utrecht vanwege haar passie en talent voor het vak Techniek. Ze staat haar vrouwtje in deze mannenwereld en weet met haar enthousiasme en inzichten het verschil te maken bij het stagebedrijf. Daarnaast neemt Sandra een bijzondere sleutelpositie in tussen haar klas en haar mentor. Sandra heeft natuurlijk overwicht wat er voor zorgt dat haar klasgenoten haar leiding als natuurlijk ervaring en graag met haar samenwerken.

Welke speciale prestatie heeft hij/zij geleverd?

In haar eindexamenjaar was Sandra Donker projectleider voor haar klas bij het examenproject. De studenten bouwden met elkaar een pasteuriseer installatie voor in een fabriek. ”Ik vond het vooral een uitdaging om dat met elf man te doen. Dat lukt alleen als je onderling goed communiceert. Gelukkig weet ik nu dat ik kan leidinggeven en lukt het me om anderen te motiveren. Winnaars hebben een plan, verliezers een excuus.”

Wat vindt de ambassadeur zelf van zijn/haar nominatie?

“Dat ik de nieuwe Uitblinker van MBO Utrecht ben… Ik geloofde het pas toen ik bloemen en gebak in mijn handen kreeg. Het is een eer dat ik ben gekozen. Echt een teken dat ik iets goed doe. Ik ben benieuwd hoe mijn klasgenoten en familie gaan reageren. Mijn ouders zijn supertrots. Aan alle aandacht die er bij komt kijken moet ik nog wennen, maar het is echt een super ervaring,” aldus Sandra.

Ze heeft zich voorgenomen om bij de Uitblinkerscampagne vooral zichzelf te blijven.

Wat zijn zijn/haar toekomstplannen?

“Op mijn stage zijn ze erg enthousiast. Ik wil na mijn eindexamen dan ook zoveel mogelijk werkervaring bij Van der Vegt op doen. Daar kan ik de kennis van mijn opleiding in de praktijk brengen en vergroten, zodat ik in de toekomst kan optreden als projectleider.”

Waarom vindt de stagebegeleider de ambassadeur een uitblinker?

Sandra heeft volgens haar stagebegeleider talent voor het vak. Ze is tijdens haar stage al op hetzelfde niveau als andere werkvoorbereiders met 5 jaar werkervaring.
Sandra runt in haar eentje te tekentafel, zij is de enige tekenaar bij het bedrijf. Ze krijgt van haar stagebegeleider dus veel vertrouwen.

Wat vindt het leerbedrijf van de nominatie?

Een super kans voor Sandra om aan anderen te laten zien hoe goed ze is in haar vaak. Een pluim op haar werk naast haar diploma.

School: MBO Utrecht
Adres:
Australiëlaan 25
3502KA Utrecht
Telefoon:
030 - 28 15 100Leerbedrijf: Van Der Vegt
Adres:
Manmakerweg 2
2971 VP Bleskensgraaf
Telefoon:
(0)88 1652000
Sandra Donker van de Academie voor Techniek
Sandra Donker van de Academie voor Techniek

Sandra Donker is de Uitblinker van MBO Utrecht voor de Academie voor Techniek.Reacties (2)

  • Suzan Olivieira
    Van harte succes met je loopbaan! Dat je met de juiste kennis, een goede leeromgeving en opbouwende mensen stevig in het zadel mag komen te zitten.
       donderdag 22 september 2016 11:28
  • Hermine
    succes met je baan in de techniek! Leuk zo'n enthousiaste jonge vrouw in de wtb erbij!!
       zondag 11 september 2016 12:56