Pascal Oosterik
Aantal stemmen

Wie anders streeft er naar het behoud van de Nederlandse bossen?

Niemand anders dan Pascal Oosterik van Yuverta
Grenzeloze energie typeert Pascal. Zowel nationaal als internationaal kan de natuur op hem rekenen. Daarom is deze student Bos- en Natuurbeheer genomineerd als Landelijke Uitblinker mbo. Geef jij zijn talent het podium dat het verdient? Stem op de trots van Helicon Opleidingen

Promotie

Pascal Oosterik

Deel mijn verhaalPascal Oosterik


Interview met Pascal

Waarom is hij/zij geselecteerd als ambassadeur?

Op elke infoavond of Open Dag staat Pascal met een big smile voorlichting te geven, hangt hij in een boom voor een demonstratie of ontvangt hij gasten namens het PR-team. Hij heeft passie voor zijn vak en straalt dit enorm uit. Als hij niet in het buitenland is voor een stage of project, dan is deze multifunctionele puber bezig met zijn eigen bedrijfje in de boomverzorging.
Kortom: altijd vrolijk en bezig met het overbrengen van zijn enthousiasme op anderen.

Welke speciale prestatie heeft hij/zij geleverd?

Helicon MBO Velp heeft Pascal als Uitblinker gekozen, omdat je hem gewoon niet kunt missen! Dit jaar kwam hij uit voor het Nederlands team tijdens het EK Bosarbeid in Oostenrijk.
Na een aantal kwalificatiewedstrijden vanuit het Forestry Team van Helicon MBO Velp, waar hij actief lid van is, kwam hij als beste uit de bus. Bij terugkomst stapte hij meteen in de bus naar Polen, voor een studiereis van zijn opleiding Bos- en natuurbeheer. Op de dag van terugkomst, vloog hij meteen door naar de Uitblinkers-bijeenkomst en meldde hij zich bij de organisatie van de Kennismakingsweek van MBO Velp. Waar haalt deze jongen zijn energie vandaan?! ‘Ik doe gewoon alles wat ik leuk vind’, voegt hij toe.

Wat vindt de ambassadeur zelf van zijn/haar nominatie?

‘’ Ik vind het super! Vanuit mijn passie voor het vak, investeer ik in mijn toekomst. Als leerling van het MBO krijg je zoveel kansen. Op stage, excursies, studiereizen, bij evenementen die aan school verbonden zijn... Dat ik als Helicon Kanjer genomineerd werd, had ik echt niet verwacht. En dat ik zou winnen? Ondenkbaar! Nee, ik blaas niet zo hoog van de toren. Ik doe gewoon wat ik leuk vind en that’s it.’’

Wat zijn zijn/haar toekomstplannen?

‘’Nadat ik mijn diploma bij Helicon MBO Velp heb behaald, wil ik een jaar naar Australië. Daar is een tekort aan bosbouwers en boomverzorgers. Een goede vriend van me woont in Perth, dus daar vlieg ik naartoe. Het is een prachtig land met veel mogelijkheden. Blijkbaar is het heel hard werken, maar daar ben ik niet bang voor! Ik schaf een mooie pick-up aan en ga aan de slag bij boomverzorgers. Mijn Engels is gelukkig goed, dus ik red me wel. En daarna? Tsja, Canada lijkt me ook wel gaaf. Daar verplaatsen ze bomen met helicopters, omdat de vrachtwagens de steile hellingen niet op kunnen. Oh, en ik wil graag mijn certificaat European Tree Worker (ETW) halen bij Helicon.’’ Pascal heeft plannen genoeg!

Waarom vindt de stagebegeleider de ambassadeur een uitblinker?

Pascal loopt momenteel stage bij de Gemeente Amsterdam (Ruimte en Duurzaamheid). Zijn stagebegeleider reageerde heel positief op zijn nominatie. ‘Hij heeft op me gestemd op Facebook en tijdens de huldiging van de Helicon Kanjer, mocht ik vrij zijn. Hij is ontzettend trots en dat is wel een mooie extra bevestiging!’

Wat vindt het leerbedrijf van de nominatie?

Pascal loopt momenteel stage bij de Gemeente Amsterdam (Ruimte en Duurzaamheid). Zijn stagebegeleider reageerde heel positief op zijn nominatie. ‘Hij heeft op me gestemd op Facebook en tijdens de huldiging van de Helicon Kanjer, mocht ik vrij zijn. Hij is ontzettend trots en dat is wel een mooie extra bevestiging!’

School: Yuverta
Adres:
Kooikersweg 2
5223 KA 's-Hertogenbosch
Telefoon:
0623081932
Website:Leerbedrijf:
Pascal Oosterik - Helicon Kanjer 2016
Pascal Oosterik - Helicon Kanjer 2016

Filmpje dat Pascal maakte om binnen Helicon Opleidingen de titel Helicon Kanjer 2016 te winnen.

Pascal in actie!
Pascal in actie!

https://facebook.com/beverboomverzorging
Het verwijderen van 2 fijnsparren in enschede.
Er was maar een beperkte drop-zone rondom de boom omdat er een eeuw-oude lantaarn stond en een elektriciteit doos stond

Pascal OosterikReacties (6)

 • ruben
  wat een toppertje deze jongen.
  xxx ruben
     woensdag 12 oktober 2016 10:39
 • Helicon MBO Apeldoorn
  Ook wij hebben op je gestemd vanuit Apeldoorn! Succes hoor!
     donderdag 22 september 2016 16:55
 • Rogier van der Linden
  Pascal is een goed voorbeeld van een jonge kerel waar we er niet genoeg van kunnen hebben in onze wereld. Mijn stem heb je!
     woensdag 7 september 2016 21:45
 • Christel Werts, docent Eco Wildlife
  Patrick, gefeliciteerd! Je bent een goed voorbeeld als jonge ondernemer! Had ik nu maar jouw handtekening gevraagd toen jij je gastles Ondernemen gaf.... Succes in de strijd om de volgende titel en have fun down under.
     dinsdag 6 september 2016 10:42
 • Helicon MBO Velp
  We zijn supertrots op je en gaan je helpen met stemmen!
     maandag 5 september 2016 13:13
 • Yoni
  TOPPER! Vanaf 5 september gaan we stemmen... Good luck!
     dinsdag 2 augustus 2016 12:27