Aantal stemmen

Wie anders vergroot het zelfvertrouwen van jongeren?

Niemand anders dan Ouafa Daouayry van ROC Mondriaan

Het opzetten van een dansgroep, presenteren, leiding geven: Ouafa doet het allemaal. Daarom is deze studente Sociaal Cultureel Werk genomineerd als Landelijke Uitblinker mbo. Geef jij haar talent het podium dat het verdient? Stem op de trots van ROC Mondriaan.

Promotie

Ouafa Daouayry

Deel mijn verhaalOuafa Daouayry

Print mijn poster

Download poster


Interview met Ouafa

Waarom is hij/zij geselecteerd als ambassadeur?

Ouafa onderscheidt zich zowel op school als op stage door inzet en door verantwoordelijkheid. Op stage komt zij met leuke initiatieven, zoals het uitdelen van rozen in het kader van een tolerantieproject, maar ook het opzetten van een dansgroep om het zelfvertrouwen van jongeren te vergroten. Op school heeft zij vaak een leidende of presenterende rol bij evenementen. Zij verspreidt een boodschap van leven en laten leven en staat erg positief in het leven.

Welke speciale prestatie heeft hij/zij geleverd?

Met al haar maatschappelijke acties is Ouafa opgevallen bij de GGD waar een campagne is gestart tegen huwelijksdwang. Aan deze campagne werkt zij nu mee en zo bezoekt ze ook scholen om daar jongeren ervan bewust te maken dat huwelijksdwang nog altijd bestaat en dat ze het recht hebben om hun eigen keuzes te maken. Zij weet deze boodschap uitstekend over te brengen en zet zo veel mensen aan het denken.

Wat vindt de ambassadeur zelf van zijn/haar nominatie?

Ik ben erg enthousiast dat ik hiervoor ben genomineerd. Ik had het niet zien aankomen en dat maakte het allemaal nog leuker. Het afgelopen jaar heb ik erg mijn best gedaan op school en vooral op mijn stage. Dat kostte me weinig moeite omdat ik het echt superleuk vind. En als ik iets leuk vind, is het al de moeite en tijd die ik erin steek waard. Ik had weleens momenten dat ik dacht dat ik weer teveel op mijn bordje nam omdat ik zowat elk lopend project op mijn stage aan wou meewerken omdat het echt allemaal even leuk is. Van danslessen begeleiden tot aan het presenteren van Buurtwerk Zoetermeer (mijn stageplek).
Na het winnen van de titel 'uitblinker ROC Mondriaan' kreeg ik wel heel sterk het gevoel dat al mijn harde werk mij heel goed heeft beloond en ik de juiste keuzes heb gemaakt de afgelopen jaren door nu hier te staan. Mijn harde werk heeft zoveel nieuwe deuren voor mij geopend waar ik eerst alleen maar over kon dromen en wat nu stap voor stap werkelijkheid aan het worden is. Waar ik het dan precies over heb zullen jullie zeker nog meekrijgen. Dit is niet het laatste wat jullie van mij zullen zien!

Wat zijn zijn/haar toekomstplannen?

Pfff, dit blijf ik toch een beetje een lastige vraag vinden. Dat komt omdat ik er zoveel over te vertellen heb. Na mijn opleiding wil ik eerst voor een poosje op vakantie, het liefst lekker in me eentje, zo leer ik weer heel erg op mezelf te bouwen wat ik het liefste doe. Hiernaast wil ik ook heel graag een leuke baan vinden als ik mijn diploma heb behaald. Hierover hoor ik vaak mensen zeggen dat er moeilijk werk te vinden is binnen het welzijnswerk, nou daar geloof ik niks van. Om überhaupt een baan te vinden en eentje die bij jou past is het belangrijk om een netwerk op te bouwen. We kunnen allemaal wel wat voor elkaar betekenen, toch?
Wat voor mij toch het allerbelangrijkste blijft is gelukkig zijn met wat ik doe. Als je gelukkig bent dan straal je dit ook uit. Ik wil positieve energie halen uit mijn dagelijkse bezigheden en uit de mensen om me heen. Ik voel dat ik op het goede pad zit en lekker bezig ben. Deze energie wil ik graag behouden om mensen om me heen te motiveren en inspireren om vooral te luisteren naar hun eigen gevoel. Niemand anders dan jij weet beter wat jou gelukkig maakt en kan voor jou bepalen wat je wel of niet moet doen. Ik hoop dat ik in de toekomst op een plek zal zijn wat ik me nu nog eigenlijk helemaal niet kan voorstellen maar wat mij heel blij en gelukkig zal maken.

Waarom vindt de stagebegeleider de ambassadeur een uitblinker?

Ouafa is een veelzijdige stagiaire die veel op eigen initiatief werkt. Buiten de vaste opdrachten om, bedenkt ze nieuwe dingen en voert deze ook uit. Niet alleen cognitief is zij sterk, ook op het gebied van dans is ze goed bezig, dit laat ze zien bij de dansgroep, waar ze voor haar stage iedere dinsdag les aan geeft. Al met al beschikt Ouafa over een gevarieerd pakket aan competenties en is de titel uitblinker haar op het lijf geschreven.

Wat vindt het leerbedrijf van de nominatie?

Als leerbedrijf zijn we erg content met de nominering. Het is fijn om met dit soort studenten te werken en ze voor te mogen bereiden op hun toekomst. Hopelijk is het voor nieuwe studenten een stimulans om ook voor Buurtwerk te kiezen als leerbedrijf en voor de opleiding Sociaal Werk.

School: ROC Mondriaan
Adres:
Leeghwaterplein 72
2521 DB Den Haag
Leerbedrijf: Buurtwerk Zoetermeer

Reacties (28)