Nikée Dominicus
Aantal stemmen

Wie anders laat zien dat alles mogelijk is?’

Niemand anders dan Nikée Dominicus van ROC De Leijgraaf

Ze laat zich niet tegenhouden door haar beperking en laat zien wat doorzetten is. Daarom is deze studente Marketing & Communicatie genomineerd als Landelijke Uitblinker mbo. Geef jij haar talent het podium dat het verdient? Stem op de trots van ROC de Leijgraaf.

Promotie

Nikée Dominicus

Deel mijn verhaalNikée Dominicus

Print mijn poster

Download poster


Interview met Nikee

Waarom is hij/zij geselecteerd als ambassadeur?

Nikée is een uitstekende leerling. Zeker gezien haar persoonlijke situatie. Ze is zelfstandig en ontzettend daadkrachtig. Nikée krijg je niet zomaar klein. Ze is op De Leijgraaf begonnen op de richting Zorg & Welzijn, maar ontdekte dat persoonlijke verzorging van cliënten bijvoorbeeld niet werkt als je zelf in een rolstoel zit. Na een overstap naar Marketing & Communicatie zit ze nu helemaal op haar plek. Elke dag is een nieuwe uitdaging die ze met beide handen aangrijpt.

Welke speciale prestatie heeft hij/zij geleverd?

Ze heeft een bijzonder grote en vooral persoonlijke prestatie geleverd. Dag in, dag uit in haar rolstoel naar school. Bikkelen en volhouden. Niet opgeven. Samen met school zoeken naar oplossingen. Lessen en praktijk combineren met operaties en herstel vraagt om doorzettingsvermogen. Zij kan dat als geen ander. In alles legt zij de lat hoog, zeker nu ze weer mag lopen. Op school, met sport en in haar vrije tijd. Nikée wil altijd reiken naar het hoogst haalbare. Hoe ze dat doet laat ze zien op haar vlog ‘Dag slaapkamer, hallo wereld!’.

Wat vindt de ambassadeur zelf van zijn/haar nominatie?

Ik ben heel erg trots dat ik ben genomineerd omdat hieruit blijkt dat de leraren al mijn harde werk hebben gezien en dit waarderen.

Wat zijn zijn/haar toekomstplannen?

Haar plannen zijn concreet. Eerst de huidige opleiding afronden, daarna een hbo-opleiding in Rotterdam volgen en daar met haar vriend samenwonen. En na het afronden van deze opleiding een leuke baan vinden.

Waarom vindt de stagebegeleider de ambassadeur een uitblinker?

Paul Rozestraten, Tarsus (Grave): “Het woord ‘uitblinker’ past volgens mij niet bij Nikée. Op zoek naar synoniemen vond ik 'ster' beter bij haar passen. Om een ster te zijn is het tegenwoordig niet voldoende als je er met één kwaliteit uitspringt. Je zult je talenten moeten trainen en jezelf beter moeten maken. Iedere dag en heel bewust toe werken naar een doel. En als je valt, jezelf weer oppakken en gaan. Steeds weer gaan. Tot tranen toe. Om een ster te worden helpt het ook als je behulpzaam bent en niet alleen met jezelf bezig bent. En als je een vrolijk karakter hebt. En als je er leuk uit ziet. Het helpt allemaal. Maar als je niet voor jezelf op komt zal je ster niet blijven stralen.”

Wat vindt het leerbedrijf van de nominatie?

Paul Rozestraten, Tarsus (Grave): “Nikée straalt. Ook als het donker is en het wat minder gaat. Of juist dan. Voor mij is zij geen uitblinker, voor mij is ze een sterretje. En ik weet dat ze zal blijven stralen. Altijd. Nikée is een heel mooi, lief en soms venijnig sterretje. En grappig genoeg, zo zijn er niet veel.”

School: ROC De Leijgraaf
Adres:
Postbus 420
5460 AK Veghel
Telefoon:
0880 17 00 00
Website:
Leerbedrijf: Tarsus

Reacties (29)