Monica Luitwieler
Aantal stemmen

Wie anders onderhoudt het machinepark?

Niemand anders dan Monica Luitwieler van SOMA College
Ze is een gedreven schakel tussen mens en machine in de landbouw en infrastructuur. Daarom is deze studente Allround Monteur Mobiele Werktuigen genomineerd als Landelijke Uitblinker mbo. Geef jij haar talent het podium dat het verdient? Stem op de trots van het SOMA College.

Promotie

Monica Luitwieler

Deel mijn verhaalMonica Luitwieler


Interview met Monica

Waarom is hij/zij geselecteerd als ambassadeur?

De tutor van Monica vertelt namens het SOMA College:
“Monica is een gedreven leerling. Ze wil altijd het naadje van de kous weten. Opdrachten die ze maakt zijn tot in de puntjes uitgewerkt. Ze is niet snel tevreden. Voordat ze zaken inlevert of oplevert heeft ze al meerdere keren gekeken of het niet beter kan. Een goede eigenschap voor een monteur. Zorgen dat je eindproduct 100% is. De klant moet tevreden zijn. Of die klant nu een docent, medeleerling of een stagebegeleider is dat maakt haar niet uit.”

Welke speciale prestatie heeft hij/zij geleverd?

Tutor van den Berg vervolgt: “Ook op organisatorisch gebied is zij actief. Moet er iets geregeld worden voor de klas, in het rooster of iets anders dan neemt zij vaak het voortouw en ze was lid van de deelnemersraad. Ze is een goede ambassadeur voor het SOMA College en voor de branche. Meisjes zijn op het SOMA College niet erg aanwezig maar zij profileert zich prima in deze ‘mannen’-wereld. Het geeft in het dagelijkse leven dynamiek aan het geheel. Ze komt prima voor zichzelf op want dit is ze zo langzamerhand gewend. Kortom, een goede kandidaat voor de titel Uitblinker MBO.”

Wat vindt de ambassadeur zelf van zijn/haar nominatie?

“Dat ik voorgedragen ben voor de uitblinkersverkiezing had ik zelf niet verwacht” zegt Monica.

“Ik heb me altijd ingezet voor mijn studie en ook ingezet in de hele korte tijd dat ik in de deelnemersraad heb gezeten, daarom ben ik ook wel trots dat ik voorgedragen ben om aan deze verkiezing mee te doen.”

“Ik vind het echt een eer om voor het SOMA College uit te komen als uitblinker.
Zo kan ik niet alleen laten zien wat je op deze school kan leren, maar ook dat het als meid zijnde mogelijk is om in deze branche werk te vinden en een leerzame tijd te hebben.”

Wat zijn zijn/haar toekomstplannen?

Monica vertelt over haar toekomstplannen: "Ik ga na de zomervakantie beginnen aan BBL niveau 4 monteur. Binnen Pon-Equipment Almere heb ik een garantie dat ik mijn jaar niveau 4 bij hun kan doorlopen."

"En na niveau 4 hoop ik dat ik nog langere tijd bij de jongens van Pon-Cat in de werkplaats mag blijven werken. Het bedrijf spreekt me aan omdat het goed georganiseerd, gezellig en leerzaam is met heel veel verschillende type machines.”

Waarom vindt de stagebegeleider de ambassadeur een uitblinker?

BPV-begeleider Elijzen vertelt: “Monica is echt fanatiek en punctueel. Ze bereidt zich overal tot in de puntjes op voor. Opvallend, ten opzichte van medeleerlingen, is hoe goed ze communiceert en aangeeft hoe het gaat, eventueel ook over dingen die misschien iets minder goed gaan. Ze is vasthoudend en heeft veel doorzettingsvermogen. Ze heeft in de afgelopen jaren echt een grote groei doorgemaakt.

"Een meisje zie je niet vaak werkzaam in de deze branche. Maar ik kan met gerust hart zeggen dat Monica niet alleen opvalt doordat ze als meisje werkt in de infra maar vooral door haar kwaliteiten als monteur en als mens natuurlijk.”

Wat vindt het leerbedrijf van de nominatie?

De service coördinator van Pon Equipment: “De wijze waarop Monica haar mannetje staat op de service afdeling is bewonderenswaardig. Het respect dat zij afdwingt met haar positieve instelling, vastberadenheid en punctualiteit heeft een positief effect op de hele afdeling."

"Pon Equipment is er trots op en blij mee dat Monica zich heeft willen committeren voor het schooljaar 2016/17 om niveau 4 technicus mobiele werktuigen te gaan halen. Dit heeft Monica op eigen kracht bereikt en ze bewijst daarmee een waardig ambassadeur te zijn voor het SOMA College. We zijn van mening dat de titel van Uitblinker haar zeker toe behoort.”

School: SOMA College
Adres:
Postbus 332
3840 AH Harderwijk
Telefoon:
0341-499140Leerbedrijf: Pon Equipment B.V.
Monica: technische topper!!
Monica: technische topper!!


Bekijk alle uitblinkers 2016
Reacties (12)

 • Ad Evers
  Zoals ik jou heb beloofd, onderaan de brug bij de preproloog Dakar afgelopen zondag, heb ik op jou gestemd.
  Veel succes Monica!
     dinsdag 1 november 2016 0:23
 • Bart
  veel succes met de verkiezing. Mijn stem heb je!
     woensdag 26 oktober 2016 15:37
 • Gijs Lokhorst, bestuurder CNV Vakmensen
  Succes met de verkiezing! Heb stem uitgebracht! Op naar de overwinning. Je nominatie is trouwens al felicitatie waard! Je bent een voorbeeld voor velen, dank je.
     woensdag 19 oktober 2016 14:14
 • Roger Pauwels
  Leuk dat je op deze plaats staat, ik wens je veel succes
     donderdag 13 oktober 2016 16:08
 • Aart den Boer
  Dag Monica,
  Wij kennen elkaar niet maar je inzet en prestaties zijn veel belovend.
  Als jonge meid/dame/vrouw moet je in een mannenwereld dubbel presteren om het respect te verkrijgen dat jij hebt verdient.
  Van harte gefeliciteerd en ik hoop dat je ook een weg vindt om meer dames te interesseren voor een leuke baan in de wereld waarvan velen denken dat alleen ""de mannen" die banen kunnen uitvoeren.
  Heel veel succes.
     donderdag 13 oktober 2016 14:46
 • Bas Jonker
  Tijdens je examen zag ik je potentie hiervoor ook. Dus geloof in jezelf en ga ervoor.
     donderdag 13 oktober 2016 14:20
 • Info@ mtsnieuwenhuizen.nl
  Monica,
  Heel veel succes we duimen voor je !!
     zondag 18 september 2016 17:47
 • Corjanne
  Heel veel succes en wij stemmen op je!!
     maandag 12 september 2016 23:58
 • Iona tigelaar.
  Twee maanden geleden een super rondleiding gehad met mijn 3 zoons en man bij pon. Top bedrijf. Waar we toen Al veel lof over monica hebben mogen horen. Namens ons janno danny ruben johan en mij heel veel succes. Onse stemmen heb je dik verdient.
     donderdag 8 september 2016 16:24
 • Martin van den Berg
  Succes Monica!
     woensdag 7 september 2016 11:22
 • Karin
  Leuk Moon, succes !
     maandag 5 september 2016 22:51
 • Hettie
  Leuk en duidelijk interview.Succes met de verkiezing.
     zondag 4 september 2016 16:13