top 10
Melanie Zanen
Aantal stemmen

Wie anders zoekt verbetering in de zorg?

Niemand anders dan Melanie Zanen van Da Vinci College

Ze liep stage in Kameroen en maakte het beste van een schrijnende situatie. Daarom is deze studente Verpleegkunde genomineerd als Landelijke Uitblinker mbo. Geef jij haar talent het podium dat het verdient? Stem op de trots van het Da Vinci College

Promotie

Melanie Zanen

Deel mijn verhaalMelanie Zanen

Print mijn poster

Download poster


Interview met Melanie

Waarom is hij/zij geselecteerd als ambassadeur?

Melanie is een jonge gedreven student verpleegkunde. Ze durft uit te blinken in haar beroep en is daarin fanatiek. Zij combineert haar vak skills met een hartelijke, bescheiden, sportieve persoonlijkheid. Tijdens haar buitenlandse stages en vrijwilligerswerk in Afrika heeft ze laten zien dat ze zelfstandig en een enorme doorzetter is. Moeilijke situaties zijn voor Melanie een uitdaging en ze gaat ze niet uit de weg. Als student verpleegkunde maakt Melanie het verschil. Voor zichzelf, maar zeker ook voor de mensen om haar heen kan en wil ze uitblinken. Zoals Melanie zegt: 'One simple thing can change the world'.

Welke speciale prestatie heeft hij/zij geleverd?

Melanie is zichtbaar gaan schitteren door haar stage in Spanje en Kameroen. Een lobby in haar netwerk leverde kleding, speelgoed, werkuniformen, handschoenen en medische spullen op, die ze kon meenemen naar Kameroen. In het ziekenhuis met weinig voorzieningen kwam ze voor een jong volwassene uit Alblasserdam heel heftige en machteloze situaties tegen. Melanie liet zien dat zij creatief en vakkundig omgaat met de standaard werkwijze van het land, daarbij ging ze altijd op zoek naar verbetering van het medisch handelen. Een ernstig ziek jongetje hield haar een spiegel voor. Melanie: "In zijn lachende ogen las ik de betekenis van ‘One simple thing can change the world’. Ik wil kinderverpleegkundige worden en een bijdrage leveren aan een goede gezondheidszorg voor iedereen".

Wat vindt de ambassadeur zelf van zijn/haar nominatie?

"Ik ben heel erg vereerd dat ik de Uitblinker van het Da Vinci College ben. De wereld van de gezondheidszorg is zo in beweging. Ik wil voor mezelf het evenwicht vinden tussen efficiënt werken en de aandacht voor de mens. Gezondheidzorg gaat over leven en dood. Het is een mooie sector waar heel betrokken en kundige mensen werken. Door de nominatie wil ik erkenning vragen voor de opleiding en het vak van verpleegkundige want naast je medische kennis en vaardigheden moet je computervaardig zijn, goed kunnen samenwerken, stressbestendig zijn, deadlines kunnen halen. Mijn nominatie is een prima manier om mijn passie/ beroep aan anderen te laten zien".

Wat zijn zijn/haar toekomstplannen?

Melanie wil graag kinderverpleegkundige worden. Melanie: “Het is lastig om de specialisatie opleiding voor kinderverpleegkundige binnen te komen, maar ik hoop natuurlijk na mijn studie hiermee te kunnen starten! Ik heb inmiddels al stappen gezet en loop nu stage op de kinderafdeling van het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht. En ik ben al aan het netwerken in het Sophia kinderziekenhuis. Om het verschil te willen maken heb ik kennis en heel veel ervaring nodig. Ik sta aan het begin maar ik weet dat het me stap voor stap gaat lukken".

Waarom vindt de stagebegeleider de ambassadeur een uitblinker?

"Melanie functioneert al als een gediplomeerde verpleegkundige en dat is meer dan je mag verwachten van een derdejaars student. Daarom is Melanie voor mij een echte topper, een echte uitblinker!”

Wat vindt het leerbedrijf van de nominatie?

Laura Westers, stagebegeleider uit Spanje: "Wij hebben Melanie leren kennen als een spontane en leergierige student Verpleegkunde. Ze toont heel veel initiatief en daardoor heeft zij veel van zichzelf laten zien op haar leerwerkbedrijf in Spanje. Ze is niet alleen een uitblinkende stagiaire, maar ook als collega een ware rots in de branding!"

School: Da Vinci College
Adres:
Postbus 1184
3300 BD Dordrecht
Website:
Leerbedrijf:
Uitblinker Melanie Zanen
Uitblinker Melanie Zanen

Reacties (27)