top 10
Mehtap Öcek
Aantal stemmen

Wie anders gaat voor een rechtvaardige wereld?

Niemand anders dan Mehtap Öcek van ROC A12

Ze is een enorme doorzetter met humor en ambieert een baan als kinderrechter in Amerika! (ondanks lichamelijke tegenslag). Daarom is deze studente Juridisch Medewerker genomineerd voor Landelijke Uitblinker mbo. Geef jij haar talent het podium dat het verdient? Stem op de trots van ROC A12.

Promotie

Mehtap Öcek

Deel mijn verhaalMehtap Öcek

Print mijn poster

Download poster


Interview met Mehtap

Waarom is hij/zij geselecteerd als ambassadeur?

'Positief, stoer, enthousiast, gedreven en vol humor!' Dat is Mehtap Öcek. Mehtap is gretig en wil zoveel mogelijk uit haar opleiding halen. Zo liep zij niet één stage, maar vier stages in één periode bij verschillende bedrijven en afdelingen. Ook buiten school zit Mehtap niet stil: ze is ambassadeur voor KiKa en de stichting Kinderdroomwens. En of dat nog niet genoeg is wordt ze regelmatig gevraagd als gastspreker bij VU Amsterdam. Haar overdonderende enthousiasme, haar buitengewone doorzettingsvermogen en media-ervaring maken van haar de gedroomde ambassadeur! Met haar ambassadeurschap wil ze de buitenwereld laten zien dat het mbo een fantastische basis is voor een succesvolle carrière.

Welke speciale prestatie heeft hij/zij geleverd?

Mehtap is een enorme doorzetter. Ondanks lichamelijke tegenslag (waaronder een dwarslaesie) presteert ze zowel op school als in de praktijk uitstekend. Ze heeft voor haar stage (bpv) gekozen voor een uitdagende situatie: ze liep stage op vier plekken binnen één periode. De stages liep ze bij de NPO afdeling juridische zaken, Nationaal instituut voor Beeld & Geluid en het Ministerie van OCW, afdeling Media en Creatieve industrie. Op elke afdeling was men even zo enthousiast! Mehtap is communicatief zeer vaardig en staat haar mannetje.

Wat vindt de ambassadeur zelf van zijn/haar nominatie?

Mehtap kan haast niet geloven dat ze is verkozen tot ROC A12 Uitblinker 2016. ‘Kan iemand me knijpen?’, vroeg ze toen ze werd overladen met felicitaties. Ze is supertrots!

Wat zijn zijn/haar toekomstplannen?

De ambities van Mehtap rijken ver; al van jongs af aan wil ze kinderrechter worden, het liefst in Amerika. Op korte termijn wil ze alles op alles zetten om de belangrijke titel landelijk ambassadeur mbo binnen te slepen om haar ervaringen met het mbo te delen en anderen te enthousiasmeren.

Waarom vindt de stagebegeleider de ambassadeur een uitblinker?

'Mehtap zet zich met volle overgave in voor haar studie. Ze reist van Arnhem af naar Den Haag en Hilversum om aldaar maar liefst vier stages af te ronden in één periode. Mehtap gaat bijzonder krachtig om met tegenvallers. Ze is een doorzetter en we hebben allemaal een zwak voor haar. Ze kan relativeren met humor, dat siert haar. Haar gezondheid heeft geen rol gespeeld bij haar nominatie, haar doorzettingsvermogen dat daarbij duidelijk zichtbaar wordt wel.'

Wat vindt het leerbedrijf van de nominatie?

Ilona Jägers NPO: we zijn erg tevreden zijn over de stage van Mehtap. Mehtap is sociaal, ijverig en enthousiast. Zij weet zich snel in te werken in een nieuwe werkomgeving en past goed in het team. Wij hopen haar dan ook terug te zien bij een volgende stage.

Thea Kaspers van Beeld en Geluid: de collega’s van beeld en geluid hebben Mehtap leren kennen als een spontane, leuke, enthousiaste, open en stoere dame. Mehtap neemt zaken zoals ze zijn en staat overal voor open; een heel fijne eigenschap. Wij wensen Mehtap veel succes bij het vervolgen van haar studie en zien haar graag terug!

School: ROC A12
Adres:
Postbus 78
6710 BB Ede
Telefoon:
0318-455500
E-mail:
Website:
Leerbedrijf: NPO
Uitblinker Mehtap Öcek van ROC A12
Uitblinker Mehtap Öcek van ROC A12

Reacties (35)