top 10
Lisanne Fons
Aantal stemmen

Wie anders voorkomt gevaarlijke situaties?

Niemand anders dan Lisanne Fons van
Ze heeft laten zien dat je met doorzettingskracht verder komt. Daarom is deze studente Handhaver Toezicht & Veiligheid genomineerd als Landelijke Uitblinker mbo. Geef jij haar talent het podium dat het verdient? Stem op de trots van ID College.

Promotie

Lisanne Fons

Deel mijn verhaalLisanne Fons


Interview met Lisanne

Waarom is hij/zij geselecteerd als ambassadeur?

Lisanne heeft haar heft altijd in eigen hand genomen. Haar start in het bijzonder onderwijs is nooit een belemmering geweest om steeds opnieuw haar grenzen te verleggen. Volgens Lisanne is er altijd een weg naar je dromen. Haar huidige stage bij de Scheveningse politie heeft ze zelf geregeld en een van de stappen naar haar droom: motoragente bij de politie. Ze is heel altijd enthousiast en gedreven. In de klas, buiten de klas en op haar stages. Al haar oude stagebedrijven vragen haar om te helpen tijdens evenementen en als het aan Lisanne ligt, zegt ze overal ‘ja’ op.

Welke speciale prestatie heeft hij/zij geleverd?

Lisanne is een enthousiaste student die een duidelijk doel voor ogen heeft. Zij wil bij de politie werken als Hoofdagent. Haar gedrevenheid om bij de politie te werken straalt ze uit en is goed te merken. Lisanne gaat in privétijd naar bureau Scheveningen om te helpen bijvoorbeeld in het weekend. Ze is dus al lang over haar stage-uren heen. Haar enthousiasme stimuleert collega’s bij Politiebureau Scheveningen om ook zaken met plezier aan haar uit te leggen. Ze vinden het leuk om met haar op pad te gaan en om alles inzichtelijk te maken. Door haar enthousiasme pakt Lisanne dan ook werkelijk alles aan. Hier leert ze enorm veel van en haar groei is ook duidelijk merkbaar. Het gaat soms zo ver dat zij tijdens het opnemen van aangiftes zelf gaat zitten typen zodat het proces sneller verloopt. De collega’s vinden dit erg leuk en stimuleren haar om dit te blijven doen. Tijdens incidenten op straat biedt zij een helpende hand en neemt zij slachtoffers, getuige of betrokkenen onder haar hoede en begeleid zij deze mensen ( daar waar zij kan) binnen het proces. Dit is erg bijzonder.

Wat vindt de ambassadeur zelf van zijn/haar nominatie?

Ik vind het onwijs gaaf en ben trots op mezelf. En ik ben dankbaar dat mijn docenten mij hebben opgegeven voor de uitblinker verkiezing! Als ID Uitblinker ben ik een van de ambassadeurs van ID College. Volgend schooljaar neem ik als ambassadeur deel aan het studenten Promotieteam. Zo kan ik studenten en ouders helpen bij het maken van een keuze voor een mbo-opleiding. Ik vind het belangrijk om leerlingen te vertellen dat je in je dromen moet geloven, het maakt niet uit waar je vandaan komt en een laag of hoog niveau hebt. Er is altijd een weg. Pak je kansen! Ik heb nu al zin in de landelijke uitblinker!

Wat zijn zijn/haar toekomstplannen?

Als ik mijn diploma heb ga ik mijn docenten bedanken voor de leerzame lessen, en vervolgens ga ik er alles aan doen om Hoofdagent te worden! In mijn opleiding Handhaver toezicht en veiligheid ben ik geselecteerd voor het politietraject. Dit traject ga ik volgend schooljaar volgen bij ID College. Tijdens dit traject moet ik stage lopen bij de politie en word ik voorbereid op mijn sollicitatie voor de politieacademie. Ik mag in december al gaan solliciteren bij de Politieacademie!

Waarom vindt de stagebegeleider de ambassadeur een uitblinker?

Marcel Lingen, docent ID College:
Lisanne verlegt steeds haar eigen grenzen. Ze is altijd heel enthousiast en gedreven. Lisanne wil altijd en overal helpen en ze zegt het liefst overal “ja” op. Haar stage bij de Scheveningse politie heeft ze zelf weten te regelen.

Wat vindt het leerbedrijf van de nominatie?

Wij, Bureau Scheveningen, zijn trots op het feit dat Lisanne ‘ID Uitblinker 2016” is geworden. Bij alles wat Lisanne doet zet zij net dat stapje meer dan de rest. Net iets meer empathie op bepaalde momenten waardoor de dienstverlening beter verloopt. Net iets meer inzicht tonen en daarop inzetten waardoor incidenten beter verlopen. Net iets meer initiatief tonen waardoor haar doelstellingen en die van ons gehaald worden. Feedback die zij krijgt tijdens de dienst wordt direct verwerkt en gebruikt zij om direct een beter product te leveren. Ze heeft de lat voor haarzelf hoog neergelegd maar wel steeds binnen bereik. Hierdoor weet ze steeds te groeien en staat ze niet voor onmogelijkheden. Lisanne laat constant zien dat je met hard werken veel kan bereiken. Na periodes met drukke 5 daagse schoolweken kwam ze vast in de weekenden in haar eigen tijd diensten mee draaien en daarnaast ook nog werken bij haar werkgever. Mijn gehele team Scheveningen en ik hebben hier veel bewondering voor. Dit is echt uitzonderlijk. Als je als student het weet te bereiken dat de collega’s gerust bepaalde taken aan je kan overlaten dan heb je als student een mijlpaal bereikt.

Lisanne heeft ons verpest! Het is na Lisanne heel moeilijk voor een student om haar te overtreffen. Ze heeft uitzonderlijk veel empathie en doet overal net dat stapje meer waardoor de dienstverlening beter verloopt. Wat ook zo geweldig is aan Lisanne: Ze wil graag alles delen met anderen en is totaal niet zelfzuchtig, dat is zeldzaam. Lisanne is onze trots, hopelijk ook die van u!

School:
Adres:

Leerbedrijf: Politiebureau Scheveningen
Lisanne Fons, ID Uitblinker 2016
Lisanne Fons, ID Uitblinker 2016

Lisanne Fons is de uitblinker 2016 van ID College.
Lisanne heeft haar heft altijd in eigen hand genomen. Haar start in het bijzonder onderwijs is nooit een belemmering geweest om steeds opnieuw haar grenzen te verleggen. Volgens Lisanne is er altijd een weg naar je dromen.

Lisanne Fons - ID UitblinkerBekijk alle uitblinkers 2016
Reacties (13)

 • Gert-Jan
  Motoragent. Mooiste baan die er is. Veel succes!!
     donderdag 10 november 2016 12:16
 • Pieter van der Wal
  Veel succes met je nomering
     woensdag 9 november 2016 22:48
 • Anneke Leenders
  Veel succes Lisanne.Mooi verhaal.
  Ik hoop dat je wint.
     woensdag 28 september 2016 17:49
 • Riete Nijdeken
  Ha Lisanne, een oud-leerling als uitblinker! Ik ben super trots op je. Veel succes!
     vrijdag 16 september 2016 9:47
 • Lisanne Fons
  Nico Demkes,

  Bedankt voor uw mooie woorden.
  En nogmaals bedankt voor het stemmen.

  Groetjes, lisanne
     dinsdag 13 september 2016 11:06
 • Nico Demkes
  Hoi Lisanne,
  Je kwam op mijn kamer op de wijkpost in Seghwaert in Zoetermeer. Je had een verhaal en vroeg niet of ik hiervoor tijd had.
  Kort en bondig legde je uit waarvoor jij langskwam en mij wilde spreken. Jouw verhaal was dat je geloofde in jouw droom.
  Je hebt mij overtuigd. Ik geloof ook zeker in jou. Ga door zoals je bezig bent en je komt er wel!
  Als uitblinker van 2016 ben jij een KANJER!
     maandag 12 september 2016 15:12
 • Cor den Daas
  Beste Lisanne, Heel veel plezier en succes met de landelijke campagne en verkiezing. Op onze steun kan je natuurlijk rekenen.
     woensdag 7 september 2016 16:04
 • Henrie Harsono
  Selamat dan sukses selalu disegala bidang! Groetjes uit Bali van Hanira, Haidir, Henny en Henrie
     dinsdag 6 september 2016 22:19
 • Daphne
  Je doet het goed meis !
  Je kant het, je droomt komt echt uit !
  Kus Daphne
     vrijdag 2 september 2016 19:16
 • Lisanne Fons
  Beste Rob, Mart en Karin,
  Bedankt voor de lieve reacties!, ik vind het erg leuk allemaal !!!
     woensdag 31 augustus 2016 19:27
 • Mart Nobel
  Lisanne,

  Ik ben Mart, de vriend van DVL. Hoorde allemaal goede verhalen over je. Ga zo door. Dan kom je er wel. En altijd man je altijd nog docent Duits worden, grapje!
     vrijdag 22 juli 2016 15:19
 • Rob Belder
  Lisanne, bij Team Handhving Zoetermeer was je al top, en nu gaan voor uitblinker 2016! Je verdient het!
     vrijdag 22 juli 2016 7:57
 • Karin Nieuwenhuis
  Top Lisanne!
  Ik hoop dat je droom uitkomt!
     donderdag 21 juli 2016 14:45