Lars Vorstermans
Aantal stemmen

Wie anders verzorgt een gastvrij restaurant?

Niemand anders dan Lars Vorstermans van Vista college
Hij was pas een eerstejaars, maar liep al mee met topkoks met Michelinsterren. Daarom is deze student Manager Ondernemer Horeca genomineerd als Landelijke Uitblinker mbo. Geef jij zijn talent het podium dat het verdient? Stem op de trots van het Arcus College.

Promotie

Lars Vorstermans

Deel mijn verhaalLars Vorstermans


Interview met Lars

Waarom is hij/zij geselecteerd als ambassadeur?

Lars is nu nog eerstejaars en het is ongelooflijk wat voor een groei hij heeft doorgemaakt in 1 jaar tijd. Het was al vrij snel duidelijk dat hij een student met een enorme ambitie is. Een voorbeeld voor medestudenten, een voorbeeld voor mbo!

Welke speciale prestatie heeft hij/zij geleverd?

Hij wil graag medestudenten helpen om hun dromen en doelen te bereiken. Dat is zijn missie. “Ik wil een inspiratiebron zijn voor mbo-studenten en ze laten inzien dat je je niet moet laten tegen houden door iets of iemand. Als mbo-er ben je het waard. Ik wil daarnaast ook het mbo in een positief daglicht zetten. Eén stap die ik wil nemen, is laten zien dat mbo-ers volwaardige studenten zijn en ertoe doen!” Alles tot nu toe op eigen kracht heeft bereikt. Naast hart voor zijn vak, heeft Lars ook enorm veel oog voor de medemens. Niet alleen in zijn vakgebied en op school, maar ook door het vele vrijwilligerswerk dat Lars doet in zijn vrije tijd. Lars is een jongen met een groot hart. Daar gaat hij heel ver mee komen.

Wat vindt de ambassadeur zelf van zijn/haar nominatie?

Het is een hele eer. Mijn inzet wordt beloond. Daarnaast wil ik een voorbeeld zijn voor andere mbo-studenten en dit is alvast de eerste kroon op mijn werk. Ik ben er trots op, trots een mbo-er te zijn!

Wat zijn zijn/haar toekomstplannen?

Afgelopen jaar is Lars gestart met zijn mbo-opleiding: Manager Ondernemer Horeca. Een opleiding naar zijn hart. Vanaf moment één had hij een doel. Hij wil het hoogst haalbare bereiken. In november gaat hij bijvoorbeeld al zijn stage lopen bij de Librije in Zwolle. Ook gaf hij al heel snel aan dat hij graag mee wilde doen aan vakwedstrijden om nog beter in zijn vak te worden. Zijn mentor zag potentie in hem en is met hem aan de slag gegaan. Lars heeft zich in het afgelopen jaar enorm ontwikkeld en is een voorbeeld geweest voor zijn medestudenten.

Waarom vindt de stagebegeleider de ambassadeur een uitblinker?

Lars liet gelijk aan het begin van de studie weten dat hij wilde leren hoe hij het gastheerschap tot in de puntjes kon ontwikkelen. Hij deed mee als reservekandidaat voor Talent van de toekomst. Als voorbereiding op deze wedstrijd regelde ik een weekendbaan voor hem bij Chateau Neercanne in Maastricht. Een toprestaurant met een Michelinster. Hij leerde hier hoe om te gaan met mensen op een hoog niveau, inlevingsvermogen was het sleutelwoord.

Lars mocht ook mee werken aan twee opdrachten die ik uit het beroepenveld: voor Johan Cruijff Foundation en voor topkok Ferran Adria uit Spanje. Als bonus voor al die inzet kregen we een masterclass koken in restaurant de Librije aangeboden. Lars leerde hier natuurlijk erg veel van.
Lars deed extra kennis op maar hij ontwikkelde zich ook tijdens de reguliere lessen.

Het resultaat mag er zijn. Lars is naar mijn mening gegroeid in dit schooljaar. Op vakgebied maar ook als mens. Hij moet nog veel leren, maar de stap van schuchtere knul naar zelfverzekerde jongeman heeft hij reeds nu gemaakt. Het mooiste voorbeeld van groei is wel dat ik hem zijn bijbaan heb geregeld bij Chateau Neercanne aan het begin van de studie, terwijl hij nu einde leerjaar 1 ‘stiekem’ zijn CV afgegeven aan Jonnie Boer tijdens ons bezoek aan de Librije. Hij gaat er in leerjaar twee stage lopen. Dit heeft de zelfverzekerde Lars helemaal zelf geregeld.

Wat vindt het leerbedrijf van de nominatie?

Wij vinden het zeer verdient dat Lars Vorstermans hiervoor genomineerd is. Wij zijn trots dat wij zo iemand mogen opleiden tot een goede gastheer. Lars Vorstermans is een spontane, charmante, enthousiaste jonge heer die eerst rustig de kat uit de boom kijkt en daarna op zijn eigen manier te werk gaat. Hij observeert en reageert op de wensen van de gasten. Zijn werkhouding is zeer gastvrij en hij heeft alles voor zijn gasten over. Collegiaal, behulpzaam, punctueel, interesse in het vak en correct richting collega’s zijn slechts een aantal van zijn goede eigenschappen.
Lars is een zeer geschikte persoon die absoluut in de gastronomie zijn weg zal vinden.

School: Vista college
Adres:
Postbus 207
6400 AE HeerlenLeerbedrijf: Librije
Lars Vorstermans: Arcus Hero 2016
Lars Vorstermans: Arcus Hero 2016

Lars gaat Arcus vertegenwoordigen tijdens de landelijk mbo uitblinkersverkiezing. Wat is zijn verhaal?

Arcus Hero 2016Reacties (6)

 • De oude mentor....
  Lars gij zijt een bikkel op alle vlakken.....
  #chapeaulars
     maandag 3 oktober 2016 17:22
 • bert beenkens
  Ik wens Lars het allerbeste bij deze titanenstrijd en voor de toekomst.
     woensdag 14 september 2016 14:17
 • marij eussenj
  Als iemand mijn stem verdient is Lars het wel! Geweldig wat een kanjer.
     dinsdag 13 september 2016 15:51
 • Daan Heuts
  Ah die beste Lars. Ik ben een collega van onze gastheer op Chateau Neercanne. Als collega is het een topper. Altijd scherp. Tegenover de gasten is hij van de hoogste plank geplukt. Hij kan het en hij doet het!
     donderdag 8 september 2016 19:56
 • casper Vorstermans
  Lars verdient dit zeker, hij is een echte topper
     donderdag 8 september 2016 14:17
 • rinia chedi
  Heel veel succes met je nominatie.
     maandag 5 september 2016 11:21