Jeroen Zaaiman
Aantal stemmen

Wie anders coacht doorzetters naar de top?

Niemand anders dan Jeroen Zaaiman van ROC Nova College

Hij hielp iemand opnieuw leren lopen en bracht daarmee haar zelfvertrouwen terug. Daarom is deze student Sport- en Bewegingscoördinator genomineerd als Landelijke Uitblinker mbo. Geef jij zijn talent het podium dat het verdient? Stem op de trots van het Nova College.

Promotie

Jeroen Zaaiman

Deel mijn verhaalJeroen Zaaiman

Print mijn poster

Download poster


Interview met Jeroen

Waarom is hij/zij geselecteerd als ambassadeur?

Jeroen Zaaiman, student CIOS, is gekozen tot Nova Uitblinker 2016, omdat hij zich inzet voor anderen. Hij is betrokken, gedreven en sociaal heel sterk.

Welke speciale prestatie heeft hij/zij geleverd?

Jeroen heeft tijdens zijn stage als fitnessinstructeur bij Sportplaza Estafette in Nieuw-Vennep Marga Krul zelfstandig leren lopen. Zij is door haar aangeboren aandoening, cerebrale parese, al jaren afhankelijk van een rollator: “Jeroen heeft mij vertrouwen teruggegeven in mijn lichaam. Zonder hem had ik nooit bereikt wat ik nu kan. Ik loop al jaren bij een fysiotherapeut, maar nog nooit heeft iemand zoveel resultaat geboekt. Hij is een geschenk uit de hemel.” Jeroen vertelt dat hij haar bij het eerste gesprek gevraagd heeft wat haar doel was: “Dat hebben we zo concreet mogelijk gemaakt. We wilden bereiken dat ze kan opstaan en 50 meter kan lopen, zodat ze haar huis in geval van brand kan verlaten. Daar zijn we toen samen voor gegaan. De eerste stap was haar beenspieren sterker maken en haar leren opstaan. We hadden daar een half jaar voor uitgetrokken, maar al na vijf weken lukte dat. Het lopen was moeilijker. Het belangrijkste was haar het vertrouwen teruggeven in haar lichaam. We waren een heel goed team samen. Zij hield me scherp en zei altijd wat ze dacht. Zo hebben we heel veel van elkaar kunnen leren. En uiteindelijk is het gelukt om haar 50 meter zelfstandig te leren lopen!” Jeroen heeft daarbij de hulp ingeroepen van zijn docent anatomie, van een oefentherapeut en een bewegingswetenschapper. Ook heeft hij veel onderzoek gedaan, heeft hij de samenwerking gezocht met de thuishulp en is bij haar op huisbezoek geweest om te kijken hoe de woonsituatie is. Daar heeft hij het fitnessprogramma en de oefeningen op afgestemd.

Wat vindt de ambassadeur zelf van zijn/haar nominatie?

“Ik voel me vereerd. Ik zie het ook als een beloning voor het harde werken dat Marga en ik samen hebben gedaan. Het is heel leuk om daar waardering voor te krijgen.”

Wat zijn zijn/haar toekomstplannen?

“Ik ben door deze ervaring enorm geïnspireerd geraakt om door te gaan met het werken met mensen met een lichamelijke beperking. Ik wil er heel graag aan bijdragen dat ze hun rol in de maatschappij weer op kunnen pakken. Dat geeft echt enorm veel voldoening. Dat is zo veel meer waard dan geld. Daarom wil ik hierna hbo oefentherapie gaan doen om uiteindelijk aan de slag te gaan in een revalidatiecentrum. Dit had ik een paar jaar geleden nooit van mezelf gedacht...”

Waarom vindt de stagebegeleider de ambassadeur een uitblinker?

Docent Gonny Farley is trots op haar student en zijn prestaties: “Jeroen is erg gedreven. Hij houdt bij alles het doel in de gaten. Jeroen doet alles wat hij doen moet, uitblinkend. Door zijn prestaties en inzet kan hij binnen 3 jaar zijn opleiding afronden, in plaats van binnen 4 jaar. Bovendien is hij een ontzettend fijn persoon om mee te werken!” Judith Aalfs, ook docent bij CIOS, vult aan: “Jeroens presentatie over zijn stage waar Marga Krul bij aanwezig was, was heel indrukwekkend. Jeroen is echt een uitblinker!"

Wat vindt het leerbedrijf van de nominatie?

Volgens praktijkopleider Justo Gonzalez van Sportplaza Estafette is Jeroen buitengewoon: “Alles wat hij bedenkt, lukt hem. Hij heeft wilskracht, is positief en behulpzaam. Hij geeft iets extra’s. De klanten zijn heel positief over hem, dat zegt genoeg. Ik heb hem meteen een baan aangeboden!”

School: ROC Nova College
Adres:
Postbus 2110
2002 CC Haarlem
Telefoon:
023-5302000
Leerbedrijf: Sportplaza de Estafette

Reacties (28)