Eline Frans
Aantal stemmen

Wie anders zet het welzijn van ouderen op de kaart?

Niemand anders dan Eline Frans van Alfa-college
Ze slaat een brug tussen zorg en welzijn door ouderen met geduld en aandacht te behandelen. Daarom is deze studente Sociaal Agogisch Werk genomineerd als Landelijke Uitblinker mbo. Geef jij haar talent het podium dat het verdient? Stem op de trots van Alfa-college.

Promotie

Eline Frans

Deel mijn verhaalEline Frans


Interview met Eline

Waarom is hij/zij geselecteerd als ambassadeur?

Eline Frans heeft in de zomer van 2016 haar diploma Sociaal-agogisch werk - persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen behaald. Zij is dé uitblinker 2016 van het Alfa-college omdat Eline vakinhoudelijk een kei is, enorm betrokken is en denkt vanuit haar eigen visie op het beroep en hier ook naar handelt. Ze is wel de ‘vleesgeworden cross-over tussen zorg en welzijn’ genoemd. Daarnaast kan ze zich goed uitdrukken.

Welke speciale prestatie heeft hij/zij geleverd?

Zij brengt het geleerde moeiteloos in de praktijk en combineert dit met liefde voor de medemens. Eline voelt feilloos aan wat een zorgvrager nodig heeft en is gericht op de dagelijkse dingen die veel betekenis hebben voor mensen. Daarnaast is ze heel kritisch op haar eigen handelen en is ze constant bezig zichzelf te verbeteren, ontwikkelen en nieuwe uitdagingen te zoeken.

Wat vindt de ambassadeur zelf van zijn/haar nominatie?

Eline: “Ik ga met plezier naar school en naar stage; ik doe iets wat ik leuk vind. Hierdoor komen de prestaties op school en stage heel natuurlijk en voelen ze vanzelfsprekend. Daardoor besef ik zelf niet altijd hoe bijzonder mijn prestaties eigenlijk zijn. Het zijn zeker mooie complimenten, maar door mijn Groningse nuchterheid blijf ik met beide benen op de grond staan.”

Wat zijn zijn/haar toekomstplannen?

Ondertussen is Eline gestart met de opleiding Sociaal-pedagogische Hulpverlening (SPH) aan de Hanzehogeschool Groningen. “Tijdens deze opleiding wil ik mijzelf verder ontwikkelen. Ik ga nieuwe kennis, vaardigheden en praktijkervaring opdoen. Naast de ontwikkeling binnen het vakgebied verwacht ik net als bij SAW, een persoonlijke ontwikkeling door te maken. Ik sta open voor dergelijke nieuwe uitdagingen en ik zal in de toekomst zeker nog andere studies en/of cursussen gaan volgen.
Ik zie mij zelf in de toekomst werken binnen de psychiatrie in de ouderenzorg. Ik kan met volle overtuiging zeggen dat dit de doelgroep is waar mij hart ligt. In de praktijk zie ik vaak dat er door de hoge werkdruk en zorgvraag te weinig tijd is voor de individuele zorgvrager. Hier houd ik mij in de praktijk veel mee bezig. Ik kijk naar de groep, maar ook vooral naar de behoeften van de individuele zorgvrager. Als de oudere heel passief is, dan zit ik met alle liefde naast hem of haar en houd de hand vast, want voor mij zit het goed uitvoeren van dit beroep in de kleine dingen. De kleine details waarmee je iemand van binnen en buiten kan laten stralen en laten blijken dat je er voor de zorgvrager bent, een veilig milieu creëren. Ik blijf mij zelf continu verbeteren en ontwikkelen om de door mij gegeven zorg tot op een hoog niveau te tillen. Dit doe ik door veel te reflecteren op mijzelf en continu op zoek te gaan naar nieuwe uitdagingen om hospitalisatie te voorkomen.”

Waarom vindt de stagebegeleider de ambassadeur een uitblinker?

Joke Poel van het Alfa-college: “Eline is een bescheiden persoonlijkheid die heel veel neerzet en zowel op school als op stage een unieke leerling is. Ze heeft een prachtige beroepshouding en staat open voor nieuwe uitdagingen en nieuwe ideeën. Ze is echt een student die zich op bijzondere wijze profileert ten opzichte van andere studenten.”

Wat vindt het leerbedrijf van de nominatie?

Geke de Boer van Zonnehuisgroep Noord: “Wij vinden het fantastisch dat Eline is genomineerd en zijn erg trots op haar. Als collega’s hebben wij meer van Eline geleerd tijdens deze stage, dan Eline van ons. Ze bracht een frisse blik op het werk mee en blijft zichzelf continu verbeteren ten goede van de zorgvragers. De nieuwe ideeën staan niet alleen goed op papier, maar worden ook in de praktijk prima uitgevoerd. Je merkt aan haar manier van werken niet dat ze nog jong is en relatief weinig ervaring heeft.”

School: Alfa-college
Adres:
Postbus 233
9700 AE Groningen
Telefoon:
050-5973000Leerbedrijf: Zonnehuis Wiemersheerd
Eline Frans, Alfa-uitblinker 2016 en genomineerd voor MBO Uitblinker 2016
Eline Frans, Alfa-uitblinker 2016 en genomineerd voor MBO Uitblinker 2016

Bekijk Eline's promotiefilmpje en stem hier op haar als MBO Uitblinker 2016Bekijk alle uitblinkers 2016
Reacties (3)

 • Sanne Markerink-Kamminga
  Jij verdiend die prijs! Ze hadden je nooit moeten laten gaan bij ons!!
     vrijdag 14 oktober 2016 18:13
 • Jack van Dijken
  Eline,

  Jij verdient de hoofdprijs!
     maandag 12 september 2016 23:12
 • Oomke Frans
  Supertrots op onze dochter.
     dinsdag 6 september 2016 19:29