Diantha van Teulingen
Aantal stemmen

Wie anders lost financiële zorgen op?

Niemand anders dan Diantha van Teulingen van ROC Kop van Noord-Holland

Ze heeft een brede kennis van haar vakgebied en hoopt anderen te inspireren. Daarom is deze studente Assistent Accountant genomineerd als Landelijke Uitblinker mbo. Geef jij haar talent het podium dat het verdient? Stem op de trots van ROC Kop van Noord-Holland.

Promotie

Diantha van Teulingen

Deel mijn verhaalDiantha van Teulingen

Print mijn poster

Download poster


Interview met Diantha

Waarom is hij/zij geselecteerd als ambassadeur?

Diantha is een échte mbo+ leerling die inspeelt op de actuele beroepsontwikkelingen waarbij zij menig medeleerling graag op weg helpt. Zowel op school als tijdens haar stageperiode laat Diantha nu al een brede kennis van haar vakgebied zien. Heel beredeneerd volgt Diantha door de hele opleiding heen het door haarzelf uitgestippelde pad waarbij zij vasthoudt aan haar eigen principes en gestelde doelen.
Buiten school is Diantha ook zeer actief. Met veel passie speelt zij in de Dames 1 van voetbalclub Kleine Sluis in Anna Paulowna. Samen met haar hond is Diantha regelmatig op het strand te vinden en heeft ze een gezellige vriendengroep waarmee ze vaak afspreekt.

Welke speciale prestatie heeft hij/zij geleverd?

Diantha volgt een opleiding op niveau 4 met extra's: een + op de opleiding. Daarbovenop voegt zij zelf ook nog een + toe, door op alles wat zij doet, van simulatielessen en presentaties tot haar stage, nét een ander accent te leggen. Zo heeft Diantha op eigen initiatief lessen gevolgd en examen gedaan voor het externe diploma WFT, waarvoor zij het cijfer 9 behaalde. Dat is al een prestatie op zich, maar helemaal als je het als extra onderdeel volgt.
Diantha heeft bij de opleiding Assistent Accountant aan de Finance Academy helemaal haar draai gevonden. Sinds jaren gaat het heel goed op school. Mede door haar stage bij assurantie-makelaarskantoor Verheul in Anna Paulowna heeft zij het enorm naar haar zin waardoor het voor Diantha makkelijk is om zich goed in te zetten voor hetgeen dat ze heel graag wil bereiken.

Wat vindt de ambassadeur zelf van zijn/haar nominatie?

Diantha was verrast dat ze tot uitblinker is gekozen, met name omdat ze zichzelf niet op die manier ziet: "Ik volg gewoon mijn opleiding en heb er inderdaad voor gezorgd dat ik direct mijn externe diploma's heb behaald. En vanwege mijn stage op een verzekeringskantoor leek het behalen van het diploma WFT Basis me ook handig. Ik heb gewoon mijn werk gedaan... Toch ben ik blij, omdat ik misschien een voorbeeld kan zijn voor andere MBO-leerlingen. De slogan van het ROC Kop van Noord-Holland is: "Gewoon een goede school". Diantha vindt dat zij hier prima bij past: "Gewoon een goede leerling". Een uitblinker over de volle breedte!

Wat zijn zijn/haar toekomstplannen?

Diantha: "Volgend jaar blijf ik werken bij het bedrijf waar ik stage heb gelopen: assurantie-makelaarskantoor Verheul in Anna Paulowna. Daarnaast ga ik de opleiding Sociale Financiële Dienstverlening volgen, een tweejarig Associate-Degree-programma waarbij ik één dag per week naar school ga". Ook zijn Diantha en haar vriend druk bezig om hun eigen nieuwe huis sfeervol en gezellig in te richten.

Waarom vindt de stagebegeleider de ambassadeur een uitblinker?

De stagebegeleider van assurantie-makelaarskantoor Verheul in Anna Paulowna is zeer te spreken over Diantha en roemt haar inzet en enthousiasme. Het stagebedrijf heeft Diantha zelf bij het ROC Kop van Noord-Holland voorgedragen om haar voor de titel MBO Uitblinker te nomineren. Deze voordracht wordt volledig door haar coach en het ROC ondersteund.

Wat vindt het leerbedrijf van de nominatie?

Het unieke aan Diantha is dat zij haar prestaties "niet meer dan normaal" vindt. Het niveau dat zij zichzelf oplegt tijdens haar studie en in haar werkzaamheden zien we heel graag bij onze stagiaires. Zij vult haar werkzaamheden serieus en volwassen in. Hier kunnen veel leerlingen in haar omgeving een voorbeeld aan nemen. Diantha legt de lat op een voor iedereen haalbaar hoog niveau. Als dit het niveau van een mbo-leerling kan zijn, gaan de bedrijven en instellingen in Nederland een mooie toekomst tegemoet.

School: ROC Kop van Noord-Holland
Adres:
Postbus 250
1780 AG Den Helder
Telefoon:
0223-611200
Website:
Leerbedrijf: P.H. Verheul assurantie-makelaars b.v.
Diantha van Teulingen MBO Uitblinker ROC Kop van Noord-Holland 2016
Diantha van Teulingen MBO Uitblinker ROC Kop van Noord-Holland 2016

Reacties (21)