Daniella van der Velden
Aantal stemmen

Wie anders zorgt voor nationale veiligheid?

Niemand anders dan Daniella van der Velden van Zadkine
Ze is een onverstoorbare duizendpoot die nu al indruk maakt op officieren. Daarom is deze studente Juridisch Medewerker genomineerd als Landelijke Uitblinker mbo. Geef jij haar talent het podium dat het verdient? Stem op de trots van Zadkine.

Promotie

Daniella van der Velden

Deel mijn verhaalDaniella van der Velden


Interview met Daniella

Waarom is hij/zij geselecteerd als ambassadeur?

Daniella heeft iedereen zeer aangenaam verrast door tijdens haar stage bij het OM en de Politie een fenomenale ontwikkeling door te maken in heel korte tijd.

Daniella laat een professionele, strategische, zelfbewuste en assertieve houding zien zonder dat ze daarin actief werd gecoacht. Op school heeft Daniella zich altijd als een keurige en correcte student opgesteld die niet spijbelde en nooit voor problemen zorgde. Door haar uitstekende studiehouding is zij geselecteerd voor het eerste Zadkine Excellentietraject Zadkine International Languages (ZIL) waar ze enthousiast de cursus Chinees heeft gevolgd en in juni haar diploma voor heeft behaald!

Het onderwijsteam JM is van mening dat Daniella zich op een formidabele manier heeft ontwikkeld en zich een krachtige ambassadeur getoond heeft voor zowel Zadkine als het mbo.

Welke speciale prestatie heeft hij/zij geleverd?

Een voorbeeld: Daniella heeft mee gedaan met een wedstrijd van de Politie met als hoofdprijs een volledige nachtdienst. Tijdens deze nachtdienst liep ze mee met een politie-eenheid en mocht ze zelf ook een politie-uniform dragen. De selectiecriteria voor deze wedstrijd waren zeer zwaar. De nachtdienst heeft haar een extra ‘boost’ gegeven en over haar ervaringen heeft zij ook mogen publiceren op de website voor de Politie.

Nevenactiviteiten en vrijwilligerswerk
Naast haar opleiding is Daniella op verschillende terreinen actief als vrijwilliger:
• Gesprekspartner voor Ouderen bij het Centrum voor Levensvragen - MOTTO in Rotterdam. Daniella voert vertrouwelijke gesprekken met ouderen bij hun thuis en gaat daarbij in op zingevings- en levensvragen. Hiervoor wordt zij ook intensief gecoacht en getraind.
• Figurant in de film Flikken Rotterdam waarin Daniella de rol van politiesurveillant speelt.
• Ambassadeur van Zadkine. Daniella gaat in het schooljaar 2016-2017 vmbo-scholen bezoeken om leerlingen om het belang van een goede studiekeuze te benadrukken en uit te leggen hoe zij haar droom heeft verwezenlijkt.

Wat vindt de ambassadeur zelf van zijn/haar nominatie?

"Ik vind het een hele eer en ben erg enthousiast dat ik genomineerd ben als uitblinker!
Ik heb veel empathie en wil andere mensen graag aanmoedigen dóór te zetten, ook als het even moeilijk is. Als je een droom hebt, moet je er echt voor gáán, ondanks tegenslagen die je tegen kunt komen op je weg.
Het is mijn wens andere leerlingen te overtuigen dat zij kunnen kiezen voor het mbo. Dit komt omdat het mbo een fascinerende plek is om je professionele talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Alleen heeft het mbo soms een slechte naam. De uitverkiezing tot uitblinker geeft mij een stem om een positieve bijdrage aan de verbetering van het mbo te leveren."

Wat zijn zijn/haar toekomstplannen?

Daniella heeft haar zinnen gezet op een baan bij de Sterke Arm. Hier is ze zeer enthousiast en doelgericht mee bezig:
- Qua opleidingsactiviteiten buiten haar schoolopleiding om
- Met een persoonlijk gericht lichamelijk trainingsschema onder leiding van Politiefunctionarissen en daaraan gekoppeld ook een speciaal dieet.
- Ook volgt zij op eigen initiatief naast haar schoolopleiding met succes toegepaste cursussen psychologie met het oog op haar latere werk bij de Politie.

Waarom vindt de stagebegeleider de ambassadeur een uitblinker?

Adrie van der Horst (Operationeel Expert, afdeling arrestantentaken, Eenheid Rotterdam, rechtbank Rotterdam):

“Ik deel de mening t.a.v. de Daniella en steun haar nominatie dus absoluut.
Ik wilde dan ook meteen maar van de gelegenheid gebruik maken om mijn beeld van Daniella met u te delen:

Daniella heeft zich laten zien als het type dat zich een doel stelt en deze actief nastreeft. Ook als dit betekent dat ze hiervoor onconventionele routes moet bewandelen. Ze doet dit dan ook nog eens met zo’n gedrevenheid en passie dat je snel genegen bent hierin mee te gaan en haar te helpen.

Ze is op een zekere dag uit eigen beweging bij ons aan komen lopen en heeft vol overgave verteld over haar toekomstdroom… een baan bij de politie. Ze liep op dat moment stage bij de rechtbank in Rotterdam en wilde meer inzicht in de politieorganisatie en het werk. Ze heeft dit zo levendig gebracht dat we besloten hebben haar een inkijk binnen de parketpolitie te bieden. Bij deze stage heeft ze zich zeer leergierig en nieuwsgierig getoond en haar enthousiasme was aanstekelijk. Wat me na deze stage vooral ook is bij gebleven is de houding van Daniella. Soms schoof ze even bij mij aan om dillema’s te bespreken. Ze stelde zich dan zeer open op en verwerkte de feedback, adviezen en deed er ook wat mee.

Enkele dagen na haar stage bij ons kwam ze bij weer bij me langs. Ze had een, twee pagina’s tellend, stuk geschreven over de politie. Dit stuk, dat overgoten was met haar passie, wilde ze insturen voor een prijsvraag welke via de sociale media was uitgeschreven door de politie.
Gezien de inhoud van het stuk was het bijna logisch dat ze hiermee in de prijzen zou vallen.
Ze won dan ook en kreeg hiermee de unieke kans om met een politie-eenheid een volledige dienst mee te draaien. Hierboven wordt al gerefereerd aan haar ervaringen tijdens deze dienst.
Ze kwam de volgende dag dan ook direct bij me langs om te vertellen over haar belevenissen die dag en was, zo mogelijk, nog enthousiaster geworden over het politievak.
Ze had tijdens deze dienst trouwens zo’n positieve indruk achtergelaten dat ze gelijk nog een dagje extra aangeboden kreeg. Nu één op één met een wijkagent. Dit toont maar weer eens aan hoe Daniella in staat is mensen te raken en mee te nemen in haar enthousiasme.

Later bleek mij overigens dat de positieve ervaring die ik heb gehad met Daniella niet op zichzelf stond of gerelateerd was aan de politie. Ik heb inmiddels namelijk begrepen dat ze binnen het O.M. ook een zeer graag geziene gast was die op twee afdelingen extra werkzaamheden deed. Dit werd maar weer bevestigd toen ik door haar stagebegeleider van het O.M. werd benaderd met de vraag of ik wilde mee werken aan een waardig en bijzonder afscheid van Daniella om haar stage daar af te sluiten. Gezien de plek die Daniella binnen de afdeling had verworven en haar prestaties tijdens de stage wilde ze zich namelijk niet beperken tot de reguliere wijze van afscheid nemen. Dit alleen is al veel zeggend over de houding en instelling van Daniella.

Ik zie haar dan ook als een voorbeeld voor vele studenten en hoop vurig dat deze passie haar ver mag brengen.

Ik zeg dus…. ze zou dus zeker een goede kandidaat zijn. Het zou een mooie stimulans zijn om zo door te gaan maar heb de overtuiging dat ze dit eigenlijk niet nodig heeft.
Het zou dus vooral een welverdiende erkenning zijn voor haar als mens, stagiaire en scholiere.”

Wat vindt het leerbedrijf van de nominatie?

René de Beukelaer (Plaatsvervangend Hoofdofficier van Justitie arrondissementsparket Rotterdam):

“Ik kan er het volgende over zeggen, na raadpleging bij haar direct leidinggevende: Het Openbaar Ministerie is een veeleisende organisatie. Niet alleen dient het werk foutloos te worden uitgevoerd, tevens worden zeer hoge eisen gesteld aan integriteit, probleemoplossend vermogen, stressbestendigheid en afbreukrisico’s in het werk.
Danielle is daarin een opvallende stagiaire, zeker als je kijkt naar haar jonge leeftijd en nog geringe werkervaring.
Ze is heel leergierig en pakt nieuwe dingen snel op. Ze heeft al op verschillende blokken gewerkt en op die onderdelen kon ze relatief snel zelfstandig aan de slag. Ze kan met alle niveaus binnen de organisatie communiceren, ze stap op mensen af en durft te vragen, juist om er iets van te leren. Dit doet ze op een correcte wijze. Ze is enthousiast en betrokken, en geliefd bij de collega’s.
Ze werkt goed door en weet waar ze verantwoordelijk voor is. Ze vraagt tijdig om verduidelijking als dat nodig is. Ze heeft meegedacht in een goede werkwijze van de herstelactie van DNA, en haar aandeel in de hoeveelheid verwerkte zaken is indrukwekkend. Ze werkt naast hard ook nauwkeurig.

Ik zou ze graag in dienst nemen, maar ze gaat door studeren en wil dolgraag in de toekomst bij de Politie aan de slag. Een jammerlijk besluit.”

Algemeen:
Daniella is tijdens haar stage een productieve en zeer accurate ‘duizendpoot’ gebleken die door haar succesvolle arbeid de lof van velen binnen verschillende teams heeft weten weg te dragen. Haar productie heeft haar zelfs de persoonlijke aandacht en complimenten van een hoge magistraat opgeleverd (hogere politiebeambten en leidinggevend Hoofdofficier van Justitie). Bovendien heeft zij nu al een contract aangeboden gekregen voor na haar afstuderen aan het mbo om parttime te komen werken bij een politiebureau. Ook mag zij de zomervakanties bij het OM werken en is haar gevraagd haar derdejaars stage ook daar af te leggen.

School: Zadkine
Adres:
Benthemplein 15
3032 CC Rotterdam
Telefoon:
088-945 31 00
Website:Leerbedrijf: Openbaar Ministerie
Zadkine Uitblinker 2016 Daniella van der Velden
Zadkine Uitblinker 2016 Daniella van der Velden

Trots zijn wij op onze Uitblinker van dit jaar! Bekijk het filmpje waarin Zadkine Uitblinker Daniella van der Velden je meeneemt in haar wereld. Haar motto: als je weet wat wilt, is alles mogelijk!

Daniëlla van der Velden, Zadkine Uitblinker 2016
Daniëlla van der Velden, Zadkine Uitblinker 2016

Daniëlla van der Velden wordt tijdens de Zadkine Jaaropening door MKB Nederland-voorzitter Michaël van Straalen gehuldigd als Zadkine Uitblinker 2016Bekijk alle uitblinkers 2016
Reacties (14)

 • Franklin Wagner
  Prima, Daniella! Zet hem op, ik hoop dat jij de MBO-Uitblinker wordt!
     maandag 12 september 2016 11:33
 • Eef Sterk
  Klasse Danielle, Dat gaat een prachtige carrière
  worden! Heel veel succes! En ook nog eens een
  mooi plaatje!!👍👍👍
     vrijdag 9 september 2016 9:01
 • Cynthia
  Wijffie, ik ben zo trots op je!! Wees dat ook op jezelf. The sky is the limit lieverd! X
     woensdag 7 september 2016 19:34
 • Marjan
  Goed gedaan daniella
     dinsdag 6 september 2016 14:57
 • Marvin
  Top!
     maandag 5 september 2016 22:56
 • Yvette
  Goed gedaan Daniella!
     maandag 5 september 2016 14:18
 • Ciska
  Goed verhaal Danielle!!
     maandag 5 september 2016 14:08
 • Henk
  Zadkine is trots op je!
     maandag 5 september 2016 14:01
 • Rob (biker )
  Helemaal Top !!
     zondag 4 september 2016 10:32
 • Ivo
  Daar mag je zeker trots op zijn! Netjes hoor
     zondag 21 augustus 2016 15:16
 • freda helling
  knapperd !!!!
     zaterdag 20 augustus 2016 22:09
 • Zadkine Marketing & Communicatie
  Heel veel succes Danielle
  Wij zijn trots op onze Zadkine Uitblinker!
     woensdag 29 juni 2016 12:16
 • Erwin
  Top daniella , trots
     zondag 26 juni 2016 8:52
 • Milan
  Nice!
     dinsdag 21 juni 2016 14:16