Chaima Chakor
Aantal stemmen

Wie anders maakt moeilijke onderwerpen bespreekbaar?

Niemand anders dan Chaima Chakor van Regio College
Ze geeft niet alleen begrijpelijk les óver vluchtelingen, maar ook áán. Daarom is deze studente Onderwijsassistent genomineerd als Landelijke Uitblinker mbo. Geef jij haar talent het podium dat het verdient? Stem op de trots van het Regio College.

Promotie

Chaima Chakor

Deel mijn verhaalChaima Chakor


Interview met Chaima

Waarom is hij/zij geselecteerd als ambassadeur?

Chaima is een erg goede student. Ze is betrokken, enthousiast, idealistisch, degelijk, betrouwbaar, creatief en staat haar klasgenoten met raad en daad bij. Chaima heeft een uitstekend uitgewerkte stage-opdracht gemaakt (zie volgende vraag). Na schooltijd geeft ze taalles aan vluchtelingen.

Welke speciale prestatie heeft hij/zij geleverd?

Chaima heeft tijdens haar stage als educatief project voor haar groep basisschoolleerlingen een project opgezet over vluchtelingen. Dit is een 'zwaar' onderwerp dat ze op een hele goede manier heeft behandeld met haar groep 6. Ze heeft er een aantal lessen over gemaakt en ook een vluchteling uitgenodigd in de klas. Hiermee heeft ze geprobeerd bij te dragen aan begrip en respect tussen bevolkingsgroepen. Het project was zo succesvol dat andere leerkrachten en scholen het ook hebben gebruikt in hun klassen.

Wat vindt de ambassadeur zelf van zijn/haar nominatie?

Het is een fijn gevoel om Uitblinker te zijn. Ik heb een gevoel van erkenning voor het werk dat ik gedaan heb. Het is fijn om te weten dat mensen trots op je zijn.

Wat zijn zijn/haar toekomstplannen?

Chaima hoopt op de pabo aangenomen te worden en daar na de zomervakantie te kunnen gaan studeren.

Waarom vindt de stagebegeleider de ambassadeur een uitblinker?

Chaima heeft een bijzondere prestatie geleverd tijdens haar stage op de Herman Gorterschool. Het onderwerp van haar stageproject getuigt van moed en engagement. De verwerking van zo’n zwaar onderwerp in een hanteerbaar en aansprekend project, dat te behappen is voor jonge kinderen, is een kunststukje waar veel ervaren leerkrachten zelf niet zo gauw aan zouden beginnen. Het is een bijzondere prestatie. Hier ben ik heel trots op! Ze is een heel creatieve, enthousiaste en betrokken student Onderwijsassistent.

Wat vindt het leerbedrijf van de nominatie?

Geweldig! Ze is een hardwerkende, betrouwbare collega. Ze neemt initiatief, is daadkrachtig en consequent. Ze kan relativeren en blijft bescheiden. Chaima verdient deze onderscheiding dubbel en dwars! Ze is een regelrechte kanjer.

School: Regio College
Adres:
Cypressehout 99
1507 EK ZaandamLeerbedrijf: obs Herman Gorter
Adres:
D. Doniastraat 18
1501 TX Zaandam
Regio College Uitblinker Chaima Chakor
Regio College Uitblinker Chaima Chakor

Chaima leert voor onderwijsassistent

Regio College Uitblinker 2016 Chaima ChakorReacties (3)

 • Kees
  Nee grapje haha, je verdient het, heb op je gestemt.
     maandag 10 oktober 2016 14:37
 • Amira
  Yesssss girl! I got you!
     dinsdag 6 september 2016 0:15
 • John
  Een wel bedachte onderwerp
     dinsdag 6 september 2016 0:01