Asef Mahmoudi
Aantal stemmen

Wie anders slaat een brug tussen culturen?

Niemand anders dan Asef Mahmoudi van Koning Willem I College
Hij werkt elke dag onbaatzuchtig hard om de wereld beter en mooier te maken. Daarom is deze student Doktersassistent genomineerd als Landelijke Uitblinker mbo. Geef jij zijn talent het podium dat het verdient? Stem op de trots van het Koning Willem I College.

Promotie

Asef Mahmoudi

Deel mijn verhaalAsef Mahmoudi


Interview met Asef

Waarom is hij/zij geselecteerd als ambassadeur?

Asef heeft een indrukwekkend levensverhaal: een 12 jarig vluchtend kind, dat na jaren van ontberingen op zijn 18de in Nederland terecht komt.
Hij kent het woord ‘opgeven’ niet, ging al snel op eigen initiatief Nederlandse les volgen (toentertijd mocht alleen Engels geleerd worden), betaalde dit zelf door vrijwillig in het asielszoekers-centrum te werken. Vanwege zijn indruk-wekkende en leerzame levensverhaal is hij in 2012 ook gevraagd voorlichting te geven op zijn afdeling op school. En al snel gaf hij ook naar volle tevredenheid gastlessen op andere afdelingen en aan andere collega’s. Een eyeopener voor velen!
Hij geeft inzicht en verdieping over vluchten, vluchteling zijn en vrijheid. Bovendien is hij is een zeer harde werker met honger naar kennis. Hij is betrouwbaar en komt afspraken na. En hij ging van niveau 1, naar 2, naar 3 , naar 4!

Welke speciale prestatie heeft hij/zij geleverd?

Asef toont een ijzersterk doorzettingsvermogen ondanks verschrikkingen en vele teleurstellingen. Zijn positieve instelling heeft er onder andere aan bijgedragen dat hij, na vele jaren van onzekerheid en teleurstellingen en onduidelijkheden of hij wel of niet uitgezet zou gaan worden, uiteindelijk toch een verblijfsvergunning heeft gekregen. Hij heeft meerdere getuigschriften, referenties over wat hij in die tijd allemaal deed. Indrukwekkend!
Hij is al jaren actief met voorlichting geven en erg actief met andere vluchtelingen te helpen waar mogelijk.
Naast zijn huidige studie geeft Asef gastlessen en dus voorlichting binnen en buiten school. Dit doet hij vrijwillig en ook ten koste van zijn eigen studie- en vrijetijd. Ook werkt hij met mensen met dementie gedurende weekenden en avonden. Daarnaast loopt hij stage en heeft hij een studerende vrouw en een zoontje.

Wat vindt de ambassadeur zelf van zijn/haar nominatie?

Ik vind het een hele eer!
Ik wil mijn docenten en iedereen die mij geholpen heeft om zover te komen heel hartelijk bedanken.
Mijn leven is niet gemakkelijk geweest en hun steun was voor mij onmisbaar.

Wat zijn zijn/haar toekomstplannen?

In de gezondheidszorg werken en verder studeren. Actief zijn met gastlessen en trainingen over en voor vluchtelingen. Over de 5 V’s, vluchten, veiligheid, vriendschap, vertrouwen, vrijheid en Nederlandse normen, waarden, regels en gewoonten.
Ik wil een brug zijn tussen culturen en Nederland en mijn Nederlandse pleegouders trots maken.
En graag een wereldreis maken met paspoort!

Waarom vindt de stagebegeleider de ambassadeur een uitblinker?

Asef ging al snel op eigen initiatief Nederlandse les volgen, betaalde dit zelf door als vrijwilliger te werken in de keuken van het asielzoekerscentrum (slecht betaald en je mocht maar een klein x-aantal uren werken in de keuken!) terwijl de toen geldende regels waren dat er alleen Engels gesproken en gevolgd kon worden (ten tijde van het beleid van minister Verdonk). Hij kocht een oude fiets en liet zich ook door de afstand van fietsen en het weer niet uit het veld slaan. Fiets kapot? Op de rug ermee en teruglopen naar het asielzoekerscentrum. Het zoveelste centrum waar Asef een periode moest verblijven. Omdat hij een indrukwekkend en leerzaam levensverhaal heeft, heb ik hem gevraagd of hij ook voor andere klassen een gastles zou willen verzorgen. In die periode was het onderwerp ‘vluchtelingen’ niet zo actueel als nu, maar de les van Asef was en is nog steeds de moeite waard. Alle Assistenten Gezondheidszorg klassen hebben in de loop van tijd een gastles gehad van Asef. Elk jaar weer vertelt hij zijn verhaal aan nieuwe eerste jaars leerlingen van deze opleidingen. Ook dit schooljaar weer. Ondanks dat hij zelf ook lessen moet volgen voor zijn opleiding vond hij het geen probleem om soms in zijn eigen tijd terug te komen naar school om een gastles te verzorgen. Soms bleef hij langer op school i.v.m. het geven van een gastles op een later tijdstip. Als er een mogelijkheid was, bood hij deze aan, ook al ging dit soms ten koste van zijn eigen studietijd of vrije tijd. Asef vraagt geen enkele vergoeding voor de gastlessen.
Asef is een erg vriendelijke, positief ingestelde man, met veel energie, doorzettingsvermogen en incasserings-vermogen. Hij heeft een bijzondere indruk bij mij achtergelaten. Menigeen had er al lang het bijltje bij neer gegooid, maar Asef niet. Hij wil alles wat hij doet erg goed doen en heeft daar ook alle tijd voor over.
Als alle leerlingen maar 10 procent van zijn energie, doorzettingsvermogen en incasseringsvermogen hadden, zou iedere leerling op het mbo zijn/haar diploma halen!

Wat vindt het leerbedrijf van de nominatie?

Asef is een bescheiden man die zich prettig opstelt naar de patiënten (die zijn namelijk in onze praktijk geen mannelijke doktersassistent gewend!). Hij is enthousiast voor het vak en erg gemotiveerd om deze stage goed te laten verlopen. Hij stelt vragen, komt afspraken na en wordt gewaardeerd door de collega’s in de praktijk. Hij beschikt over voldoende medische kennis om bepaalde taken zelfstandig uit te voeren, naar tevredenheid van de patiënten en de huisarts. Door zijn kennis vanuit het AZC kan hij patiënten in onze praktijk van dienst zijn en weet hij vele vragen van ons te beantwoorden. Hij dwingt veel respect bij ons af omdat hij zo in zichzelf investeert, met name op gebied van de Nederlandse taal. Ook tijdens deze stageperiode gaat hij naar de bijles Nederlands. Hij wil zichzelf hierin graag verbeteren en beseft dat dit belangrijk is voor zijn toekomst in Nederland.
Wij hopen dat hij een voorbeeld mag zijn voor vele anderen!

School: Koning Willem I College
Adres:
Postbus 122
5201 AC ‘s-Hertogenbosch
E-mail:
Website:Leerbedrijf:
Asef Mahmoudi op zijn stage
Asef Mahmoudi op zijn stage

Asef Mahmoudi

Asef, Student van het Jaar 2016 van het Koning Willem I College en mbo-uitblinkerBekijk alle uitblinkers 2016
Reacties (21)

 • Nathalie Péquériaux
  Succes Asef!
     zondag 13 november 2016 19:52
 • Christiane Lorie ( verpleegster)
  Jij krijgt zeker mijn stem beste Asef en veel sucses nog in je verdere leven!
  Christiane
     zaterdag 12 november 2016 1:00
 • Bob van den Hoven
  Wat een ontzettend bijzonder en inspirerend verhaal, mijn stem heb je. Ik wens je heel veel succes en geluk in de toekomst!
     woensdag 9 november 2016 0:20
 • abdoel
  allahu akbar
     maandag 7 november 2016 14:53
 • ietje Hoeben
  Asef kwam bij zorginstelling Siza werken als flexwerker. Een harde sympathieke werker. De bewoners die hij verzorgt zijn ook erg gecharmeerd van hem. Ik ben er zeker van dat je nog ver gaat komen. Mijn stem heb je!
     vrijdag 4 november 2016 14:01
 • Kathy Mulkens
  Asef is mijn collega bij de trombosedienst in het Jeroen Bosch Ziekenhuis. Hij verteld graag over zijn visie over het stimuleren van jongeren om onafhankelijk te zijn en vrijheid te hebben. Een genot om naar te luisteren. Succes Asef!
     donderdag 3 november 2016 12:07
 • Johan van Uffelen
  Hard work needs to be payed off!
     zondag 30 oktober 2016 21:49
 • Riki Boumans
  Succes!
     zondag 30 oktober 2016 11:43
 • barbara
  succes Asef
     vrijdag 23 september 2016 6:37
 • Angus McIntyre
  Ondanks dat ik zelf mee doe moet ik toch ook even stemmen. Asef je bent goed bezig en als er iemand is die ik dit oprecht zou gunnen ben jij het! Mijn stem heb je in ieder geval ook!
     woensdag 21 september 2016 16:03
 • Peter Mutsaers
  ik werk al jaren samen met Asef. Hij geeft gastlessen over zijn vlucht naar Nederland en zijn ervaringen als vluchteling in Nederland. Een 'eyeopener' voor onze leerlingen. Asef spreekt over vrijheid, iets wat leerlingen zo gewoon vinden, blijkt niet zo gewoon te zijn. zijn boodschap is een verrijking voor iedereen die horen wil. Asef heeft ook laten zien dat doorzettingsvermogen, veerkracht, hard werken en positief zijn ieder mens groei geeft.
     maandag 12 september 2016 12:16
 • Carin Delisse
  Asef heb ik leren kennen toen hij nog in azc Oisterwijk woonde. Overal waar hij kon, hielp hij mee met het organiseren van activiteiten. Zijn enorme doorzettingsvermogen, moed en geloof in de toekomst, maakt hem tot een zeer bijzonder persoon. Ook mijn stem heb je.
     vrijdag 9 september 2016 17:40
 • Hans Bijl
  Ik heb Asef leren kennen via mijn schoonvader waarmee hij Nederland heeft leren kennen en nog veel meer. Asef is een gemotiveerde doorzetter en een voorbeeld voor velen.

  Veel succes Asef!

  Groet,
  Hans
     donderdag 8 september 2016 22:38
 • Hans Bijl
  Super wat Asef al heeft bereikt. Echt een doorzetter eerste klas en een voorbeeld voor velen. Voor mijn schoonvader is hij als een zoon waarmee hij Nederland heeft mogen ontdekken. Heel veel succes Asef wij zijn trots op jou.

  Groet,
  Hans
     donderdag 8 september 2016 22:16
 • Nathalie van den Bogaard
  Asef was een enthousiaste en leergierige cursist tijdens cursus NT2 die ik jaren geleden af aan de Tilburg University. Jaren later kom ik Asef weer tegen op mijn werk op het Koning Willem I College en mag ik hem samen met mijn collega's van PR & Communicatie helpen promoten.
  Asef, heel veel succes met jouw race naar de finale. Het is je dubbel en dwars gegund!
     donderdag 8 september 2016 13:41
 • Marije Platte
  Asef, heel veel succes met je campagne. Ik heb gestemd!
     woensdag 7 september 2016 15:53
 • Jeannie Bertens
  We kennen Asef als een echte doorzetter, altijd bereid om een stapje extra te zetten, steeds focussend op de toekomst. We gaan vast nog veel van hem horen maar voor nu zijn we supertrots op hem!
     woensdag 7 september 2016 15:26
 • Ali Ahmadi
  Ik zie Asef als een voorbeeld. Hij geeft nooit op! Hij zet alles en alles op om zijn doel te bereiken. Iedereen die hem goed kent, is trots op hem! Hij is behulpzaam, nieuwsgierig, leergierig, gezellig en enthousiasme!
     woensdag 7 september 2016 0:18
 • Marvin
  Beste Asef,

  Heel veel succes met je campagne en mijn stem heb je!
     dinsdag 6 september 2016 19:56
 • Joanna van der bolt
  Asef ontmoette ik toen hij nog in een AZC woonde en vanuit een heel lastige situatie zijn uiterste best deed om iets leren over gezondheidszorg en Nederland. Bij de EHBO lessen moesten we elkaar verbinden en daar is een verbond voor het leven uit voortgekomen. Ik heb Asef leren kennen als iemand met een enorm doorzettingsvermogen, een groot hart, en de wens iets voor zijn medemens te doen. Eerlijkheid en humor zijn belangrijk voor hem. Voor mij is hij al een winnaar maar het zou leuk zijn wanneer hij ook de landelijke verkiezingen wint.
     zondag 4 september 2016 18:14
 • Reg Gruson
  Asef kwam vanuit het AZC in Oisterwijk meedoen met de eerste theatervoorstelling van EELT Theatercollectief uit Tilburg in de Spoorzone. Hij zorgde ervoor dat ook andere jonge asielzoekers enthousiast werden om mee te doen. Hij is een echt voorbeeld geweest voor al die jonge vluchtelingen. En een prachtig persoon op de vloer.
     woensdag 31 augustus 2016 10:08