Anja Redkolis
Aantal stemmen

Wie anders zorgt er voor de ouderen?

Niemand anders dan Anja Redkolis van Summa College
Ze is persoonlijk betrokken bij iedereen en een bron van positiviteit. Daarom is deze studente Verpleegkunde genomineerd als Landelijke Uitblinker mbo. Geef jij haar talent het podium dat het verdient? Stem op de trots van het Summa College.

Promotie

Anja Redkolis

Deel mijn verhaalAnja Redkolis


Interview met Anja

Waarom is hij/zij geselecteerd als ambassadeur?

Anja komt uit Oekraïne en woont pas 5 jaar in Nederland. Ze spreekt ontzettend goed Nederlands en is al bezig met haar tweede opleiding. Ze begon op niveau 3 Verzorgende en stroomde door naar niveau 4 Verpleegkundige. Ze verloor beide ouders toen ze toen ze nog een baby was. Ze werd verzorgd door haar zus en schoonbroer en verhuisde op haar 15e naar haar andere zus die al in Nederland woonde. Ze is ontzettend gemotiveerd, leergierig en heeft maar één doel voor ogen: verpleegkundige worden. De zorg voor een medemens staat bij haar voorop. "Ik weet zeker dat ik dit wil, voor 1000%. En als je iets wil, moet je het ook gewoon doen", zegt Anja. Natuurlijk had ze het wel eens zwaar en mistte ze haar ouders maar: "Ik kan wel zeuren en zeggen dat het me niet gaat lukken, maar dan bereik ik niks. Ook al is het moeilijk, ik zal mijn doel bereiken". Anja straalt enorm veel positiviteit en doorzettingsvermogen uit en is daarmee een inspiratie voor anderen.

Welke speciale prestatie heeft hij/zij geleverd?

Ze heeft een buitenland stage gedaan in Spanje; daar wilde ze haar gelijk houden. Verder is haar hele levensverhaal en alles wat ze daarna heeft bereikt, een speciale prestatie.

Wat vindt de ambassadeur zelf van zijn/haar nominatie?

Ik vind het heel leuk dat ik genomineerd ben; het is heel verrassend voor mij en dit geeft mij stuk meer zelfvertrouwen. Dit omdat ik dan denk : 'dit kan ik toch wel, het lukt mij'. Ik vind het ook heel bijzondere nominatie. Het voelt voor mij bijzonder dat ik op deze manier in het zonnetje ben gezet en daar ben ik trots op. Je wordt niet zomaar genomineerd , alleen als je iets bereikt hebt wat anderen bijzonder vinden- in mijn geval zijn dit mijn doorzettingsvermogen, dat ik in 5 jaar de tijd de Nederlandse taal heb geleerd , diploma van Verzorgende IG behaald en doe nu de Verpleegkunde opleiding. Het geeft mij een heel fijn gevoel, omdat ik nu zeker weet dat ik op de goede weg zit en dat ik met mijn doorzettingsvermogen ver kan komen. Dat ik genomineerd werd, betekent dat anderen iets meer in mij gezien hebben dan ik zelf. Dit geeft mij het idee dat ik positievere mening over mijzelf mag hebben en dat ik aan het groeien ben. Deze nominatie is mooie kans om mezelf verder te ontwikkelen en te groeien.

Wat zijn zijn/haar toekomstplannen?

Anja wil doorstromen naar het hbo. Ze wil graag binnen de psychiatrie werken en vindt het belangrijkste dat haar cliënten blij met haar zijn.

Waarom vindt de stagebegeleider de ambassadeur een uitblinker?

Anja is ambitieus, doelgericht en zelfstandig in het bereiken van haar doelen.

Knap hoe iemand, die er eigenlijk alleen voor staat, in een vreemd land, vreemde taal, cultuur, etc. zich zo snel heeft kunnen profileren tot een goede Verzorgende IG.

In haar werk in de zorg is Anja respectvol, mensgericht en leergierig.

Wat vindt het leerbedrijf van de nominatie?

Anja is een erg gemotiveerde student. Dit merken wij zowel in haar actieve houding op de werkvloer als haar visie als aankomend verpleegkundige. Als collega is Anja een prettig persoon om mee te werken, omdat je weet wat je aan haar hebt en op haar kan rekenen. Daarnaast is ze erg ambitieus, zowel over haar eigen leerproces als het waarborgen van de kwaliteit van (warme) zorg voor haar cliënten. Anja verdient het naar onze mening om de landelijke Uitblinker te worden, omdat haar ambitie niet ophoudt bij haar huidige situatie. Anja wil meer leren, meer presteren en meer betekenen voor de gezondheidszorg!

Herman Paijmans & Koen Vermeulen
Verpleegkundig Begeleiders, GGzE

School: Summa College
Adres:
Postbus 6101
5600 HC Eindhoven
Telefoon:
040 2694000Leerbedrijf:
Anja en haar docent
Anja en haar docent

Maak kennis met Anja en haar verhaal.

Bekendmaking tijdens Night of the Spotlight
Bekendmaking tijdens Night of the Spotlight

Anja werd live door het publiek gekozen als dé Summa Ster van 2016.

School verrast Anja
School verrast Anja

Voordat Anja de Ster van heel het Summa College werd, kreeg ze eerst de titel van School Ster van Summa Zorg. Ze werd verrast door docenten en schooldirecteur.

Anja bij de kleedkamer in het Parktheater.

Anja met het College van BestuurBekijk alle uitblinkers 2016
Reacties (5)

 • Ilse
  Succes topper!
     woensdag 19 oktober 2016 13:08
 • Wanda Schutte
  Succes Anja
     zaterdag 1 oktober 2016 8:19
 • Farida
  Heel veel succes Anja!
  mijn stem heb je.
     vrijdag 9 september 2016 9:05
 • Daniëlle Nabuurs
  Beste Anja,
  Heel veel succes toegewenst de komende tijd ! Geniet er van :)
  Liefs,
  Daniëlle ♡
     maandag 5 september 2016 22:39
 • Daniëlle Nabuurs
  Heel veel succes Anja !!!!
     dinsdag 21 juni 2016 12:58