top 10
Angus McIntyre
Aantal stemmen

Wie anders helpt jongeren vooruit?

Niemand anders dan Angus McIntyre van ROC Tilburg

Hij helpt jongeren na te denken en te praten over diverse actuele onderwerpen. Daarom is deze student Sociaal Cultureel Werk genomineerd als Landelijke Uitblinker mbo. Geef jij zijn talent het podium dat het verdient? Stem op de trots van ROC Tilburg.

Promotie

Angus McIntyre

Deel mijn verhaalAngus McIntyre

Print mijn poster

Download poster


Interview met Angus

Waarom is hij/zij geselecteerd als ambassadeur?

Angus is met recht een Uitblinker van formaat. Zo heeft hij met zijn team het landelijk mbo-debat gewonnen. Angus werd gekozen tot de beste mbo-debater in Nederland. En daar hoorde een prachtige prijs bij. samen met minister Ploumen is hij naar de World Humanitarian Summit in Istanbul geweest. Als jongerenvertegenwoordiger mocht hij meedenken over de humanitaire kwesties die tijdens deze internationale wereldtop aan bod kwamen.

Welke speciale prestatie heeft hij/zij geleverd?

Angus geeft op zijn eigen school, maar ook op vmbo’s, trainingen in het goed leren debatteren. Daarnaast zetten verschillende docenten Angus in voor het verzorgen van gastlessen, zodat hij de kennis die hij heeft over specifieke onderwerpen kan delen.

Wat vindt de ambassadeur zelf van zijn/haar nominatie?

Het is een grote eer: Uitblinker zijn van ROC Tilburg! Ik heb op ROC Tilburg ontdekt dat debatteren mijn passie is. Leren debatteren is heel waardevol. Het is een leuke en goede manier om met actuele onderwerpen bezig te zijn. Het dwingt je om een eigen mening te vormen en die aan te scherpen. Het leert je luisteren, je te verplaatsen in een ander en met een open blik naar de wereld te kijken. Ik houd ervan om jongeren daarbij te helpen, om ze iets te leren. Om een bijdrage te kunnen leveren aan hun ontwikkeling. Dat vind ik super om te doen.

Wat zijn zijn/haar toekomstplannen?

Angus wil vooral jongeren sterker en zelfbewuster maken door ze over actuele onderwerpen na te laten denken. Als Angus klaar is met zijn mbo wil hij graag politicologie gaan studeren. Zijn droom: de politiek in. Maar, docent maatschappijleer of als ZZP'er debattrainingen geven. Dat lijkt hem ook geweldig! Maar eerst zijn diploma halen, in juni 2017.

Waarom vindt de stagebegeleider de ambassadeur een uitblinker?

Ik ben SUPER trots en heel erg blij voor Angus dat hij de Uitblinker is van ROC Tilburg! Hij heeft het verdiend. Angus voelt zich thuis binnen de opleiding Sociaal Werker. Hij heeft hier zijn passie ontdekt. Gaat er voor 100% voor. Een gouden greep! Angus is erg actief buiten school en gaat recht op zijn doel af. Hij grijpt de kansen die hij kan pakken en heeft iets extra's te bieden later in het werkveld dan alleen een niveau 4 opleiding. Zijn CV kan hij nu al aardig vullen. Angus is een Uitblinker van formaat!

Wat vindt het leerbedrijf van de nominatie?

Ken je eigen kwaliteiten en zet ze in. Dan hoef je echt niet langs de zijlijn te staan. Pak je rol en doe mee aan de samenleving. Dat inzicht heeft Angus op het mbo gekregen en dat wil hij graag doorgeven aan anderen. Hij wil jongeren bewust maken van hun mogelijkheden.
Heel sterk is dat Angus een echte teamplayer is. Hij heeft heel goed door dat je niet zonder anderen kunt. Hij hecht veel waarde aan een sterk team en motiveert anderen om het beste uit zichzelf te halen.
Angus maakt zijn eigen keuzes en geeft richting aan zijn leerproces: hij is dus allesbehalve een passieve en consumptieve student die afwacht wat zijn taken zijn. Hij waardeert de feedback die hij krijgt van professionals en doet daar ook iets mee. Hierdoor zijn professionals ook bereid om in Angus te investeren. Ik zie het voor mijn neus gebeuren dat hij steeds vaker gevraagd wordt als debater, spreker en workshopgever.
Angus is voor mij hét voorbeeld van hoe je van je talent je beroep kunt maken.

School: ROC Tilburg
Adres:
Postbus 1330
5004 BH Tilburg
Leerbedrijf: Boots
Angus McIntyre
Angus McIntyre

Op het Uitblinkersfeest van ROC Tilburg is Angus McIntyre uitgeroepen tot Uitblinker 2016!

Angus McIntyre, student Sociaal Werker bij de School voor Welzijn van ROC Tilburg.

Angus heeft met zijn team het landelijk mbo debattoernooi gewonnen. Angus is zelfs tot de beste mbo debater van het toernooi gekozen.

Reacties (6)