Roxanne Serné
Aantal stemmen

Wie anders dan

Niemand anders dan Roxanne Serné van MBO Amersfoort

Promotie


Deel mijn verhaal

Interview met Roxanne

Waarom is hij/zij geselecteerd als ambassadeur?

Roxanne staat altijd open voor vragen van studenten, ze doet haar opleiding versneld en combineert die ook nog met het moederschap. Ze is een betrokken onderwijsassistent die haar vak verstaat. Ondanks de tijdsdruk en complexiteit van de verschillende rollen is Roxanne blijven uitblinken!

Welke speciale prestatie heeft hij/zij geleverd?

- Roxanne combineert haar studie met het moederschap.
- Haar studie volgt zij versneld, in 2 jaar in plaats van 3 jaar.
- Zij neemt volledige de regie over haar onderwijsproces. Zij heeft bijvoorbeeld vakken versneld gevolgd en
al een aantal examens afgerond.
- Zij vervult haar stage op MBO Amersfoort, de school waar zij zelf student is. Zij weet deze twee rollen goed
gescheiden te houden, maar soms ook te combineren.

Wat vindt de ambassadeur zelf van zijn/haar nominatie?

De nominatie kwam onverwacht, maar Roxanne is dankbaar en zeer vereerd. Het is een groot compliment en ze is er sprakeloos van. Helemaal als ze de mooie woorden van de begeleiders leest.

Wat zijn zijn/haar toekomstplannen?

Na meerdere stages gelopen te hebben bij MBO Amersfoort, weet Roxanne zeker dat ze hier wil blijven werken. In de toekomst hoopt ze een hbo-opleiding te volgen, om zo echt aan de slag te kunnen als rekendocent.

Waarom vindt de stagebegeleider de ambassadeur een uitblinker?

Stagebegeleider 1:
Roxanne viel op door een bovengemiddeld resultaat in de rekenlessen, en een bovengemiddelde interesse in het vak. Ze begon al snel vragen te stellen over hoe je iets uit moest leggen, in plaats van alleen maar geïnteresseerd te zijn in het antwoord op een vraag (som). Hierdoor heb ik haar de gelegenheid gegeven om uitleg te geven aan medestudenten (in eerste instantie binnen de eigen klas).

Dit vond ik zo goed gaan (Roxanne kan, beter dan ik, op 'level' komen met haar medestudenten, en weet hoe ze de interesse in het vak rekenen op kan wekken bij leeftijdsgenoten), dat ik bij mijn leidinggevenden heb voorgesteld om haar als onderwijsassistent met een 'specialisatie' aan het werk te zetten.

Het is de eerste keer dat we één van onze eigen studenten ook als stagiaire bij ons hebben lopen, en Roxanne bewijst dat het werkt. Ik zou haar dolgraag als collega terugzien (onderwijsassistent met reken-specialisatie), omdat ik denk dat ze een belangrijke 'sleutel' zou kunnen zijn in het verlagen van de drempel die het vak rekenen voor veel studenten nog steeds opwerpt.

Stagebegeleider 2:
Roxanne is een student die op een uitzonderlijke manier haar zelfstandigheid laat zien. Ze maakt als stagiaire (als student) heel gemakkelijk contact met collega's, soms zijn deze collega's haar eigen docenten. Zij kan op een natuurlijke wijze schakelen in haar rol. Dit maakt dat samenwerken met haar prettig verloopt. Zij is heel toegankelijk voor zowel collega's als studenten.

Zij heeft nu op twee scholen (School voor Welzijn en School voor Gezondheidszorg) haar stage gedaan en dat verliep en verloopt heel goed. Roxanne sluit goed aan bij studenten, heeft helder waar de leervraag van de student ligt en kan met een individu werken maar ook met kleine en grotere groepen. Het feit dat zij de leervraag weet te vertalen naar een instructie en verwerkingsopdracht betekent dat ze de geleerde theorie kan toepassen in de praktijk.

Roxanne is heel gedreven en heeft een ambitie. Dit is in alles te merken, een jonge zelfstandige en verantwoordelijke vrouw. Zij is ook moeder, hierdoor is zij in staat aan te sluiten bij de soms moeilijke leefomstandigheden van studenten en het helpt haar om ook te coachen in een leer en leerproces van jonge mensen.

Wat vindt het leerbedrijf van de nominatie?

Leerbedrijf 1:
Dat Roxanne is genomineerd vind ik (vinden we) geweldig, en niet in de laatste plaats omdat Roxanne affiniteit heeft met het vak rekenen. Ik merk zelf dat het een vak is waar mensen enorm tegenop zien, en ben er dus heel blij mee dat op deze manier het vak rekenen positief 'in the picture' komt te staan.

Ik zie Roxanne echt als een pionier; ik denk dat de nominatie er voor kan zorgen dat studenten op een andere manier tegen het vak rekenen aan gaan kijken. Ook in dit vak kun je dus 'uitblinken', en ik hoop dat door Roxanne's nominatie veel studenten zullen gaan uitblinken in het vak.

Leerbedrijf 2:
Het Leerbedrijf is bijzonder trots op de uitblinker. Motivatie, houding, kennis en vaardigheden vallen ineen bij de persoon die Roxanne is en wat zij weet en laat zien. Zij wil ontwikkelen als student, mens en toekomstige beroepsbeoefenaar.

School: MBO Amersfoort
Adres:
Leusderweg 30-34
Amersfoort
Telefoon:
033-4221400Leerbedrijf: MBO Amersfoort
Adres:
Leusderweg 30-34
3817 KB Amersfoort
Telefoon:
033-4221441
Roxanne Serné- MBO Amersfoort Uitblinker 2015
Roxanne Serné- MBO Amersfoort Uitblinker 2015

Stem op de Roxanne Serné de MBO Amersfoort Uitblinker 2015 via www.mboamersfoort.nl/uitblinker.

Na zeven jaar werken en de geboorte van haar dochtertje vindt Roxanne het weer tijd om aan haar toekomst te werken; ze start met een opleiding. In februari 2014 is zij bij MBO Amersfoort begonnen aan de opleiding onderwijsassistent. Haar studie doet zij in twee jaar in plaats van in drie jaar. Roxanne: “Ik moet soms wel wat harder werken dan andere studenten, zo heb ik bepaalde examens al gedaan. Gelukkig gaat het mij goed af.” Op dit moment loopt Roxanne stage op de School voor Gezondheidszorg, waar ze rekenlessen ontwikkelt en geeft. Na haar mbo-opleiding wil Roxanne graag doorstuderen op het hbo.

Stem op Roxanne: www.mboamersfoort.nl/uitblinker

MBO Amersfoort Uitblinker Roxanne Serné
MBO Amersfoort Uitblinker Roxanne Serné

MBO Amersfoort Uitblinker Roxanne Serné

MBO Amersfoort Uitblinker Roxanne Serné voor de klas
MBO Amersfoort Uitblinker Roxanne Serné voor de klas

Roxanne Serné tijdens haar de les rekenen.

MBO Amersfoort Uitblinker Roxanne Serné portret
MBO Amersfoort Uitblinker Roxanne Serné portret

Portretfoto Roxanne SernéReacties (11)

 • dionne
  Super knap roxanne! Studie en mama tegelijk en dat ook nog versneld.. top!!
     donderdag 8 oktober 2015 20:17
 • Nelleke
  Deze vrouw heeft zoveel moois inzich. Ik als leerling ben gek op er en ze is dan ook echt een uitblinker voor de klas.
     donderdag 8 oktober 2015 13:49
 • Mustapha Ouatiq
  Ik heb waardering voor iemand die een kind heedt en versneld haar opleiding kan doen. Petje af!!
     vrijdag 2 oktober 2015 10:29
 • willemijke
  Leuke stagair
     woensdag 2 september 2015 8:44
 • Marina Bon-Bolle
  Heel knap om weer als 'moeder' naar school te gaan, echt klasse en grote bewondering.
     zaterdag 15 augustus 2015 14:29
 • Tessa boom
  Mijn stem gaat naar Roxanne,moeder en student,klasse!
     vrijdag 14 augustus 2015 18:23
 • Chelsea
  Als iemand het verdient om te winnen dan ben jij het Rox! Mijn stem heb je :D
     dinsdag 16 juni 2015 16:45
 • Liesbeth
  Roxanne, je verdient het om te winnen. Je bent een voorbeeld voor velen en zeker voor onze studenten!
     maandag 15 juni 2015 19:47
 • Issam
  je bent zeker de uitblinker van 2015. Je hebt laten zien dat je een heldere en doorleefde visie hebt. Je ingang met studenten is enorm goed. Je laat zien dat je vakoverstijgende kennis bezig die je op een natuurlijke manier overbrengt. Succes
     maandag 15 juni 2015 19:12
 • Tabitha
  'zijn' = 'zij'
     zaterdag 13 juni 2015 17:08
 • Tabitha
  Ik ken Roxanne als een echte doorzetter en lieve moeder. Ze is daarbij ook attent en altijd zeer correct en stipt. Wat mij betreft is zijn een uitblinker bij uitstek!
     zaterdag 13 juni 2015 17:07